Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

velvet

cauko.eviem ako mam zacat. trpela som bulimiou. ani neviem preco som zacala. viem len, ze po par tyzdnoch som vracala po kazdom jedle. bud preto, ze som sa prejedla alebo preto ze som mala depresiu alebo preto ze som sa chcela potrestat. ked som bola sama prejedla som sa s pocitom ze to pojde rychlo von. vyvracala som to,... potom som plakala ako mala. mala som zly pocit z toho. hnusila som sa sama sebe. ked som s tym zacala, myslela som, ze s tym kedykolvek budem moct prestt. no nedalo sa. ked som uz vracala nieco cervene a pichalo ma pri srdci povedala som to otcovi. no neveril mi. tak som s tym neprstala lebo som sa citila kvoli jeho pristupu odmietnuta. potrebovala som pomoc, no nevsimal si to, urazilo ma to.. teraz uz nevraciam. len mam pokazeny zaludok a vraciam asi tak kazde dva tyzdne.. ak ste pri pocitaci a citate to, odpiste.paa...

Iwka

..Pre Zoe...ahoj volam sa Ivana a mam taky pocit ,ze uz asi 3 tyzdne som bulimickou ,no neviem to naisto,ale asi to bude tak,no poviem ti skoro ziadne zmeny v tom nevidim,aby som schudla aspon jedno alebo dve kila..povedala by som,ze som este viac nafuknuta a asi som aj pribrala,na vahe sa to neodzrkadluje,ale na veciach,ked sa obliekam...fakt neviem,co robim zle,niekedy uz ani nemozem zvracat,neda sa to,no chcem schudnut...ja neviem ako to je s bulimickami...ci sa im dari schudnut alebo este viac priberu...ak si si tentu spravu precitala,tak mi skus napisat na moj mail perfektna11@azet.sk

Iwka

...ahojte...myslim si ,ze potrebujem vasu pomoc...som tu prvykrat ,tak neviem ako to bezi a ako sa tu pridavaju clanky...tak rovno k problemu,uz asi 3 tyzden zvraciam ,no neda sa povedat,zeby som schudla co len jedno kilo,mam z toho taky pocit,ze som este viac nafuknuta,ako je to vlastne s bulimickami,im sa vacsinou podari schudnut,alebo naopak este priberu?...fakt sa o tom potrebujem s niekim ,kto to zaziva alebo kto tym presiel porozpravat,tak az budes mat cas tak mi napis na e-mail perfektna11@azet.sk

Z-uzka

Miška
Ahoj Miši!
Tak to ma naozaj mrzí, že sa ten žalúdok nelepší :(( Určite skús tie kašičky, kľudne môžeš aj zemiakové pyré, ja si to zvyknem ešte zmixovať aj s uvarenou brokolicou, alebo mrkvou, či cukinou, je to ľahké, zdravé a rýchlo stráviteľné. A ak budeš mať záujem napíšem ti zopár receptíkov na jednoduché jedlá, hmm?? Alebo skús aj tú ovsenú kašičku. Stačí si kúpiť len rozomleté ovsené vločky, zohreješ si mlieko v miske, do teplého mlieka nasypeš vločky, oni to vsajú, čím sa to mlieko zhustí a môžeš ešte ochutiť medom, či cukrom, a môžeš si tam ešte pridať nejaké sušené ovocie, alebo rozomleté oriešky. Všetko je to nízkokalorické jedlo, takže z toho nepriberieš :) Ja to jem stále a váha mi stojí. A možno si na ten žalúdok rýchlo zaútočila, teda lepšie povedané v tej nemocnici, keď je žalúdok vyhladovaný treba ísť na neho pomaličky a s ľahkými jedlmi. Tiež som bola kedysi dávno v nemocnici a hneď prvý deň do mňa strkali mäso a mastné šišky a myslela som, že zomriem od bolesti žalúdka. Alebo skús nejaké sucháriky, či rýžové chlebíky natreté maslom, medom či syrom. Ak to bude pre teba tvrdé, zapíjaj ho mätovým čajíkom, ten je naozaj dobrý na žalúdok. Alebo poznám ešte takú pramenitú minerálnu vodu, síce chutí moc slano a divne, no je určená na žalúdočné potiaže a mne vždy pomohla. Volá sa Cigeľka, tú by mali mať v každom obchode.
Miši a nenúť sa cez tie sviatky jesť ťažké jedlá, zbytočne sa budeš trápiť, jednoducho vysvetli rodičom, že si bola aj u lekára a máš nejaký citlivý žalúdok, ak ťa majú radi pochopia to, ak nie, kašli na nich, je to tvoj život a ty si v ňom môžeš robiť čo chceš, nikto nemá právo rozhodovať za teba, dobre??
Tak ti držím pästičky, čoskoro sa ozvy a tiež ti prajem príjemné prežitie veľkonočných sviatkov :o)) Papa..

linda

miska
Dakujem ti ze si mi odpisala no a rada by som ti toho napisala viac tak ak sa vratis domov tak mi po sviatkoch posli tvoju E-mailovu adresu a ozvem sa.Aj tebe krasne prezitie sviatkov a hlavne sa drz a nevzdavaj to a pi vela ovocnych dzusov,a kupuj si mussli a jogurty a aspon to skus kazdy den po troske zjest-aj ked je to tazke-neboj pojde to

renča

Ahoj miska. Citala som par tvojich prispevkov a drzim ti palce. ako dokaze tvoje telo fungovat,ked primas tak malo potravy ? alebo je uz zvyknute na tvz. nudzovy rezim? Ak sa smiem spytat, kolko vazis?

vrr

pocujte baby ktore z vas chodia ku psychologicke a pomaha vam to, nedate mi prosim vas kontakt? popripade nejake info ako ste sa ku nej dostali a kolko to stoji? dakujem

miška

linda
ja ti neviem povedať či si anorektička,neviem čimaš problemy zo žaludkom z toho.Ja som nedavno kvoli anorexii bola na liečeni,čiastočne som ztoho vonku,lebo už nechcem schudnuť ale ani pribrať.Vahu mam pod priemernu a pribrať nechcem.Ešte stale sledujem dievčata ich postavu aporovnavam si ich so svojou.Mam pocit,že niektore nohavice ma rozširuju a ked mi druhi povedia,že som štihla tak im neverim.Stim žaludkom som začala mať probllemy ked som sa vratila z liečenia domov.Myslim si že som si pohnojila žaludok a že snim dačo bude.Ani teraz pred chvilou som nevedela zjesť polievku a býva mi zle aj pred jedenim a vtedy ked ešte jem tak sa mi obrati žaludok a musim prestať jesť,lebo sa citim vtedy velmi zle.Ešte som take niečo nezažila,ale niekedy niektore lahšie jedla zjem bez problemov,ale je malo toho čo mi nevadi na žaludok.Najlepšie sa mi podari jesť cez obed a rano a večer nula bodov.Som aj poslednu dobu vyčerpana a skoro sa zobudzam čiže kratko spim.Nepopísala si mi bližšie ti,že ake maš ti problem zo žaludkom,ale to či si anorektička to fakt neviem.Ak sa ti každy naokolo zda chudši od teba a začneš prehnane sledovať svoju postavu meranim,váženim...prestaneš jesť,lebo budeš presvedčena,že nie si štihla tak to už znamena abnorexiu.Skus nakresliť svoje kamararky rodinu a seba,a ked nakresliš každeho od seba chudšieho tak je to prejav anorexie.Takto to zvyknu zisťovať psychologovia.Tak ti držim palce maj sa zatial a skus mi otom popísať viac.p.s.od zajtra do utorka tu nebudem budem odcestovana.maj sa a pekne sviatky

miška

z-uzka
Ahoj Zuzka ten žaludok mi rozkazuje,ani teraz pred chvilou som nevedela nič zjesť aj ked som chcela.Dam na tvoje rady budem jesť kaše,jogurti.Lekarka mi povedala ,že mam to jesť čo dokažem zjesť,ale ja si myslim,že stym žaludkom nieje niečo v poriadku.Najhoršie je na tom to,že mi býva zle aj pred jedenim a ked to jem je mi ešte viac zle a obracia sa mi žaludok a vtedy dalej nemôžem.Skratil sa mi spanok,skoro sa začinam prebudzať,cítim sa vyčerpane.Cez sviatky to bude problem zjedenim,vtedy nebudem môcť si jesť jogurti a kaše a rodičom ked to poviem,že v čom je problem tak si budu myslieť,že je to vyhovorka,aby som nejedla.Inač od zajtra do utorka tu nebudem cestujeme preč,potom ti napišem,že ako som zvladla tie sviatky,prajem ti pokojne prežitie sviatkou,maj sa papa

nadin

ahoj zuju
ako sa mas?uz sa citis lepsie?ja hej porozpravala som sa s jednou babou a hned mi je lepsie.skus to aj ty niekomu povedat,niekomu blizkemu.uvidis,ze to pomoze.