ahojte.čo si myslíte koľko sa dá schudnúť hladovkou??ja viem,že potom príde jojo efekt a aj to že to je nezdravé.tak také rady mi nemusíte dávať aby som ju nedržala:)nechcem úplnú hladovku ale sem-tam si niečo aj dám.kebyže ju držím tak ale 2 mesiace kolko by som podla vás schudla??držal niekto hladovku?kolko ste schudli?
Hladovka čo si myslíte?
hladovkou urcite nie, potom priberies naspat
---------------------------------------------
Sadista, masochista, vrah, nekrofil, zoofil a pyroman sedia všetci na jednej lavičke premýšľajú. Majme sex s mačkou? povedal zoofil. Majme sex s mačkou a potom ju trápne, povedal sadista. Majme sex s mačkou, trápme ju a potom ju zabime, zakričal vrah. Majme sex s mačkou, trápme ju, zabime ju a potom s ňou majme sex opäť, povedal nekrofil. Majme sex s mačkou, trápme ju, zabime ju, majme s ňou sex opäť a potom ju spáľme, povedal pyroman. Nastalo ticho a potom masochista povedal: Miau.
Mam56 ... si zabil..... / davam hladovku aj kebyze nechcem/
Ja som za 2tyzdne schudla 8 kil.je to podla vas zdrave?
Tak kedze je to tema o hladovke, nebudem zakladať novú. Mám dosť vážny problém,ktorý som si hladovaním privodila; pred rokom som pomocou hladovky (inak to nešlo) zhodila 15kg. Pri váhe 85,výška 172cm. Lenže, po roku,na štíhlu postavu bez tuku, ale zato ochabnutých svalov, som nabrala čisto len sadlo-tuk.....no proste, katastrofalne. Prosiim poradte, dá sa ten tuk zhodit? Ak ano, ako, dá sa to znovu hladovkou? Cvičiť nemám ako, kedy a kde. Ako mám postupovať? Za odpovede ďakujem.
Aký je rozdiel medzi vegetariánom a vegánom?
Asi najčastejšia otázka, ktorú sa ľudia pýtajú, keď sa stretnú s jedným z týchto pojmov. Vo všeobecnosti platí, že vegán nekonzumuje žiadne potraviny živočíšneho pôvodu, zatiaľ čo vegetarián konzumuje aj med, vajcia či mliečne výrobky. Vegánstvo je akoby pododdelením vegetariánstva a mnoho vegánov hovorí, že len oni sú skutočnými vegetariánmi.
Vegáni tiež nepoužívajú výrobky, ktoré pochádzajú zo zvierat – koža, vlna, a taktiež neužívajú ani produkty, ktoré boli testované na zvieratách.
1. Práva zvierat
Jedným z dôvodov je viera v absolútne právo zvierat existovať slobodne bez ľudského zásahu. Mnoho vegánov tvrdí, že k zabíjaniu zvierat by dochádzalo aj vtedy, keby sa zo všetkých ľudí stali vegetariáni, pretože tí stále konzumujú vajcia či mlieko. Sliepky, ktoré sa chovajú len na znášanie vajec, a dojné kravy sú totiž zabíjané hneď, ako ich produktivita klesá.
2. Živočíšne prostredie
Vegáni tvrdia, že chov hospodárskych zvierat má negatívny vplyv na našu planétu. Domnievajú sa, že získavanie potravín z chovu zvierat je neefektívne, pretože to zaberá veľa zdrojov (voda,...), ktoré by mohli byť použité pre ľudí.
3. Zdravie
V štúdiách bolo preukázané, že konzumácia živočíšnych tukov a bielkovín môže zvýšiť riziko vzniku rakoviny, cukrovky, hypertenzie či reumatoidnej artritídy. Napr. obsah tuku a bielkovín v kravskom mlieku je veľmi odlišný od ľudského mlieka, a preto vegáni tvrdia, že ľudský organizmus nie je vhodný na príjem tohto typu mlieka.
Na druhej strane celozrnná strava, zelenina, ovocie či strukoviny neobsahujú cholesterol a majú len nízky obsah tukov. Sú tiež výborným zdrojom vlákniny a ďalších živín.
Vegánstvo ako prevencia mnohých chorôb
Srdcovo – cievne ochorenie: Jedna britská štúdia ukázala, že vegánska strava znižuje riziko srdcových ochorení – infarktu a mozgovej mŕtvice. Strava založená na celozrnných produktoch, orechoch a zelenine, zatiaľ čo sa eliminuje konzumácia mäsa a mliečnych výrobkov.
Cholesterol: Vylúčenie mäsových výrobkov zo svojej stravy znižuje riziko vysokej hladiny cholesterolu v krvi.
Znižovanie vysokého krvného tlaku
Rakovina prostaty: Jedna štúdia ukázala, že muži v skorých štádiách rakoviny prostaty, ktorí prešli na vegánsku stravu, zaznamenali zastavenie priebehu rakoviny alebo dokonca celkom porazili toto ochorenie.
Rakovina prsníka: V krajinách, kde ženy jedia veľmi málo mäsa a iných živočíšnych produktov, je oveľa nižšia miera výskytu rakoviny prsníka.
Ja som hladovkou schudla sice "iba" nejakych 7-8 kg za neviem aku dobu, ale bolo to jedno z najidiotskejsich rozhodnuti. Po jojo efekte ani chyru, ani slychu, dosrala som si metabolizmus, scvrkla zaludok do velkosti suseneho hrasku a vsetko oblecenie zo mna pada (co moze zniet mozno sexy, ale vyzerat ako obet koncentraku nie je pritazlive, bacha na to).
SAKRA, NEHLADUJTE!
Nesúhlasím s @Veronikou, i keď má z časti určite pravdu. A je rozdiel byť hladný dostatočne dlho a držať hladovku. Pozri si napríklad reakciu v tomto článku www.polakova.sk alebo v tomto zdravie.pravda.sk
Milky
klystir je zrejme nutnostou obzvlast pri dlhsich hladovkach
no a neda sa nahradit klystir pri hladovke prehanadlom napr. vodou saraticou?
podla mna ano, ci ?