nika :( to tu asi preziva kazda. Je to smutne ale je to tak. Dôležté je si uvedomiť jednu vec, ktorá ťa môže zmeniť. Ty v podstate nechceš schudnúť! Ty chceš len dobre vyzerať a cítiť sa dobre a páčiť sa. Byť zdravá.. Neni tak? Lenže to s chudosťou nejde ruka v ruke. Dôležité je najmä nepodliehať ilúzií, že sa to dá zvládnuť hneď za mesiac alebo tak. Tobôže nie zo dňa na deň. Mnoho žien si dokonca myslí, že jojo efekt je to, keď idú cvičiť a športujú a prídu domov a postavia sa na váhu. Potom sa spokojné idú najesť a napiť. Potom sa zase postavia a zistia že to majú naspäť :) Lenže ono je to v tom, že telo počas športu vylučuje vodu, najmä tú. Bolo by proti prírode, keby človek predsa mohol spáliť všetky svoje tuky za deň. To by sme vlastne neprežili... Telo sa naučí na a zdôrazním... pravidelnú fyzickú záťaž asi tak za niekoľko týždňov. Čo znamená, že telo potrebuje pravidelný prísun športu na to aby dávalo tuky preč a nahradzovalo ich svalmi. A podstatné je to, že by ste mali prijímať dostatočné množstvo jedla a tekutín, lebo ak nie, tak telo sa bude brániť chudnutia, pretože vie, že by najesť nedostalo a je prirodzené, že by si ukladalo tuky. A teda, keď telo zistí, že nedostáva potravu pravidelne, tak sa ju snaží ukladať. Ak však budete prijímať potravu pravidelne a v dostatočnom množstve, telo príde na to, že toľko tukov nepotrebuje.... :) Ale ja osobne si myslím stále to jedno, že je jedno ako človek vyzerá, je podstatné, ako sa cíti a či je so sebou spokojný. Vtedy to z človeka vyžaruje. Sami si musíte vedieť dať ciele ktoré dokážete splniť. Ostatné sa už dostaví samo :) A najmä nika:( .... keď si chceš udržať postavu, tak nie prehnaným športom ani brutálnymi hladovkami!!! to si iba zničíš zdravie. Je to na pravidelnosti. A čo sa týka jojo efektu s tým je to rovnako. Nájdite si čas denne na 20 minútovú rozcvičku, alebo prechádzku, nie žiadné behani... a stačí 4 krat do tyždna 1 hodinu športu a bude to v suchu... Len prosím nečakajte zázraky za jeden deň, ale týždeň.. Jediné, čo vám môžem zaručiť je dobrá pocit :) ten sa dostaví hneď a na tom by ste si mali zakladať. A nika ver tomu že to že priberieš z vody je len ilúzia, čo som už spomínal. Pretože voda váži tiež niečo. Ak chceš adekvátnu váhu tela, tak tá sa meria ráno po prebudení, po tom čo ideš na záchod.. To je váha tela. Dá sa zmerať len ráno. nie cez deň. takže sa počas dňa nevážte, lebo to si vážite obsah žalúdka a orgánov, nie tela. A ak priberáš z vody, čo určite, tak to nechci. Poznal som kamaráta, ktorému sa toto dialo. On mal problémy so štítnou žľazou a to neprajem nikomu. Vtedy buď doslova priberieš z hocičoho, alebo chudneš nech ješ hocičo... a to je hrozné lebo sa tam človek dostáva do podvýživy... Vás všetkých telo je také vyhladované, že nech keď ziete čoklvek, moc si z toho nenechá. A ešte, musím povedať že problémy so štítnou žľazou a nielen tie sa dajú nadobudnúť... a to práve takýmto stravovaním ako robíš nika... A inak mám 20 rokov, študujem v Bratislave... na ekonomickej a stretnem sa dakedy rád ak budeš chcieť a pokecáme :) No a ešte čo sa týka tých zemiakov a rybieho oleja... z tých sa brutálen nepriberá. Telo potrebuje tuky. To som tu už vysvetloval. Keď ich nedostane, tak si ich nadmerne ukladá, lebo telo je rozmné a pripravuje sa na všetko. Ide najmä o tie minerálne látky a vitamíny čo obsahujú. Tak dúfam, že vyššie nájdete odpoveď všetky. Aj ty adrianka. :) Ak ne tak sa pýtajte... Majte sa pekne.