Ahojte:)prosím o rada v suvislosti o stravu pri akné..mám 17 rokov a už asi od 14 trpím týmto kožným ochorením..kedže nemám skusenosti,chcem vedieť kto by mi mohol poradiť,čo mám a čo nemám jesť,čomu sa mám vyvarovať a podobne...budem vám velmi vďačná:)už vopred ďakujem:):)
Strava pri AKNÉ...čo mám a čo nemám jesť?
caute,ja sa chcem spytat ci zhorsuje akne aj horka cokolada ...co vy na to?
ach zasa hlieny a mlieko..je zaujimave ze ked som bola tyzden v horach a pila mlieko kazdy den (ale nie pramo do kravy) ziadna nadcha nist..clovek sa vrati do mesta a kazde rano a vecer musi cistit nos..este vam netuklo do hlavy, ze hlieny su obranna reakcie nie na mlieko, ale na spinavy vzdch v mestach>>ved smog, vyfukove plyny prach dychame cely den a telo sa toho zbavuje splachovacim efektorm hlienov..ale napr taky fajciar mava rano vykasliavanie..
TrainingBoy... ano, ale aj v nosnych dutinach... proste sliznicami v hornych dychacich cestach ich telo vytlaca z oblasti brucha, kde vznikaju. Ale, to, ze su tam hore, nieje ta skutocna skoda, najvacsia skoda je, ze su v oblasti traviacej sustavy, kde vznikaju vhodne podmienky pre rozne zivocichy, ktore tam nemaju co hladat a vznika disbakterioza traviacej sustavy.
To, ze si to necitil, je jednoducho preto, ze si este nepocitil, co je to skutocna cistota tela, myslim zvnutra, pretoze si pravdepodobne neabsolvoval ziaden post. Skus to, uvidis ,ze je to nadherny pocit, a najma cistota mysli, ktora s tym prichadza.
najvacsi hlod aky som kedy pocul/cital ze nepit mlieko ,vraj sposobuje akne :D:D.Boze moj,vy verite tym kravinam?Mlieko nenahradi ziadna tekutina tak bohata na vapnik,je nenahraditelna.Jedzte plody Juglans regia a pite zihlavovy caj
no ja si davam kazde rano vlocky s mliekom, medom, proteinom, c vitaminom, orechami, medom a materskou kasickou(dobry mix :D) a necitim sa nejak nezvycajne...to akoze citis v hrdle hlieny?
TrainingBoy, ja osobne to mam z toho, ze citim vlastne telo, a viem, kedy sa mi tlacia hlieny von a kedy nie.
A po takom 3 dnovom poste na ovoci, to velmi rychlo ucitis, ked si das mliecny vyrobok.
Ale pokial je mliecny vyrobok z kvalitneho suroveho (nepasterizovaneho) mlieka, tak zahlienuje podstatne menej, a napriklad kefir zo suroveho kozieho mlieka nezahlienuje vobec.
Samozrejme, zavisi aj od stavu travenia, niektori ludia dokazu stravit aj klince, a nejake mliecko ich prilis nezatazi, kym inym narobi v traveni poriadnu paseku.
lolita odkial mas ze zahlienuju?