Bulímia,anorexia

chita

W - ďakujem,pekne si to napísala.Oni sú správni ľudia, o tom nepochybujem.Je to vlastne školská prax a školu som si vybrala práve kvôli tejto možnosti vycestovať von, ale to som ešte netušila do čoho spadnem.Sranda, že práve na strednej, keď by som už mala mať nejaký ten rozum, začnem s takouto blbosťou.Ešte raz veľmi ďakujem,si ani nevieš predstaviť aký je to úžasný pocit vedieť, že v tom nie som sama a že ma niekto podporuje:)Ľahšie sa s tým bojuje,naozaj

w

pre el.vi:
jej, ahoj. Ja som ti uz straaasne davno pisala mail, ci sa nepridas. Nedostala si ho? asi nie. Tak od znovu..:) budeme velmi radi, ked sa pridas. Ja uz mam porobene co-to. Ty si z BA? mozes mi napisat aj na wejusenka@yahoo.com. Sa tesim, ze si sa ozvala:) tak napis a stretneme sa.papa

vvv

Mam 46kg a 168, ale ja si to nepredstavujem, stale som tlsta. No jedlo si neviem odopriet. Na mna neplati, proste nezer! Nedokazem to, i ked by som velmi chcela. moze mi niekto poradit PROSIM?

el.vi

w
ako je to s tou strankou ktoru ste chceli robiť? robi sa niečo?...rada by som sa pridala, len povedzte čo a ako...nejaky čas si určite najdem :o)

w

pre simonu25:
no, mas velke susto pred sebou. Priatelovu sestru nevyliecis cez jej mamu. Lekari su tie najtvrdsie oriesky co sa tyka presvedcenia ich. Poznam tiez konkretne pripady a preto len krutim hlavou. Neuvedomuju si hrozbu a citia sa byt tymi najlepsimi.Tadeto cesta nevedie. Skus sa pozriet teraz do svojho vnutra a spytat sa samej seba co pomohlo tebe ked si sa ocitala v tej istej situacii v akej je teraz ona? Alebo po com si tuzila aby to okolie spravilo. Je najtazsie nadviazat s nou na tuto temu. Jednoznacne nemozes hovorit konkretne. Zacni cez nejaku symboliku a ta ta navedie k jej konkretnym myslienkam. Je to zlozite, ale v sebe sa da najst sposob, lebo mas tu skusenost a vies co preziva. Tak drzim palce. Inak, tomu priatelovi sa neboj zdovedrit ak by si to vnutorne chcela. Nie je to hamba a on to urcite oceni. Krasny pocit je vediet, ze jeho laska mu doveruje az tak, ze mu prezradi take tajomstvo. V klude sa mu zver aj s tym, aky si mala velky strach to urobit. Mne to velmi pomohlo na dusicke...Tak do toho:) a napis ako to pokracuje.papa

w

pre zuju:
no, presne viem co prezivas. Je nesmierne tazke sa vidiet taku akou si sa nevidela dlhe roky. Bola som roky anorektickou a tiez, teraz, ked som z toho uz von, vidim vsetko realisticky. Viem, som raz taka aka som kedy bola, no viem, ze som na ceste za stastim, po ktorom som vzdy tuzila. Treba si najst v hlave odpovede na to, co je teraz pekne, co pocas poruchy pekne nebolo. Pozriet sa konecne na svet a nie na svoje telo. Vsimnut si pohlady milovanych ludi a nie svoje. Je to tazke, no treba sa naladit na novu vlnu a nie na tu, ktora tebou zmietala pocas choroby. Je sice tazke sa naucit pozerat inak, ked tvoj pohlad bol dlhe roky nauceny vnimat nieco ine..hladat len negativne detaily. Zuji, si uz na druhej strane, tak nenechavaj hlavku pokracovat v tom, kde uz nie si. Ver mi, postava nic neriesi, hlavny je pokoj v dusi a ten kazdy vnimavy clovek z druheho citi. Drzim ti palceky a nohavice nechaj v skrini a kup si nejake pekne a volne, nech sa ti letom krasne ide...

w

pre chitu:
ahoj, chcem ti len povedat, aby si sa nevzdavala presvedcenia, ze chces prestat. To je ten spravny kluc k vylieceniu. Dalsim krokom je zacat realizovat vlastnu predstavu. Je tazke ti napisat ako, lebo ta bohuzial nepoznam a dalsia vec, ides do cudzej krajiny. Cyprus je prekrasny. Moze ti velmi pomoct ak by prave ti spoluziaci zistili, ze mas problem a boli by to ti spravni ludia na spravnom mieste. Taki ludia ti mozu velmi pomoct, ale aj velmi ublizit. Tazko povedat, ci je dobre odist na pol roka prec. Odpoved na tuto otazku musis najst ty. Moze sa ti to tam zhorsit, ale moze sa to aj zlepsit. Su to neustale protipoli, ktore vyriesis len ty. Len mi povedz. Ides tam, aby si z tadeto pred niecim usla, alebo je to nieco, po com si tuzila a chces si splnit? Je to dolezite si to pred odchodom uvedomit. Ja som bola dlhe roky anorektickou a chcela som len utekat, utekat, no osud ma nastastie nenechal ujst a teraz sa mi podarilo uspesne z toho dostat. Treba sa len zamysliet nad viacerymi otazkami. No, drzim ti palce a ak by si nieco potrebovala, mozes sa na mna kedykolvek obratit.

Z-uzka

Miška
Ahoj Miši!! Tak to som rada, že žalúdok je na tom už lepšie.. Kľudne môžeš papať na raňajky aj chlieb, alebo pečivo, to je dobré, tak neviem prečo ti z toho bolo zle. No môžeš to začať striedať, raz chlieb, raz pečivo, potom môžeš vyskúšať nejaké musli, alebo kukuričné lupienky s mliekom, alebo tú ovsenú kašu. Tie ryžové chlebíky máš také pufované, mávajú ich všade, keď poôjdeš do nejakých potravín a vypýtaš si rýžové chlebíky, tak predavačky budú určite vedieť. A tie chlebíky sú rôzne. Máš čisté, ktoré si môžeš ty sama niečim potrieť, alebo máš potom chlebíky obliate čokoládou, či jogurtovou polevou. Určite to skús, je to ľahké a chutné. A ako to pokračuje v tom stacionáry, hmm??
No ja sa mám tak všelijak, snažím sa jesť, no nemôžem tvrdiť, že ma moja váha netrápi. Snáď to niekedy zmizne..
Tak sa maj zatial krásne, drž sa a daj o sebe vedieť, papa...:o)