Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

soffi

Ahojte baby.Mam dost velky broblem.Uz asi 3 tyzdne mi meska menzes a mame sa to nepaci,tak ma tlaci aby som isla ku gynekologovy,lenze ja sa bojim ze sa to nejako prevali a ja budem v riti.Mama mi vravela ze som poblednuta a prepadnuta v tvary,aj moja doktorka ma stale vazi.Bojim sa zase schudnut,aby si nieco nevsimla.Doktorka sa ma uz aj pytala ci nezvraciam,lebo vraj nieje normalne aby som za necely rok schudla 35 kg.Ja nechcem aby to vedeli,lebo sa budem citit ako blbec a asi si potom nieco urobim.Oni to nechap a ja mam strach.Nechcem byt pod ziadnym dohladom a nie este to,aby ma aj na zachode kontrolovali.Nech mi daju pokoj,ja chcem zit svoj zivot.Ja sa sebe zdam docela v tvary v pohode.Mama ma nepochopia bude mi potom za to nadavat a budem to pocuvat dookola.Nerada pocuvam svoje chyby.Tak ich potom radsej nebudem pocuvat a...

gabina

shadow:
co tak zacat s tym nieco robit z opacneho konca? Co sa pokusat dat sa do poriadku? Ja viem, v tomto momente je to asi blby navrh, s PPP sa da vyhrat, len ak chces a Ty zjavne nechces. Cesta k uplnemu zniceniu seba samej je jednoduchsia, ako cesta ku zdraviu?

shadow

kto mi može poradiť ako začať chudnuť,ale tak aby to už nikto nezbadal?Lebo mama a cela rodina na mňa stále dozeraju a ja už neviem čo mám robiť proste musím jesť ajked nechcem.a ešte k tomu aj psychologička ma vkuse kontroluje! prosim čo mám robiť?????

gabina

shadow:
Dievča zlaté zaraď spiatočku a otravuj prostredie inde, ok? Bude to tak lepšie, pre nás určite...Neskúšaj tu viac klásť takéto prosby!

gabina

soffi...
jasné, poznáme to, že sa po vracaní trasieš, poznáme aj búšenie srdca, poznáme krútenie hlavy a bolesti v žalúdku, Poznáme modriny na nohách a chuť malého cukríka po záchvate zvracania. Poznáme žlté zuby, suchä pokožku, vieme, čo je byť bez menzesu a vieme, koľko vlasov nám už stihlo vypadať.
A na oplátku: vieš, čo je to ležať mesiace na psychiatrii, lebo už nemáš energiu, lebo srdce nemá silu pracovať, lebo ti nemajú kam pichnúť infúzku pre rozpichané žily, každodenné váženie, čuranie a aj to druhé pod dozorom, jedenie a potom kontrola, pobyt na oddelení, kde sa cítiš byť neprávom a kde si celý čas myslíš, že čo robia, ty predsa nepotrebuješ pomoc, veď keď budeš chcieť, jednoducho to stopneš...
Zlatko, preber sa, ak si to naozaj myslíš a hráš hrdinu, skús to teda týždeň-dva bez zvracania a potom nám tu preliepaj oči slovami o zvládaní a nezvládaní...Rada si prečítam...

kiky

soffi:nechce sa mi ani veriť že ty s tým nechceš nič robiť!!!Veď sa ničíš!!!myslíš že ako dlho to tvoje telo vydrží?

misha

Thatme, soffi....teraz neviem, či ste také "vygumované", alebo či si robíte srandu....
...a že vám vyhovuje vracanie? Sorry, ale toto som nepočula ešte od žiadnej ženy, ktorá trpí/ trpela PPP. Vy ste výnimočné prípady...Hmmm....A to mám PPP už 9r.

soffi

Caoo avinka,thatme.Ja som zistila,ze to co zjem nemusim vyvratit,len to chcem vyvratit.Po jedle citim ze som plna a proste mi to neda tak to ide von.Niektory mi vraveli ze ak s tym raz zacnem,tak uz budem vracat stale bez toho aby som chcela,lenze je to opacne.Mozem s tym prestat len nechcem.Ide tu iba o strach s priberania.No vcera sa mi stalo nieco nove,co pred tym nie.Napraskala som sa jedlom,isla na wc,ked som z neho vysla,sadla som si a asi tak po 10 minutach ma zacalo bezdovodne napinat,krutila sa mi priserne hlava a cela celucka som sa triasla.Nevedela som co spravit,tak som sa zase najedla.Prestalo to a potom zase zachod.Stava sa taketo nieco aj vam?Niekedy ked sa mi trasu ruky,a je mi trosku divne mi postaci 1 cukrik...a potom to prestane,ale to co bolo vcera otras.Zacinam pocut aj silny tlkot srdca a bolievaju ma i vluca.Krk mam uz vyzraty kyselinou a zuby zacinaju zltnut,aj umele su fajn:-)Dnes si zo seba robim srandu ale´pri tych stavoch ako vcea to bude....Akurat som dojedla paprikaz,tak sa mi zatial majte....CmukNapiste mi aj vy svoje stavy.Budem cakat.

gabina

thatme,
ak nie je Tvojou zivotnou potrebou jedlo, napis mi teda, co nou v skutocnosti je? Okolo coho sa toci cely Tvoj den? Dokazes sa stretnut s priatelmi a poklabosit uvolnene v restike? Dokazes ist s frajerom v lete na zmrzku? Dokazes si v lete zahrat beachvolley a potom si dat hot-dog alebo misku ovocia?
Na co myslis pocas dna? Co je ustrednou temou? Zlatko, klames sama seba, je to jedlo a vsetko, co s nim suvisi. Opantalo Ta to a bohuzial, aj Ta to pekne dostalo do sieti. Zivot s PPP nie je o oslobodeni ale o odriekani. Stracas priatelov, blizkych, a hlavne SEBA. Doveru k svojej osobe, neveris si, si k sebe neuprimna a to je najhorsia dan, ktoru si PPP na nas vybera. Co tam po nas, nas to nemusi trapit, ako si sa Ty rozhodla, ze ano? Ved mame svoje zivoty a svoe starosti. Horsie je to, ako sa s klamstvami vyrovnas Ty sama...
Popremyslaj...

thatme

soffi, avinka:
no viem ze toto forum ze o zdravi a o tom ako sa mame z toho dostat...ale myslim si ze vela z nas sa z toho nechce ani dostat.sice vieme ze to co robime nie je dobre...ale je to uz nas zivotny rytmus a urcity zvyk na ktory sme si nejak nevedomky zvykli..neviem mne nevadi ze to co zjem vyvraciam..nie je to normalne ale preco by mi to malo vadit?ked dostanem hlad tak sa najem a potom to ide von a nemusim mat take vycitky..nechcem tu propagovat nic ani anorexiu ani bulimiu.sice obomi chorobami trpim.raz nejem potom sa najem ale aj tak to ide von...aj to malo co si dam...nedokazem si predstavit ze by som jedla ako moje spoluziacky ..nie som hladna..nemam rada jedlo...jedlo uz nie je moja zivotna ppotreba a ci sa vam to paci alebo je vam to jedno je to u mna tak..viem ze moje nazory su chore ale nevadi mi to ..myslite si ostatni co chcete pisem co citim...a aj tak ani mna soffi nik nezmeni.ja budem aka chcem byt hoci aj chora...ked schudnem 10 kilo tak budem spokojna...a ked budem chciet tak s najem..a potom to vyvraciam..neviem dnes mam divnu naladu..citim sa velmi zle..citim sa ako buchta hoci nou nie som..sice nie som rada ze aj vy babulky mate take pocity ako ja ale aspon viem komu sa mozem vyrozpravat..mozno vam to pomoze mozno ma nepochopite...no ja toto vsetko citim....tak sa drzte a robte si co chcete.je to nas zivot tak coo