Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

tictac

Monika, podla mna by si si mala najst psychologicku, ale teraz taku ktora by ti pomohla.Povedz rodicom, ze to opat nezvladas, nech niesi v tom sama. Oni Ti urcite pomozu.Ked to budes dusit v sebe, nepomoze Ti nikto...

fmpsfm

Čaute! Už 10 rokov bojujem s touto chorobou, resp.s bulímiou aj anorexiou. Niekedy som na tom lepšie, inokedy zas horšie. Bola som už aj na liečení, no nepomohli mi. Teraz som zase na dne a už neviem, ako ďalej. Minulý rok som takmer zomrela na anorexiu, teraz sa prejedám a priberám. Neviem si pomôcť a neviem, kde si hľadať pomoc. Mám pocit, že som vyskúšala už všetko...
Monika

dejna

Ťažko vysvetliť prečo sme do toho mnohé padli, ale nie je to len o chudosti. Myslím, že každá máme aj iný problém. U mńa to začalo atmosférou v manželstve. Vždy keď som sa po hádke, vyčítaní a psychickom deptaní môjho manžela vyvracala, bolo mi dobre. Potom som trošku schudla a to sa mi tiež páčilo. Tak to začalo. Nemá aj tá kamoška nejaké iné problémy? Myslím,že čím skôr sa s ňou porozprávate a dáte jej najavo, že jej chcete pomôcť, tým lepšie. Ale uvedomte si, že to nie je ľahké. Ja sama týmto trpím skoro 5 rokov a skúšala som sa z toho dostať, ale nešlo to. Do toho prišli aj depresie zo zlyhania, brala som antidepresíva a chodila som aj psychologičke, ktorá mi však nesadla. Myslím, že psychologičke sa nevyhne ani ona, len nie je psychologička ako psychologička. Možno by pomohlo, keby si prečítala tieto témy. Dobrá téma je aj bul,an-boj vyhráš. Skús si aj tam prečítať reakcie, názory a myšlienky báb, ktoré sa snažia s tým niečo spraviť. Možno náš problém viac pochopíš. Ťažko ti radiť ako pomôcť, keď si aj ja sama neviem pomôcť. Ale myslím, že to, ako rozmýšlajú bulimičky ti tiež pomôcť môže.

evelyna

dejna....som rada, ze reagujes...vies, ona nie je iba kamoska, ale aj clenka rodiny...to sme taka tlupa zenskych:-)))..urcite nemame k nej odsudzujuci postoj, ale trapi nas to, lebo nam na nej zalezi a chceli by sme pomoct...teraz je to v stadiu, ze sme viacere zistili, ze zvykne vracat, minimalne na kzdej oslave...ale mam dojem, ze si to vsimla aj jej mam a sestra..jedna z nas, jej najkamoska o tom s jej mamou uz hovorila...je to tazke a je jasne, ze kym si asi sama neuvedomi, ze ma fakt problem a treba ho zacat riesit, nebude sa s nou nic dat robit...chapem, ze by sa hanbila..to je ircite prvotny pocit..ale mala by pochopit, ze jej chceme pomoct...je to mlada uspesna kocka , je to strasne...vobec nam nejde do hlavy, preco, ak sa teda nemylime, s tym zacala...
ak sa nemylim, aj ty mas podobny problem???..neviem, ale za tieto problemy urcite moze hlavne kult zenskeho tela...chlap, ked ma pupok a nedokonalu postavu, to nikoho netrapi povacsinou a je to akoze normalka..akonahle ma zena nejake kilecko navyse..sak vies...:-(((
konecne by malo prist k tomu, ze aj vo filme a hudbe budeme vidiet normalne zenske, krv a mlieko a nie tie dokonale vychrtle a silikonove sexice...nic proti super kockam, ale vsetko je nimi uz tak presytene...

dejna

Ťažko povedať, čo robiť. Ja osobne, keby to moje kamošky zistili, by som sa hanbila a asi by mi bolo nepríjemné sa snimi ďalej stretávať. Neviem, či by som zniesla tie vyčítavé alebo podozrievavé pohľady, keby sme boli spolu a jedla by som pred nimi. Ale tiež viem, že moje kamarátky sa stavajú k tomuto veľmi negativisticky. Pri jednom rozhovore o jednej babe, ktorá týmto trpí boli veľmi pobúrené, nazývali ju šibnutou, že sa má dať liečiť a pod. Vtedy mi tak búchalo srdce, mam strach,že by sa to raz mohli dozvedieť. Viem dopredu, čo by si o mne mysleli. Preto tento môj názor. Okrem toho, aj ja som odpadla v robote a pár dní som sa cítila malátna, ale pripisovali to všetci dehydratácii.
Porozprávali ste sa o tom už s ňou? Alebo neviete ako na to ísť? V prvom rade, by mala vedieť, že ju podržíte a neodsúdite kôli tomu. Závidím jej také kamarátky, ktoré si o ňu robia starosti a chcú jej pomôcť.

evelyna

...zorganizovala som u mna doma damsku jazdu a pred odchodom do nocnych ulic som na WC citila taky typicky zapach...nechapala som to, lebo som nemala dojem, ze niektora z nas to prehnala s alkoholom...asi dva tyzdne potom bola u mna kamoska a rozoberali sme kadejake temy, neviem ako dosla rec aj na to, co som citila...ona uz vedela, kto to bol...tato nasa kamoska ma vzdy najvacsiu chut na nasich damskych jazdach, ja som ju vzdy chvalila, ako jej chuti, aky je dobry host a pod...rozhovorom sme zistili, ako vsetko do seba zapada...ako tej kocke vzdy velmi chuti, ale postupne sa nam straca pred ocami..je drobucka a uz fakt dost chuda...nenapadnym zistovanim som zistila:-)ze si jej vracanie po predtym naladovanim sa trva uz dlhsiu dobu...snazi sa to schovavat pred nami..jej najlepsia kamoska sa dozvedela, ze asi tri tyzdne dozadu, ked neboli take horucavy, odpadla v autobuse..je to cele divne a divne je to, ze si to fakt vsimli viaceri nezavisle na sebe..nie je nam lahostajna a nechceme sa tvarit ze akoze ticho, aby ....nie sme hlupi a vieme, ake je to nebezpecne ochorenie, ale nevieme, co mame momentalne robit???:-(((

dejna

Evelyna, prečo si myslíte že vaša kamarátka má bulímiu? Aké sú jej príznaky?
Keby moje kolegyne, alebo známe začali tušiť, že mám bulímiu a naznačovali by mi to, tiež by som sa chovala negativisticky. Hanbila by som sa to priznať a bála by som sa, že by som klesla v ich očiach. Ony by to nepochopili. Len málo ľudí, čo tým neprešlo to chápe.

evelyna

..a este nieco..ja som kedysi mala tiez problem s kilami navyse..pocas VS som nabrala asi 8kg a pri vyske 70cm som vazila tak 65 - 68kg...tuk som mala dost pravidelne rozlozeny, tak to nebolo az take hrozne na pohlad, ale tiez som sa pokusala o vselijake diety a aj prehanadla a parkrat som si aj prsty pchala do krku...prastila som s tym - chvalabohu...a viete kedy som schudla?...po prvom porode..pocas tehot. som pribrala asi 13 a po porode pri kojeni islo tot cislo a este 10kg dole

evelyna

..kocky...prisla som na tuto stranku preto, lebo jedna moja znama prejavuje priznaky bulimie, vsimli sme si to viaceri, ktori ju pozname...zatial reagovala dost negativisticky..v podstate nevieme, ako mame na nu ist a nechceme sa tvarit akoze nic...
..je to strasne, ked citam, kolke dievcence bulimiou trpia a to vsetko len preto, ze chcete byt stihle a krasne, lebo my zeny si myslime, ze tym budeme pre chlapov zaujimavejsie, ze?..lebo vsetko, film, hudba, casopisy...su krasne a stihle zenske, pri ktorych chlapi slintaju...ale vacsina chlapov chce pritom normalnu zenu, co ma rici a cici:-)..tak sa to hovori..a vela fotiek su iba same retuse...