Ahojte:)prosím o rada v suvislosti o stravu pri akné..mám 17 rokov a už asi od 14 trpím týmto kožným ochorením..kedže nemám skusenosti,chcem vedieť kto by mi mohol poradiť,čo mám a čo nemám jesť,čomu sa mám vyvarovať a podobne...budem vám velmi vďačná:)už vopred ďakujem:):)
Strava pri AKNÉ...čo mám a čo nemám jesť?
mirka no ved to sa da, ja ked budem mat dieta tak chcem ist k strarym rodicom na dedinu..
Veverička, zase nie v divokom lese :-))) Ide o to, že budeme bývať v chatovej oblasti 10km od mesta a všade okolo je les, čistota vzduchu lepšia ako v Tatrach.. ked daval starosta robiť rozbor. A všetci nas odsudzuju, že kde my tam pojdeme.. ale je tam krasne a zase nemusim tolko kočikovať dieťa, ked ho dam pred dom von, tak predsa je to ine. Na sidlisku kočikovať musiš.
Training boy, rob čo chceš. Ja neberiem všetky tieto veci velmi važne, lebo by som sa nenajedla. Ale niečo na tom bude. Jogurt je o niečo lepši ako mlieko.
TrainingBoy... ak tak tuzis po poznani, daj si 3 dni na ovocnych stavach, a potom sa napi mlieka.
a o zahlienovani som sa nic nedozvedel
mirka-ty tomu vazne veris? alebo preco si mi to poslala ked vzapati mi odporucas jogurt ktory je z mlieka ...
mirka tusim sa prvykrat v niecom zhodneme..:) inak si myslim je pre dieta lepsie ho kocikovat v lese(nie zasa divokom, utekat pre diviakom s kocikom sa neda) v sume listia spevu vtakov ako za hluku aut a smradu z vyfukov
s tým smogom je to fakt... Ja ked som v meste, tak alergia a všetko a ked idem na pozemok čo mame v lese, tak všetko odrazu prejde. A nepochopim kamošov, čo bývaju na sidlisku, aj ked môžu stavať dom za mestom, ale nerobia to, lebo manželka povedala, že prve dieťa musia vychovať na brudnom sidlisku aby ona princezna mala kde kočikovať.
lucka a ake mas ovsene vlocky??ja som volakedy kupovala take obycjane a tiez neboli nic moc..terazkupujem s vyssim obsahom vlakniny(teda nie su uplne zbavene obalov) a su tusim chutnejsie:) pridavam si k tomu rozne druhy orieskov a semienok
skoda lebo ako ja horku cokoladu nejem ale mam taky recept,mamk ma to naucila ze oprazit ovsene vlocky na panvici ale bez oleja normalne len pockat kym trosku zhendnu ,potom do toho nakrajat kolieska banana a potom hodit nejake kocky horkej cokolady a to sa roztopi a je to take fajnucke...lebo viem ze ovsene vlocky su dobre pri akne,ale ciste mi nechutia a ani s jogurtom,nadvihuje ma z toho lebo je to take suche
Čokoláda obsahuje veľa nasýtených tukov tak isto ako mlieko , tak si daj radšej kakao, do ktorého tuky nie sú naviac peridané, ešte lepšie riešenie je nájsť prirodzene horkú chuť v potravinách ako opraženeé semienka, bylinky a pod.