Bulímia,anorexia

Chrobacik

sona 324
Ja som s tym bola u obvodnej lekarky a ta ma poslala k psychiatricke. Ta sa ma opytala, ci chcem ist rovno do nemocnice. Ja ze nie, ze sa budem liecit a pisat si do dennicka, co kazdy den jem a o kolkej hodine. Viac krat som k nej nesla. To bolo pred rokom a moja bulimia pokracovala. Potom som sa rozhodla, ze s tym musim skoncit koli svojmu zdraviu, uz mesiac som sa neprezierala a nevracala. Na trhu je vela knih o tejto chorobe, v ktorych je postup, ako sa vyliecit.

sona 324

ahojte, chcela by som vas velmi pekne poziadat o pomoc. Mam znameho, ktoreho priatelka bojuje s bulimiou. Cez den je a po nociach sedi na WC. Chodi na nejake terapie ale asi jej to velmi nepomaha. Samozrejme, ze ma aj zdravotne problemy. Uz asi rok nemala menstruaciu atd, atd. Kedze ju nechce v tom nechat samu (co je super), tak s nou cele noci nespi. Uz pomaly nevladze ani on. Poziadal ma o pomoc, chcel by vediet ci neexistuje na Slovensku nejake sanatorium alebo zariadenie, ktore sa venuje ludom s touto zakernou chorobou. Ona suhlasi aj s pripadnou hospitalizaciou. PROSIM POMOZTE NAM

w

beloved:
ach, napisala som 30? nie, nie, opravujem, 30 som nemala, ale 40, uf, 30 by bolo asi moc uz zle, ved uz pri tych 40 som mala dost velke zdravotne problemy. ale beloved, aka hmotnost je pri anorexii to vobec nie je skala, ktora znaci ako velmi si na tom zle, poznala som dievcata, ktore mali len slabucku podvahu a v hlavke anorektickych myslienok mali viac, nez niektore dievcata v hroznych, neviem kolko malo kilovych, stavoch. toto nie je o pretekani sa, prosim, neber to ako zamienku na chudnutie, radsej sa inspiruj k druhej, cim budes mat vacsiu hmotnost k normalnej, zdravej hmotnosti, tym budes blizsie k uzdraveniu. ver mi. to, ze si stale chorucka s tym ma vela spolocneho, takze musis to vziat do vlastnych ruk a nejaku tu imunitnu ochranu svojho tela musis zacat prijmat nejakymi, fakt, kvalitnymi potravinami (su take), a skusit zahanat vycitky, lebo aj ti ti zoslabuju imunitu. chces nejake lahke recepty, ktorymi som ja zacinala? a ak mas chut sa pridat k nam a robit s nami na tej stranke, v klude mozes pomoct, mozno prave to by bolo pre teba zlomove a skusila by si to, co by sme davali na nasu stranku, a aplikovala na sebe a mozno to pomoze, hm? v klude popremyslaj a napis svoje myslienky co by si dala na stranku, na co sa budeme zameriavat a tak, ved mail tu mam, tak...:) bud silna, dokazes to

Ela

esmae
Mne tiež vypadávajú vlasy, ale ináč sa cítim v pohode. Predstav si ja ešte aj kojím môjho 9mesačného syna. Nevraciam stále, len keď to preženiem s jedlom. Tie zdravotné problémi Ti zistil lekár? Vieš aká som rada, že sa môžem o tom s niekým porozprávať, doteraz som sa nikomu nezdôverila.Manžel to netuší, veľa pracuje. Keď som bývala s rodičmi otec mi na to prišiel a snažili sa mi s mamou pomôcť. Ja som ich nejako presvedčila, že som už v pohode a odsťahovala som sa.

esmae

pre Elu.diky moc, ze si zareagovala.bola som celkom milo prekvapena. nuz vies, v poslednej dobe som uz hlavne fyzicky na tom tak zle, ze sa snazim robit vsetko mozne, len aby som sa neprejedla. viem, ze ked sa to nestane, tak nebudem ani zvracat. bojim sa, aby som kvoli tomu, ze som praticky slaboch, neprisla o moznost, mat dietatko. to tvoje je asi ozaj taky maly zazrak :o) pytala si sa na zdravotne problemy. napriek tomu, ze sa snazim brat vitamimy a tak, mi vypadavaju vlasy, moja pokozka je v dezolatnom stave, ziadne pripravky nepomahaju. tie vaznejsie veci su, ze mi dobre nepracuju oblicky, mam poskodeny zaludok, zlcnik a zacinaju pribudat ine tazkosti. prvou z nich bolo, ze mi napuchli uzliny. mam teda pod sankou dve hrce o velkosti slepacieho vajicka. som pravym prikladom toho, co sa zo zeny moze stat, ked sa plne dostane do sparov bulimie. moja rodina o nicom netusi. raz som sa snazila o tom pozhovarat s mamou a ona bola na mna nahnevana a hanbila sa. vie o tom moja dobra priatelka, ale...jednoducho o tom vie. neuvedomuje si, ze to,ze som jej o tom povedala, bola tak trosku ziadost o pomoc. to je jedno. budem sa teraz snazit, dostat sa z toho sama. dufam, ze sa mi to podari. aj tebe to zelam. vlastne vsetkym. dufam, ze raz to zvladneme vsetci. zatial sa maj a pa.

killerqa

prosim pomozte mi..ako mi lekari mozu prist nato z eosm bulimicka???moze to byt len tak na beznej prehliadke alebo na nejakych vysetreniach?..prosiiiim odpiste mi

Miška

Pre anonymku
Na tvoju výšku je to velmi malo.ja viem že nechceš pribrať,ale aspon trochu priber lebo prestaneš menštuovať,nebudeš mať môcť deti a môžeš skončiť na hadičkach.Mam stym skusenosti ja mam tiež taku výšku a ked som mala 49kil pri vyške 175tak už vtedy som mala zdravotne problemy.Ja ti len radim aby si dalej už nechudla,lebo to nedopadne dobre.Si dosť chuda i ked ti to tak nevidiš aj ja sa nemôžem na svoju postavu pozerať pripada mi hrozna.mna by zaujimalo ako dlho to u teba trva a za aky čas si tak schudla?držim ti palce.maj sa.

Miška

Pre Zuzku
ahoj Zuzka diki za radu,zajtra pôjdem do obchodu a kupim si ten čaj./dnes je nedela/Ja sa stým trápim dlhšie,ale mala som medzi tym prestávky.Uplene ti rozumiem aj ja by som kvoli tomu chcela chudnuť,keby si niekto robil srandu z mojej postavy.Stači ked mi niekto povie že som pribrala tak už chcem schudnuť.Dedo mi povedal asi pred pár týždnami,že som pribrala a ešte sa pozeral na tie časti tela kde si pripadam tučna hned som sa išla vyvraciať.spočiatku išli kila hore,ale teraz som zhodila za sedem dni tri kila lebo som si davala nižšie porcie a ešte tie prehanadla,mam stoho radosť tež sa chcem stoho dostať,ale sa bojim,že budem tučna.Ja si dakedy neuvedomim,že je to choroba.Citim sa v začarovanom kruhu,meriam si aj stehna,sledujem sa v zrkadle a stale tam vidim kila naviše akoby som neschudla nič.ked som v autobuse,alebo v meste tak sledujem na dievčatach postavu a porovnavam ju zo svojou,zdaju sa mi chudšie,ale to je tipicke u anorektikov,ale už asi vela pišem.aj u teba je to tak podobne ako u mna?p.s.stym tvojim ocom to muselo byť neprijemne ked ti take vravel.nečudujem sa ti.Tak sa maj držim ti palce a niečo mi odpiš.papa

Zuzka

SZ Andrej
Keď niečo zmontujeme určite sa hneď ozveme, ale nebude to asi tak skoro, lebo musíme všetko ešte dobre premyslieť, zhotoviť a tak. Ale budeme sa snažiť, aby to išlo čo najrýchlejšie. Keď niečo bude, určite sa ozveme, zatial pa...