Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

einna

Vďaka tomu, kto započal vec ako toto diskusné fórum.
Tearaz som unavená, ale zajtra sa tu vyplačem a možno slzy, i keď nevyriešia, ale možno nakopnú nový - zdravý prúd života a zrazu z toho bude more a oceán plný pokoja, spokojnosti so sebou a hrdosti na seba samú, že tú BLBAŇU som porazila.
Naozaj ďakujem za každé slovíčko, pretože v kruhu priateľov, kde sa pohybujem, mi príde úplne nereálne sa rozprávať o takých detailoch ako tu. A zrazu som akási z toho vyhúkaná, že sú okolo mňa ľudia s rovnakými pocitmi...
Neviete nejaký kontakt na psychoterapiu?

laranika

Dodatok

Vieš ennina ja to tiež ešte tak úplne nemám z hlavy von je tomu 3 mesiace čo som prestala. 3 roky som vracala. Samozrejme, že som mala x pokusov a tiež som bola unavená a zúfalá.
A vieš čo je na tom to najsmiešnejšie ja som sa skoro rok trápila s anorexiou a 3 s bulímiou tak som ťažko schudla a teraz jem pravidelne a aj maškrty a za posledné 2 mesiace som schudla 2kg a kilá sa mi nevracajú a ani ma nič nebolí a neblížim si PARADOX. Samozrejme že to bolo tažké ale aj to dať si prvý krát do úst prsty bolo tažké či nie?

U mňa bol kritycký prvý mesiac a to najmä prvý a tretí týždeň stále sa mi v hlave ozývalo mala by si ísť na WC.

Viem že si silnejšia než blbaňa tak som ju nazvala ja. Aj viem, že ani ja to ešte nemám celkom za sebou ale momentálne som to ja koho ona počúva a zatiaľ sa mi to darý. a verím že sa to podarí všetkým dievčatám

laranika

ahoj ennina
či som silný človek to presne neviem povedať, ale snažím sa žiť tak, aby som sa nemusela podriaďovať iným a najmä nie časopisom. Dá sa povedať, že sa človek bude celý život len podriaďovať niečomu...
Vieš to že som našla odvahu a prestala som samozrejme postupne a s rozvahou ma naozaj donútilo aj zrkadlo viem, že el.vi píše na kašlanie zrkadla ale ja sa teraz nepozerám na telo ale na tvár, vlasy, nechty .....
Dá sa povedať, že som s tým prestala presne pre ten istý dôvod ako som začala, preto aby som sa páčila...
Úprimne, pozri sa do zrkadla a poprezeraj si korienky koľko vlasov ti chýba a aké máš zuby. Mne sa vlasne zuby nekazili len sú priesvitné úplne stratili farbu a ver že keď sa usmejem a ukážem tie svoje sklíčka ľudia sa radčšej otočia alebo sa vypytujú Pre Boha čo máš zo zubami a je to vlastne to isté ako mi vtedy hovorili teda ty si pribrala.....
Vieš uvedomila som si že ak si budem chcieť dať urobiť nové pekné zuby pekne za to zaplatím a pýtam sa sama seba či mi to vôbec za to stálo. Našťasie pokožku a nechty mám v poriadku, lebo keď som vrátila jedlo nemusela som si stŕkať prsty do úst, len zo začiatku potom stačilo keď som sa napla všetko išlo von.
Nemysli, že aj ja som nemala ten pocit keď som zo začitku 3 dni nič nevrátila tiež som myslela, že sa otočím veď už len posledný krát...
Vieš vtedy sa treba zaťať a povedať si keď som bola dosť tvrdohlavá a silná na to aby som dokázala vyvrátiť všetko čo som zjedla tiež som dosť silná na to aby som to v sebe udržala. Mne to trvalo 1 mesiac kým som konečne nabehla na systém 5 až 6 krát za deň jesť zdravo ale sem tam si dám aj zmrzku alebo maškrtu viac menej nejem od 7 večer a pijem skoro 3litre vody.
Ver mi, že keď som to dokázala ja dokáže to každý, každé jedno dievča je silné na to, aby sa schovávalo a klamalo a vyvracovalo to čo zjedlo. Potom sme silné aj na to aby my sme nemusely bojovať s chorobou ale aby ona bojovala s namy nie Moooooooc ti držím palce ak vydržíš týždeň bez vyvrátenia a začneš jesť pomaly po malých porciách 6 krát denne vypiješ dostatok tekutín a pár krát sa pôjdeš prejsť alebo zacvičiť tak to pôjde pomaly a postupne Si predsa silnejšia než tá blbaňa bulímia. Ja Ti verím že si

el.vi

Ahoj einna
Dakujem za to prirovnanie k ruži, ale na stastie viem ze niesom sama, ktorej sa to podarilo, ...nechat vsetky predsudky a vlastne hranice niekde kde trapia len tych obmedzenych.
Aj ja mam sestru, ktora si o pol dvanastej v noci da na co ma chut a cuduj sa svete ma taku postavu, ze polka mojich kamaratov slinta...no a ja som taku v zivote nemala, ...hm, pardon, raz ano...Cim som si presla?...no asi to vsetko poznas, ...samota, zufalstvo, strach z kil, kalorii, zivota, sveta...len som mala asi stastie v tom ze som sa ani raz neprinutila zvracat(mala som obdobie ze som jedlo pozula, nepreglgla, ale vyplula, ale to clovek nevidrzi dlho, ked uz ma tu chut v ustach tak som postupne zacala aj preglgat...)...myslim ze keby ze sa mi to v tedy podarilo vyvracat sa, ...asi by som sa s tym vsetkym vliekla dalej...Ale tie roky priperania na povodnu hmotnost boli otrasne, plne nenavisti voci sebe samej...stale som dufala ze sa tych kil nejako "zazracne" zbavim...az ked som si povedala, ze s tym nema vyznam bojovat, a uvedomila som si , ze ja chuda nebudem, vsetko povolilo, ...zmierila som sa sama zo sebou, nasla som si novych kamaratov a zacala som sa smiat :o)...Ale bolo to tazke, naucit sa pocuvat seba, a vlastne telo, vediet kedy je hladne, a na co ma chut, a kedy ma dost...a ci ma to co zjem nebude tlacit v zaludku, ale najme v hlave...
Co sa tyka toho ako sa vidis, ..ano, je to sindrom "kriveho"zrkadla.je to bezny sprievodny jav PPP. Proste vidis to co si mysli tvoje"chore" podvedomie, ...niekedy, ked mam dost sily sa s tym hram...ja tiez neviem ako vyzeram, ...viem zhruba do akej "skupiny" patrim, ale presny obraz?...hm, uz je to jedno...Nesmies verit zrkadlu, ked tak, skus sa na seba pozriet rychlo a z dialky, ...myslim ze tak sa to da na chvilku oklamat, ale ked sa zahladis na dlho, to zacina pracovat podvedomie a uz tam vidis selico...
uf, som sa zas rozpisala ...

Alternativa

Ahoj Einna,
presne popisujes dusevny stav, ked je lepsie vyhladat odbornika, aby nam pomohol. Pises o mamine, ktora zacala v zaciatku "kricat na poplach". A co keby si si aj teraz s nou v klude sadla a povedala, ze chces zit aj Ty Zivot/vsimla si si velke Z? :D/. Pomoc psychologa je urcite dlhodoba zalezitost a financne narocnejsia. Ale velmi ucinna. Rovnako zvaz navstevu psychiatricky. Pomocou kombinacie tychto dvoch odbornikov sa urcite budes posuvat k lepsiemu.

einna

ahoj laranika,
nechcem sa vyhovarat, ale myslim si, ze vzdy zalezi na tom, ako silny je dany clovek. Ty si zrejme, podla toho do akej pozicie si postavila bulimiu, silny clovek. Ale ja uz nemam tu silu. Som vycerpana po vsetkych tych pokusoch. Uz za kazdym takymto pocinanim vidim neuspech. Teda este v prvych momentoch - dnoch - som este naivne spokojna, ale postupom času to všetko bledne a mne ostava opat len bulimia, co mi plni dalsie dni.
Je to život s tým najmenším ž ako sa dá.

laranika

ahojte všetky čo ste ako ja, tiež som mala bulímiu. Začalo sa to tak. Mala som 17 a stále som vážila 48kg s výškou 1723m to bolo super a ja som sa citila dobre, až jedno leto som odyšla na brigádu, kde som zrazu začala jesť viac než predtým. Po príchode som mala 60kg a cítila som sa ako prasa. Všetci okolo hovorili ako som pribrala a ja som sa cítila ešte horšie.......
A tak to začalo hladovka na 2 týždne som do úst nedala ani sústo len som pila denne som vypila aj 5 litrov vody a čaju. Rýchlo som schudla na 50kg a znova som vypadala normálne, objavili sa však vymeškávania menštruácie a tak som prestala a znova som začala jesť pomaly a postupne, žalúdok ma nenormálne bolel ale prežila som. Váha sa vrátila behom 2 týždnov na 58kg. Už som nevedela čo ďalej tak som vynechávala jedlo ale stále sa mi to nepáčilo a tak som raz strčila prst do hrdla a bolo to. Schudla som a váha sa mi podarila držať na 50kg. A tak sa mi to páčilo dva roky. Nikto to nevie, nikto o tom ani netuší. Vymýšľala som si rôzne výhovorky prečo nejesť. Vyhovárala som sa na brušnú chrípku veď poznáte. Všetko prebiehalo jedlo na WC opäť jedlo a opäť na WC a tak dookola nikto si to nevšimol väčšinou som bola sama doma alebo som išla akože na prechádzku do lesa. Všetko bolo super až do tej doby keď som si všimla, že sa mi zúbky strácajú do zabudnutia...
To bol prelom radčej budem mať 2kg navyše než bez zubov ešte že mi nevypadávajú vlasy. Od vtedy som si uvedomila že radčšej budem mať pekný úsmev a postavu si udržiavam športujem, jem 6 krát denne malé porcie pijem denne 2,5 až 3 litre vody. A vidí svet inak, už ma nezaujíma to že nie som kosť a koža veď chalanom sa aj tak páčia baby z mäsa a mlieka. Všetkým čo sa pokúšajú zbaviť sa tejto b....lbane držím palce nie je to ľahké ale dá sa to dokázať. Ja som povedala, že nebojujem ja s ňou ale ona bude zápasiť so mou veď je slabšia ako ja. Škoda že som na to neprišla už skôr.

zuju

Klarka
aj ja som dost pribrala, odkedy nezvraciam a kvoli zraneniu nemozem cvicit, ale snazim sa to brat s rozvahou, a pozriet sa na seba s usmevom, uz som si povedala ze vyzeram sexi, lebo mam take male brusko, ako ked tehotnej zacina to vidiet. Musim sa zameriat na nieco ine ako vahu