Bulímia,anorexia

Emma

pre fibinu:
fibi mas 100% pravdu,clovek si fakt nevazi co ma..a najhorsia je orientacia na samu seba..deek za radu vyskusam a potom sa pochvalim s vysledkom :) pa

Milday

cau zuzu, mozem ti poradit jednu psychologicku, myslim, ze je dobra, ja to primarka Palenikova alebo Plamenikova, uz si presne nepamatam jej meno.Robi v nemocnici Cyrila a Metoda na Antolskej v Petrzalke.

Miška

Pre Zuzku Ahoj Zuzka prepáč,že som sa skôr nemohla ozvať,ale som mala problém s počítačom musel byť dva dni odpojený a až teraz pred pár min mi ho brat dal do poriadku hned som prišla na tuto stránku.dam na tvoju radu prestanem používať tie prehánadla a skúsim tie čaje.S chudla som za ten týžden dva kg.Strašne chcem mať chudé nohy a užšie boky.Ja mám širšie boky a to ma trápi.Ešte ti odpoviem na tvoje otázky:takže školu som skončila,teraz pracujem.Mam kamarátky a kamaráta ale oni mi vtom moc nevedia poradiť.Mám aj psychologičku,začala som jej otom hovoriť a velmi mi stým nepomohla.Raz mi dala takú radu aby niekto obkreslil moju postavu na papier.Mám pocit akoby to nebrala vážne,lebo ja som jej pred tým hovorila iné problémy tak asi preto.preto som začala písať sem lebo tu som našla ľudí s podobnými problémamy a možno tu ma viac pochopia.Ja vas všetky úplne chapem,mám to roky.V mojom okolí nepoznám nikoho kto by mi stým pomohol.Myslím si že moja postava je hrozná zdeformovaná...chcela by som sa ťa spítať,že ako dlho tým trpíš kolko rokov a či je to kvôli clapom,alebo rodine,alebo iným veciam?Môj sen je mať ťenké nohy.A ti študuješ pracuješ?a ešte ako sa volajú tie čaje dostať ich len vlekárnach,alebo aj v potravynárskych obchodoch.Dakujem ti za radu,ja som tiež mala také problémy s clapmi že ma obťažovali všeliaky starí mladý aj opití,večšinou v autobuse starí úchiláci a popritom sa ani odhalene ani vyzivavo neobliekam,sukne nenosim a mam fobiu s clapov.V autobuse si sadám len v predu,na diskotéky sa bojím chodiť a bojím sa nosiť sukne.tak sa maj som rada,že v tom niesom sama/chlapi/drž sa som rada,že si mi odpísa la.Tak sa maj a ozvy sa .tiež ti držím palce,

Miška

Pre standu to je v poriadku už mi to Zuzka povedala,že si nemyslel mna.Nehnevám sa len vtedy ma to vzalo,ale teraz je to O.K.nehnevám sa.nemohla som sa skôr ozvať,lebo som mala problém s počítačom.ešte sa ozvem.

Bubca

Moja naj.priatelka mala velmi silnu anorexiu.Je tomu uz 10 rokov ako sa z toho dostala ale tie spomienky su nevymazatelne.Najprv si nechcela pripustit, ze niecim takym trpi.Ich rodina mala velmi vela penazi, znamosti, skratka rozpravkovy zivot po akom velmi vela tuzi.Aj ked nechapem preco? Ved prave to ju dostalo tam kde nemako!Aby bola stale IN, stala sa z nej anorekticka. Nakoniec sa vzoprela osudu( zhruba po 2 rokoch)a hladala pomoc. Nebala sa a o svojom probleme povedala aj rodicom Urobila spravne, lebo od vtedy nebola na ten velikansky problem sama.Rodicia jej podali pomocnu ruku a nasli odbornika. Liecila sa v nemocnici v Ruzomberku na psychiatrickom oddelení a ani ona a ani jej rodicia sa nehanbili o tom verejne rozpravat. Ved to nebola hanba ale radost z toho ze sa im podarilo pomoct ich dietatu. Preto si myslim ze prvy krok pri takomto probleme by sa mal riesit s rodinou a spolu s nou potom hladat pomoc odbornika. treba si vazit zivot a nevraviet si, ze to nedokazem!!! VSETKO SA DA ZVLADNUT? AJ KED TA CESTA NIE JE ZROVNA NAJJEDNODUCHSIA! Vsetkym drzim palce, viem ze to dokazete.

ZuZu_2

Ahojte všetci, prosím vás vie mi niekto poradiť nejakého dobrého odborníka v Bratislave na bulímiu? Nejakého psychoterapeuta.... jednoducho niekoho. Ďakujem za akukoľvek odpoveď.

Zuzka

pre Mišku
Ahoj Miši! Som rada, že si odpísala a že sa to malé nedorozumenie so Stankom vyriešilo. No nie som na tom až tak zle ako ty, našťastie ma nikto neznásilnil, muselo to byť strašné, ale v mojej stálej chudosti tiež inklinujú chlapy. U mňa to bolo skôr psychické obťažovanie. Takže úplne chápem tvuju túžbu vychudnutosti a odopierania si tvarov. Som na tom podobne. Najradšej by som bola stále palička. A teraz čo robíš, študuješ, pracuješ? Máš aspoň niekoho, kto sa ti snaží trošku pomôcť? No a tie preháňadla, tak tým som prepadla aj ja a nieviem sa toho zbaviť, pritom by som chcela, lebo sú veľmi nebezpečné. Preto sa nemôžeš samovoľne vyprázdniť, lebo vďaka preháňadlám ti zleniveli črevá. Skús radšej piť čaje na zažívacie problémy. Neubližujú telu a tiež pomáhajú dobre tráviť a vyprázdňovať sa. Naozaj skús tie čaje, ja ich teraz pijem a pomáhajú mi. Tak sa maj zatial pekne a ozvy sa, držím ti pästičky :o)

standa931

to je mi lúto to detstvo :( ja som mal tiež zlé lebo ma moj otec bíjaval ... ked ti možem niečo poradiť, tak skús začať navštevovať kurzy sebeobrany... určite ti sebavedomie výrazne stúpne ;) a nehnevaj saaaa za to čo som vtedy napísal... nemyslel som to na teba

miška

jooooj prepáč ale nemyslel som to taaak ... to nemyslím Tebaaa ja myslím inú Mišku.. teba nepoznám a nikdy by som si nedovolil vyhrážať a už vobec nie násilím.. to bolo myslené len obrazne. ked som sa ťa dotkol tak prepááááč . :´( odpúšťaš?