Miška
Ahoj Miši!
Tak to ma naozaj mrzí, že sa ten žalúdok nelepší :(( Určite skús tie kašičky, kľudne môžeš aj zemiakové pyré, ja si to zvyknem ešte zmixovať aj s uvarenou brokolicou, alebo mrkvou, či cukinou, je to ľahké, zdravé a rýchlo stráviteľné. A ak budeš mať záujem napíšem ti zopár receptíkov na jednoduché jedlá, hmm?? Alebo skús aj tú ovsenú kašičku. Stačí si kúpiť len rozomleté ovsené vločky, zohreješ si mlieko v miske, do teplého mlieka nasypeš vločky, oni to vsajú, čím sa to mlieko zhustí a môžeš ešte ochutiť medom, či cukrom, a môžeš si tam ešte pridať nejaké sušené ovocie, alebo rozomleté oriešky. Všetko je to nízkokalorické jedlo, takže z toho nepriberieš :) Ja to jem stále a váha mi stojí. A možno si na ten žalúdok rýchlo zaútočila, teda lepšie povedané v tej nemocnici, keď je žalúdok vyhladovaný treba ísť na neho pomaličky a s ľahkými jedlmi. Tiež som bola kedysi dávno v nemocnici a hneď prvý deň do mňa strkali mäso a mastné šišky a myslela som, že zomriem od bolesti žalúdka. Alebo skús nejaké sucháriky, či rýžové chlebíky natreté maslom, medom či syrom. Ak to bude pre teba tvrdé, zapíjaj ho mätovým čajíkom, ten je naozaj dobrý na žalúdok. Alebo poznám ešte takú pramenitú minerálnu vodu, síce chutí moc slano a divne, no je určená na žalúdočné potiaže a mne vždy pomohla. Volá sa Cigeľka, tú by mali mať v každom obchode.
Miši a nenúť sa cez tie sviatky jesť ťažké jedlá, zbytočne sa budeš trápiť, jednoducho vysvetli rodičom, že si bola aj u lekára a máš nejaký citlivý žalúdok, ak ťa majú radi pochopia to, ak nie, kašli na nich, je to tvoj život a ty si v ňom môžeš robiť čo chceš, nikto nemá právo rozhodovať za teba, dobre??
Tak ti držím pästičky, čoskoro sa ozvy a tiež ti prajem príjemné prežitie veľkonočných sviatkov :o)) Papa..