Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

Z-uzka

zuju
Ahoj Zuju!
Presne chápem tvoje pocity, pretože prežívam to isté. Snažím sa uzdraviť a jedávať, no príchodom leta sa zhoršujú moje depresie a zväčšuje túžba chudnúť. Všetky nohavice, čo mi boli volné, su tesné a moc ma to trápi, ja bohužial nemám ešte tak uzdravenú tú dobrú časť mysle, tak neviem dokedy dokážem tomuto náporu odolávať a jesť normálne a nevymýšľať s hladovkami. Opakujem si presne to isté čo ty, že ešte mám čas, až od zajtra začnem a to si opakujem dookola, treba klamať tú negatívnu zvrátenú časť mysle, inak to nejde. Držím ti päste, dúfam, že to zvládneš a verím že áno, už keď si vydržala tak dlho, nepodliehaj tej zlej časti mysle, drž sa, papa...

zuju

Caute, posledne dni ma chytila depka ze musim schudnut, nechcem sa uz vsak vratit do bulimickych tendencii, ale neviem co mam robit, nedokazem odmietnut maso alebo slakosti, a jest normalne. Sem tam vypijem caj na chudnutie ale je to len tak na psychicku podporu. Mam 72 kil, a minuly rok v lete som mala 63. Hrozi ma predstava ze si v lete neobleciem svoje oblubene nohavice. Viem mozem si kupit nove, hlavne ze som zdrava, ale ja tvrdohlavo chcem svoje. Bola som uz v takom stave ze som sa rozhodla ze znova prestanem est a budemzvracat a schudnem ale zdravy rozum /chvalabohu uz ho po desiatich rokoch buimie mam mi takuto predstavu odmietol. Stale sa uspokojujem do leta su dva mesiace da sa to, ale cas bezi. Co mam robit aby som sa myslienkami nezabila a v lete znova nezacala zvracat

zuzu26

Pre chichu prosim ta neboj sa a nehambi sa pravda bi aj tak visla na povrch a bolo bi to este horsie ako bi si im to povedala ti sama.Vobec sa nemusis hambit kopu dievcat trpi touto chorobou .Musis prekonat strach a ked to zvladnes budes hrda sama na seba.Rodicia priatelia a ktokolvek kto ta ma rad ti pomoze!!!S pravdou von!!!

chita

ahojte,mám bulímiu už 5 rokov,nezvládam to už,zničila mi 5 rokov života.Nedokážem prestať myslieť na to hnusné jedlo.Potrebujem pomoc,ale hanbím sa.O pár dní odlietam na pol roka na Cyprus aj s pár spolužiakmi.Desím sa predstavy,že by ma odhalili.To akoby ma vyzliekli pod mikroskopom.Moje zuby sú strašné!Zajtra mi zubárka ide trhať 2 korene a robiť 1 mostík.Panebože, veď mám 19 rokov!!!Je mi do plaču.Aj teraz.Je ťažké sa priznať,aj takto anonymne.Mám pocit,že celý môj život je zničený.A načo taký život žiť?!Chcem s tým prestať,naozaj prestať!!!!!!!Nenávidím sa za to čo robím

simona25

Ahojte. Trápi ma jeden veľký problém, ak máte radu, prosím pomôžte. Trpela som bulímiou 6 rokov, posledné 2 roky je to skoro OK - skutočne výnimočne sa mi stane, že sa musím prejesť a ísť na WC dostať to preč. Môj priateľ, s ktorým som 2 roky o tom nevie, i keď mal podozrenie, že chodím vracať zámerne, aby som nepribrala a nie preto, že som zjedla niečo ťažké. Nejaký čas ma sledoval, dávala som si veľký pozor, aby som sa neprezradila. A postupne som akosi sama nemala chuť zabiť kopec času jedením, zvracaním a upratovaním. I keď samozrejme, niekedy to pokušenie príde a odoláva sa veľmi ťažko. Asi pred rokom som zistila, že priateľova sestra je bulimička. Najprv som si myslela - tá ma ale metabolizmus, zje všetko a vôbec nepriberá. Skôr naopak. Je veľmi nervózna, každý sa snaží nedostať sa s ňou do konfliktu, už iný názor na počasie za oknom ju dokáže vytočiť do nepríčetnosti. Nedokážem sa s ňou rozprávať o ničom, nietobože o bulímii - jej bulímii. Nechcem jej povedať, že aj ja som, resp. bola som (dúfam) takto chorá. To by sa dozvedel môj priateľ. O tom, že zvracia zámerne som povedala priateľovi a presvedčila ho, aby sa porozprával s mamou. So sestrou tiež nemal odvahu... Mamina reakcia bola - nič som si nevšimla, nie je to pravda. Super postoj, i keď i ja som taký malý pokrytec........... Myslela som si, že mama bude mať záujem pomôcť svojmu dieťaťu. Priateľ poslal sestre adresy stránok, ktoré sa ppp venujú. Neviem, ale myslím si, že už zo zvedavosti tam pozrela. Asi veľmi nepomohlo - cez Veľkú Noc robila stále to isté - jedlo, záchod, jedlo, záchod...I keď to na nej nevidno, takmer som ju nespoznala, je kosť a koža. Cez týždeň pravdepodobne neje, iba cez víkend u mamy a poriadne. V nedeľu sa ešte o 23.30 tlačila zákuskami a mama jej hovorí - len papaj, musíš riadne jesť, taká si chudá. Že dievča, chudé ako kosť spotrebuje to, čo nedokážu 2 dospelí chlapi (nedeľný obed) a o pol hodinu sa znova cpe obrovskými porciami jej čudné vôbec nie je. Že má pokazené zuby a riedučké vlasy si ani nevšimla. Pritom pracuje v zdravotníctve. Hrôza. Je mi jej ľúto, ale neviem ako pomôcť. Poraďte, prosím.

Z-uzka

Iwka
Ahoj Iwi! No nedá sa povedať, že by si bola ešte bulimičkou, no to o čo sa pokúšaš smeruje k tomu a pokiaľ môžeš zastav to, lebo to nie je vôbec dobré. Zo začiatku ti to bude pripadať, že o nič nejde, no časom to už bude prekliatie. Ver, že taký život ako žijú dievčatá s poruchami príjmu potravy by si nechcela. Pripraví ťa to o všetko, o spoločenský život, o radosť zo života, z jedla, o tvoju osobnosť a identitu, rozožiera ti to telo. A ako si už sama spomínla vo svojom príspevku, bulimičky moc nechudnú, určitá časť potravy v tebe ostane, takže pokiaľ môžeš, zvoľ si inú alternatívu schudnutia, napr. viac sa venuj nejakej fyzickej aktivite, alebo tajomstvo je v pravidelnosti. Keď budeš jedávať pravidelne v menších dávkach, jesť prevažne hodnotné zdravé potraviny, telo samé začne zhadozovať prebytočné kg, lebo vie, že v určitú dobu opäť dostane živiny, tak si nebude mať potrebu uskladňovať niečo. Tak ti držím päste a zastav to, pokiaľ môžeš, papa...

dancaa

pre velvet

pocuvaj ako je to sbulimickami, ja som nou uz 3 roky, hambim sa za to,

bulimicky nechudnu tak rychlo ako anorek. lebo anorek. nic neje alen sa nadja cajom a kokotinami
kdezto bulimicka tak zerie jak tela bez dna az sa nemoze postavit a uz vtedy sa jej volaco stravi, bulimicka papa zvacsa tucne mastne jedla , cokolady vsedko vysoko kaloricke, lebo to si po cely cas odopira, a ked to pride, vola sa to yzachvat zeriem bezhlavo vsetko, jato uz mam tak ze zachvat mam pri kazkdom jedle, zacne to nizkotucnym jogurtom a pokracuje to cez sladkosti, smazene varene to je uuplne jedno apo tom sa tide rychlo vygrcat, vsade sa pise ze sa v priemere vygrca len 30-50percent potravy, ja myslim ze takych 80percent, no stale v tebe ostava tych 20 tucnej potravy a kedze sa to opakuje tak v priemere 3-4x za 2 hodiny a potom uz nevladzes alebo neni co jest., ostava v tebe 60 az 80perc. potravy tak preto tak nechudnes jak tie co nejedia, takto si aspon neodopier. nic, ale nasledky byvaju podla mna horsie a, liecenie je narocnejsie.........jedlo ta uz potom prenasleduje aj v snoch takze nespis aj cez den takze sa nemozes ucit a ani ta nic nebavi lebo myslis na jedlo a kedy ho zjes akeby sa bude dat vygrcat, a potom zistis ze mas depresie ako hrom a si v p..i...