téma pre Warermelon

Príspevok v téme: téma pre Warermelon
alchamilka

dobrý deň , chcela by som sa spýtať aké sú vaše skúsenosti zo stratou krvácania pri menštruácia , čítala som , že menštruácia može fungovať aj bez krvácania... a vy ste vitarianiánka, bolo písané , že pri surovej alebo rastlinnej strave sa stráca , je to pravda? pretože ja mám dosť silnú menštruáciu a dosť ma to obťažuje ďakujem za odpoveď

watermelon

BJ, ja som si minule kupila v lekarni B12 vo forme ampulky, ktora sa picha, ale povedali mi a aj vyrobca, ktoreho som kontaktovala, mi povedal, ze to mozem vypit (teda ja by som si to asi nemohla pichnut). Jedna ampulka ma 1mg B12. Takze snad sa nieco z toho vstrebe.

watermelon

no ja by som to s tym sojovym jogurtom neprehanala, soja nie je vobec taka zdrava ako sa o nej hovori a po druhe, je to zasa raz nesurove...
Nuz kaufland - nic moc na nakupovanie ovocia, nezavidim ti alchamilka, nemate nejaky trh, kde predavaju babky zo zahradky a nie z kauflandu?

alchamilka

no ja bývam tiež v malom meste :) ale máme tu Kaufland tak tam sú tie sojové jogurty atd... ale zas ked chcem niečo bio to je problém obchody nám tu zrušíli kde bolo bio a ovocie bio to nenájdem vždy všetko zrušia sem tam zbehnem do TT :) v kauflande sú bio veci ale nie ovocie a zelenina...

Len príroda dáva veľké veci zadarmo :)

watermelon

baby B12 vazne nerieste, zbytocne si nad tym lamete hlavu. Rieste, az ked budete vidiet ze ju treba riesit, u mnoho vitarianov je to nikdy.

iwus: tebe sa da len poradit, ze zial, kym si s rodicmi a hlavne neplnoleta, musis to nejak vydrzat, i ked ja neviem a odmietam jest nieco z donutenia, nikto by ma neprinutil jest maso ani mlieko.
Skus ako radi alchamilka, nenapadne podsuvat "zdravsie" recepty bez masa, alebo povies doma, ze cely tyzden jes maso v skole, ze ho nechces aj na veceru alebo cez vikend. No a k vyprazanemu, co ti mam povedat, to je riadne nezdrave. Zahrnaj co najviac surovej stravy do jedalnicka, ale tak aby sa ti ovocie neprelinalo s inou stravou (odstup aspon 3 hodiny, od jedla s masom aj viac).
Kava nie je zdrava, ak najdes studie o jej prospechu, je to len preto, ze si ju zaplatil kavovarsky priemysel.
A myslim ze po 18 si predsa len mozes toho viac povedat do stravy nie? skus pomaly a nenapadne, je to sice dlhsia cesta, ale mozno uspesnejsia ako hadanie sa. Najlepsie by bolo zohnat si knizku od Colina Campbella Cinska studie - je to seriozna studia robena myslim 20 rokov o tom, ako su zivocisne potraviny nezdrave a je tam suvis medzi nimi a chorobami 20 storocia, rakovinou, srdcovocievnymi, zozen ju a precitaj ju a daj ju citat rodicom.

watermelon

a tie knizky su o makrobiotike, nie? lebo pokial viem makrobiotici maju fobiu z ovocia, a o tom rozhodne vitarianstvo nie je. Vitarianstvo je hlavne o ovoci, my ho povazujeme za to najzdravsie co nam matka Zem dava, kym makrobiotici ho zatracuju kvoli cukrom.

sweet_lolitta

Inak pre tych co riesite B12tku..nepoznate snad tempeh? fermentovana soja- vyrobok pokryty plesnou s bakteriami (vitaminom b12). Mne ohromne chuti.

sweet_lolitta

baby, na tomto webe najdete odporucenu literaturu o veganstve www.svetenergii.cz :) su tam knizky, ktore som si u nas tiez dokazala zohnat a aj kucharske knizky. fakt na zaciatok dobra stranka.

iwus93

jasné viem o tom že šunky sú svinstvo, aj tie len občas mám, aby mamina nepovedala že sa to neje
a sójové jogurty sa dajú kúpiť asi v tých väčších mestách že? lebo ja bývam v menšom meste a tu sa dá kúpiť len sójové mlieko
výšku mám 165 cm a váhu 48 kg

alchamilka

tak to by bol trošku problém pri vegánstve keby si s tým začínala nahrad jogurty sojovými , a šunky sú svinstvo... potom pri vitariánstve si treba kontrolovať príjem kaloríí... aby si nebola podviživená a vychrtlá.. (čo men moc nejde) ak sa môžem spýtať koľko máš váhu a výšku?