Ahoj,poradi mi niekto ako sa da normalne pribrat? Dakujem
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk
Ako pribrat?
Tanatos,
co mas robit?
posli ich do riti! ale fakt... :D
ak je pravda to co si napisal, tak tam sa uz asi vela neda urobit. proste mas taku geneticky danu stavbu tela a takisto metabolizmus...
v tvojom veku to tak byva.o par rokov, to bude ine, trochu priberes a ti co sa ti teraz smeju budu rozmyslat co robit aby schudli. potom sa z nich mozes smiat ty.
Ahoj, mám 18 rokov, 185 cm a mám 65 KG. Moja váha sa už dlhšie pohybuje okolo tohto čísla. Cvičím v posilovni 3-4 krát týždenne, jem za dvoch, v škole si stále dám aj spolužiakov obed, + polievku, jem aj raňajky, aj večere, a snažím sa jesť aj pred spaním. Nedávno som sa dozvedel, že kofeín napomáha chudnutiu, tak som prestal piť kávu. Dodržujem pitný režim. Žiaden alkohol, cigarety, ani drogy. Žiadne pomocné látky na pribratie (gainery, kreatíny, a pod.). Môj spolužiak je rovnako vysoký, a má aj rovnakú váhu, no jeho ruky a nohy su podstatne hrubšie. Je to dosť zlý pocit, keď sa vás stále ľudia pýtajú, či vám doma nedávajú jesť, alebo len povedia "bože, ty si taký chudý"
Čo mam robiť?
Ďakujem
Porucha štítnej žlazi spôsobuje nadmernú rýchlosť tráviacich hormónov ktoré trávia rýchlo. Zrýchliť sa to nedá, môžete jesť kolko chcete ale toto nezrýchlite ale toho hovorím o ochorení, pokiaľ normálne nedokážete pribrať a nemáte problémy zo sťítnou žľazov alebo vysokím krvným tlakom odporúčam vsťať o 2 v noci a dať si rezeň a priberiete.
Alebo je tu druhá možnosť konzumácia bielkovín (proteínov) ktoré sa vstrebávajú do svalov a po ich rozpade ostáva tuková vrstva.
Tak babám síce poradiť neviem ale chalanom urcite hej. Kupte si Gainer v obchode vam poradia aky je nnajlepsi na priberanie a na objem potom min. 4x tyzdene do posilky a treba cvicit obiemovku nemej serií s big vahou :D a neni mozne aby od tohto niekto nepribral a nenabral v objeme. Mam 180cm a vazil som 50kg. Teraz mam 180 com a 75 kg no mne to staci :D
Odpovedá: MUDr. Darina osvaldová
Máte velmi rychly metabolizmus, takže sa živiny ani nestíhaju vstrebat. Na čiastočnú spomalenú reakciu bych vám mohla poradit Colprobioticaps, je prírodný a velmi účinný, no súčasntne by bolo dobré upravit stravu tak ako u diet. Jest zvlášt prílohy a oblohy bez masa a maso len so syrami vajíčkami a zeleninou. Doležité je tiež dodržat pitný režim, pit často menšie dávky a k tomu Sportprotabs 3x denne 2 tabl.
Ja som sa snazil pribrat od nepameti ale ako typicky ektomorf som to mal marne a drzal som stale skoro tu istu vahu a to ci som sa prejedal alebo nie. Mam 24 r vysku 180 cm a momentalnu vahu 80 kg este pred rokom som vazil okolo 68 az 70 kg. Vtedy som zacal nastevovat pravidelne posilovnu cca 4 krat za tyzden. Samozrejme pod dohladom skuseneho kamarata. Zameral som sa silovo objemovy trening. A taktiez ziadne bicykle, beziace pasy a pod... neprichadzaju v uvahu. Jedalnicek som neupravoval vobec a jedol som ako predtym take iste mnozstvo ktore nebolo nic extra nakolko nepatrim k velkym jedakom. Ked svalstvo prinutite rast zacne si brat co potrebuje... Zaroven je to priberanie ktore je zdrave aj pekne formuje postavu a nerobia sa ziadne pneumatiky ako od obycajneho obzierania sa. Nechcem tu mudrovat, ale pisem tu hlavne preto lebo dufam ze to snad pomoze aj niekomu inemu lebo viem ze pre niektorych znas pribrat nieje jednoduche a tento sposob som odskusal na sebe samom a fungoval. Samozrejme ze to chce volu a mnohokrat sebaprinutenuie sa ist ( ak mate znamych co posilovnu navstevuju pravidelne a myslia to s cvicenim vazne zakvacte sa na nich a chodievajte snimi) do toho fitka ale vysledok bude urcite stat za to.
tak to s tou psychiatriou určite zaberá...ja som tam síce nikdy nebola,ale brala som antidepresíva,kôli návalom úzkosti...a z nich som pekne pribrala,mala som 47 kg celý život,meriam 162 cm.....antidepresíva som brala od marca do novembra minulého roku a pribrala som na 54 kilou:-) som rada,lebo konečne mám aj cici aj rici,no dúfam,že to už nezhodím.....lebo predtým som skúšala všetko možné,aby som pribrala,nechcela som byť taká slamka,no nič mi nepomáhalo a to som vyskúšala hádam všetko,hroznový cukor,pangamin, aj krupicu z 1 litra mlieka na večeru a nič...nič.....ale,lieky mi pomohly,neboli návykové,život bol gombička a konečne som sa trochu zaoblila,ako som aj chcela:-)...mám 29 rokov...lieky už neberiem...takže,aj keď to znie blbo,AD pomáhajú pribrať
mozno by pomohol cíerny zazrak-cukrova trstina,melasa.Da sa kupi v zdravej vyzive ale aj v lekarni bez predpisu.
Je to cierna hmota ktora je,da sa povedat dobra na vsetko.Na krcove zily,zaludok,kozne problemy,vredy,artroza,nervy,vysoky tlak,slabe srdce a mnohe dalsie. Da sa pozhanat ak knizka ,je taka zelena a je na nej napisane :rastlinny extrakt z cukrovej trstiny. Stoji okolo 13 eur ale naozaj sa oplati.
A OKREM TOHO ZE JE DOBRA NA NASE ZDRAVIE SA OD NEJ DA AJ PRIBRAT,KEDZE MA VSETKY VITAMINY,MINERALY A JE TO V PODSTATE CUKOR.
CHUT A VONA JE HROZNA ALE DA SA ZVYKNUT.
ak by sa niekomu od nej podarilo pribrat nech da vediet. :D