Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

andulka

pre ?
nie je to chybou osudu. Podla mna je to cisto psychologicka zalezitost. Sme jednoducho trosku labilnejsie osobky, ktorym prilis zalezi na tom, co si myslia ostatni a sme ochotne riskovat aj svoje zdravie, aby sme v ociach cudzich vyzerali lepsie. Chyba nam viac sebavedomia a egoizmu. Musime mysliet viac na seba. A preco prave takato porucha? Niekto zacne chlastat, niekto nejest, niekto zase nieco ine. Dosledky su casto rozne, ale priciny aj tie iste.

Z-uzka

andulka
Gratulujem, si statočná a moc ti prajem a držím päste, aby bolo stále len lepšie a lepšie.. No v tej poslednej vete si mala pravdu, treba hľadať aj príčinu a aj ju odstrániť, toho malého čerta, nech už sa to všetko nikdy nezopakuje.. Nájsť si priateľa, lásku, oporu, myslím, že to je tiež jedna z hlavných ciest ako bojovať s touto chorobou.. Maj sa krásne, papa :-)

andulka

ahojte.mna z bulimie zachranila laska. Mozno to znie ako klise, ale v mojom pripade je to pravda :o)bulimiu som "chytila" pred siestimi rokmi.Dvakrat som sa dokopala k psychiatrovi, ale nevydrzala som tam chodit. Zdalo sa mi to o nicom a musela som pre uzdravenie cosi robit, premahat sa a to sa mi nechcelo. Strasne som tuzila byt ako normalni ludia, ist do obchodu, a dokazat si kupit cokoladovu tycinku s tym, ze mam na nu chut, a dokazat si ju naozaj vychutnat a nerozmyslat este dalsie dva dni o tom, kolko kalorii to ma, odhliadnuc od neprekonatelnej chuti zjest este dalsich desat a potom to vsetko vyvracat.6 rokov je 6 rokov a zvyk je svina. Myslela som si, ze to nezvladnem, ze sa toho uz nedokazem zbavit a budem tak musiet zit do konca zivota.
Pred osmimi mesiacmi som sa zoznamila s Jankom. Asi po dvoch tyzdnoch sme zacali spolu byvat. A zrazu to islo. Povedala som si "mas na vyber.bud budes s nim, alebo sa pojdes niekam obzrat a vyzvracat.ak pojdes, nebudes moct byt s nim". Zachvaty som mala stale. Bolo ich menej, boli menej intenzivne, ale neslo to zo dna na den prestat uplne. Trvalo to pat mesiacov. Teraz som uz nieco vyse dvoch mesiacov "clean". Nechystam sa vratit spat. Nemam dovod. Nasla som si zmysel zivota.
K doktorovi sa chystam aj tak, nieco so mnou nie je v poriadku, ked som mala takuto poruchu stravovania. Moj drahy o nicom nevie. Ani netusi, ze ma zachranil. Drzim Vam vsetkym palce. Treba urobit ten prvy krok a najst si dobreho doktora. Ja som to sice zvladla bez neho, ale len symptom, liecit treba pricinu.

andulka

ahojte.mna z bulimie zachranila laska. Mozno to znie ako klise, ale v mojom pripade je to pravda :o)bulimiu som "chytila" pred siestimi rokmi.Dvakrat som sa dokopala k psychiatrovi, ale nevydrzala som tam chodit. Zdalo sa mi to o nicom a musela som pre uzdravenie cosi robit, premahat sa a to sa mi nechcelo. Strasne som tuzila byt ako normalni ludia, ist do obchodu, a dokazat si kupit cokoladovu tycinku s tym, ze mam na nu chut, a dokazat si ju naozaj vychutnat a nerozmyslat este dalsie dva dni o tom, kolko kalorii to ma, odhliadnuc od neprekonatelnej chuti zjest este dalsich desat a potom to vsetko vyvracat.6 rokov je 6 rokov a zvyk je svina. Myslela som si, ze to nezvladnem, ze sa toho uz nedokazem zbavit a budem tak musiet zit do konca zivota.
Pred osmimi mesiacmi som sa zoznamila s Jankom. Asi po dvoch tyzdnoch sme zacali spolu byvat. A zrazu to islo. Povedala som si "mas na vyber.bud budes s nim, alebo sa pojdes niekam obzrat a vyzvracat.ak pojdes, nebudes moct byt s nim". Zachvaty som mala stale. Bolo ich menej, boli menej intenzivne, ale neslo to zo dna na den prestat uplne. Trvalo to pat mesiacov. Teraz som uz nieco vyse dvoch mesiacov "clean". Nechystam sa vratit spat. Nemam dovod. Nasla som si zmysel zivota.
K doktorovi sa chystam aj tak, nieco so mnou nie je v poriadku, ked som mala takuto poruchu stravovania. Moj drahy o nicom nevie. Ani netusi, ze ma zachranil. Drzim Vam vsetkym palce. Treba urobit ten prvy krok a najst si dobreho doktora. Ja som to sice zvladla bez neho, ale len symptom, liecit treba pricinu.

mary-kate

Čaute, chcela by som Vás poprosiť o radu. Som jednou z Vás a možno aj vy máte ten problém, aký mám ja.Mám anorexiu a už vyše roka nemam menzes. Dostanem ho tak akúrat po tabletkách, ktoré mi predpísal lekár. Poraďte mi prosím, ako dostanem menzes aj bez tabletiek?

laurika

Pytam sa preto lebo aj moja dobra kamaratka,schudla za 1 mesiac asi 13 kg. Lenze ona chcela schudnút, nevladala robit nič, ani cvičit. Lenze teraz mam pocit, ze to neskonci len pri 13 kilách.....

laurika

ahojte, ak je tu niektorá anorekticka, kolko si vydržala anjdlhšie nejest a kolko si za ten čas schudla???????????

Alternativa

Pre ? a ostatnych,
skuste prijat za svoju tuto moju uvahu, ktora je velmi osozna pre kazdodenny plnohodnotny zivot:preco hladat odpoved, ktoru nikto nepozna a jej znalost nic neriesi? Velmi Vas chapem a som pri Vas, ale ucme sa zit podla zasady : neriesme, co vyriesit nie je v nasich silach. Riesme, aspon sa snazme, to, co vieme priamo ci nepriamo pozitivne ovplyvnit. Vyliecit sa z PPP, zit plnohodnotne, radostne JE VO VASICH SILACH - VYHLADAJTE ODBORNU POMOC /psychiater, psycholog/ a treba vydrzat v svojom rozhodnuti, zabojovat.

?

:((((((((Bude nám niekedy dožičená odpoveď na otázku PREČO práve my?PREČO mnohí okolo nás môžu žiť život bez problémov týkajúcich sa jednou zo základných zložiek ako je jedlo?PREČO?????čím sme sa previnili v minulosti,minulých životoch?Alebo naše bytosti prišli na tento svet ozaj len trpieť?PREČO nám teta príroda s ujcom osudom vybrali práve túto púť životom?kto je tvorcom tohto pekla?Je vskutku možné že jedinou odpoveďou je, že len my samy?......nie....alebo skôr veriť nechcem

still in trouble

Vďaka alternatíva,za tvoj subjektívny názor,tiež si myslím,že takýto spôsob bude asi najlepší.Môj vzťah k nemu spočíva čisto len na dlhodobom priateľstve a vďaka tomu ho dobre poznám,čo spôsobuje to moje tápanie pri postupe.Som si viacmenej na sto procent istá jeho následnej reakcie na každú alternatívu,ale samozrejme môže prekvapiť,a preto je to v každom prípade risk.Nechcem ho totiž prílišne vystrašiť,len jemne naťuknúť a pômôcť čo nasprávnejšie.Ale asi tá konverzácia spočiatku bude dôležitá, pričom sa mu pokúsim vysvetliť,v čom celý problém spočíva a ako sa z toho dostať.No či ho donútim navštíviť či už psychiatričku alebo psychologičku je ozaj vo hviezdach.Nepredpokladám,ale zázraky sa dejú,abo nie?:)Čo sa týka mňa,seba som riešila už strašne veľakrát a dlhé roky,ale bez výsledného kladného efektu,abo vlastne následného nastúpenia do toho prekliateho kolotoča.Mojou jedinou možnosťou je už len z neho zoskočiť.Časť môjho ja je už dávno na onom svete,s čím som sa zmierila.Ale chcem sa pokúsiť pomôcť aspoň ľuďom vôkol mňa do takej miery ako to len pôjde.Možno si povieš,že je sa netreba vzdávať,ale túto vec som riešila a vlastne riešim stále,ale skutočnosť je taká,že už síl nieto a chute vonkoncom.Držím všetkým Vám pršťoky,aby ste si čo najskôr uvedomili akéže peklo je táto stupidita,z ktorej je cesta veľmi náročná a zdĺhavá,ale určite niekde existuje.Ja ju už hľadať nechcem...okolnosti...bohužiaľ či našťastie definovať neviem,ale odsudzovať ma zato nemôžete,bo každý si vyberáme vlastnú cestu života.drž te sa