Jozefovi i ostatným - prečítaj i príspevok predtým
Tie dievčatá budú stále rozprávať že to zvládajú, že všetko je O.K., ale v hlave to funguje stále jedným smerom. Po pozorovaní zistíš že rozpráva rozumne, ale činy sú iné. Po podozrení, keď som už niečo tušila, som sa "znížila" k tomu, že som svojej dcére prehrabala veci. V školskej taške som našla asi 5 plesnivých desiat, niekoľko medzi šatami v skrini. Keby uvažovala normálne zahodí desiatu tak aby som nezistila že ju nezjedla. Nejedla už ani jedlo, ktoré predtým mala rada, iba zeleninu. Veľmi rozumne rozprávala o anorexii, ale každým dňom som sa presviedčala že skutky sú iné. Poznala aj prípad rovesníčky, ktorá skončila na psychiatrii s veľkými zdravotnými ťažkosťami, potom jej návrat do školy a problémy ktoré robila ďalej. Sama o tom rozprávala že ju nechápe, ale keď došla reč na jej správanie, tak pre seba mala ospravedlnenie, že ona predsa nerobí také hlúposti. Bolo to to isté. Rozdiel bol v tom, že tamto dievča chudlo spolu s mamou, otec bol ďaleko. My s manželom sme svoju dcéru dozerali, vedela že je kontrolovaná (ale s trpezlivosťou a citom, nesmie byť pod tlakom). Za dva roky pribrala po troške 8 kg. Už štvrtý rok môžem povedať, že je v poriadku, nechudne, sladké musí mať každý deň. Chodí aj v školskej jedálni na obedy. Nepoje vždy všetko, ale keď príde hladná, pýta sa, čo by mohla zjesť. To sme u nej nikdy predtým nepočuli.
Takto chorí potrebujú pomoc, inak to nezvládnú.
Motivácia je dobrá vec, dokáže zázraky, dôvera tiež. Túžby blízkeho človeka poznáme a nie vždy sú nesplniteľné. Doprajte im ich a cieľ sa dostaví.
Prajem veľa trpezlivosti a lásky.