Ahojte. Trápi ma jeden veľký problém, ak máte radu, prosím pomôžte. Trpela som bulímiou 6 rokov, posledné 2 roky je to skoro OK - skutočne výnimočne sa mi stane, že sa musím prejesť a ísť na WC dostať to preč. Môj priateľ, s ktorým som 2 roky o tom nevie, i keď mal podozrenie, že chodím vracať zámerne, aby som nepribrala a nie preto, že som zjedla niečo ťažké. Nejaký čas ma sledoval, dávala som si veľký pozor, aby som sa neprezradila. A postupne som akosi sama nemala chuť zabiť kopec času jedením, zvracaním a upratovaním. I keď samozrejme, niekedy to pokušenie príde a odoláva sa veľmi ťažko. Asi pred rokom som zistila, že priateľova sestra je bulimička. Najprv som si myslela - tá ma ale metabolizmus, zje všetko a vôbec nepriberá. Skôr naopak. Je veľmi nervózna, každý sa snaží nedostať sa s ňou do konfliktu, už iný názor na počasie za oknom ju dokáže vytočiť do nepríčetnosti. Nedokážem sa s ňou rozprávať o ničom, nietobože o bulímii - jej bulímii. Nechcem jej povedať, že aj ja som, resp. bola som (dúfam) takto chorá. To by sa dozvedel môj priateľ. O tom, že zvracia zámerne som povedala priateľovi a presvedčila ho, aby sa porozprával s mamou. So sestrou tiež nemal odvahu... Mamina reakcia bola - nič som si nevšimla, nie je to pravda. Super postoj, i keď i ja som taký malý pokrytec........... Myslela som si, že mama bude mať záujem pomôcť svojmu dieťaťu. Priateľ poslal sestre adresy stránok, ktoré sa ppp venujú. Neviem, ale myslím si, že už zo zvedavosti tam pozrela. Asi veľmi nepomohlo - cez Veľkú Noc robila stále to isté - jedlo, záchod, jedlo, záchod...I keď to na nej nevidno, takmer som ju nespoznala, je kosť a koža. Cez týždeň pravdepodobne neje, iba cez víkend u mamy a poriadne. V nedeľu sa ešte o 23.30 tlačila zákuskami a mama jej hovorí - len papaj, musíš riadne jesť, taká si chudá. Že dievča, chudé ako kosť spotrebuje to, čo nedokážu 2 dospelí chlapi (nedeľný obed) a o pol hodinu sa znova cpe obrovskými porciami jej čudné vôbec nie je. Že má pokazené zuby a riedučké vlasy si ani nevšimla. Pritom pracuje v zdravotníctve. Hrôza. Je mi jej ľúto, ale neviem ako pomôcť. Poraďte, prosím.