Hladovka čo si myslíte?

Príspevok v téme: Hladovka čo si myslíte?
slniecko_V

ahojte.čo si myslíte koľko sa dá schudnúť hladovkou??ja viem,že potom príde jojo efekt a aj to že to je nezdravé.tak také rady mi nemusíte dávať aby som ju nedržala:)nechcem úplnú hladovku ale sem-tam si niečo aj dám.kebyže ju držím tak ale 2 mesiace kolko by som podla vás schudla??držal niekto hladovku?kolko ste schudli?

dfghjkl

---------------------------------------------
Sadista, masochista, vrah, nekrofil, zoofil a pyroman sedia všetci na jednej lavičke premýšľajú. Majme sex s mačkou? povedal zoofil. Majme sex s mačkou a potom ju trápne, povedal sadista. Majme sex s mačkou, trápme ju a potom ju zabime, zakričal vrah. Majme sex s mačkou, trápme ju, zabime ju a potom s ňou majme sex opäť, povedal nekrofil. Majme sex s mačkou, trápme ju, zabime ju, majme s ňou sex opäť a potom ju spáľme, povedal pyroman. Nastalo ticho a potom masochista povedal: Miau.

Mam56 ... si zabil..... / davam hladovku aj kebyze nechcem/

skinny fat :(

Tak kedze je to tema o hladovke, nebudem zakladať novú. Mám dosť vážny problém,ktorý som si hladovaním privodila; pred rokom som pomocou hladovky (inak to nešlo) zhodila 15kg. Pri váhe 85,výška 172cm. Lenže, po roku,na štíhlu postavu bez tuku, ale zato ochabnutých svalov, som nabrala čisto len sadlo-tuk.....no proste, katastrofalne. Prosiim poradte, dá sa ten tuk zhodit? Ak ano, ako, dá sa to znovu hladovkou? Cvičiť nemám ako, kedy a kde. Ako mám postupovať? Za odpovede ďakujem.

Gima

Aký je rozdiel medzi vegetariánom a vegánom?

Asi najčastejšia otázka, ktorú sa ľudia pýtajú, keď sa stretnú s jedným z týchto pojmov. Vo všeobecnosti platí, že vegán nekonzumuje žiadne potraviny živočíšneho pôvodu, zatiaľ čo vegetarián konzumuje aj med, vajcia či mliečne výrobky. Vegánstvo je akoby pododdelením vegetariánstva a mnoho vegánov hovorí, že len oni sú skutočnými vegetariánmi.

Vegáni tiež nepoužívajú výrobky, ktoré pochádzajú zo zvierat – koža, vlna, a taktiež neužívajú ani produkty, ktoré boli testované na zvieratách.

1. Práva zvierat

Jedným z dôvodov je viera v absolútne právo zvierat existovať slobodne bez ľudského zásahu. Mnoho vegánov tvrdí, že k zabíjaniu zvierat by dochádzalo aj vtedy, keby sa zo všetkých ľudí stali vegetariáni, pretože tí stále konzumujú vajcia či mlieko. Sliepky, ktoré sa chovajú len na znášanie vajec, a dojné kravy sú totiž zabíjané hneď, ako ich produktivita klesá.

2. Živočíšne prostredie

Vegáni tvrdia, že chov hospodárskych zvierat má negatívny vplyv na našu planétu. Domnievajú sa, že získavanie potravín z chovu zvierat je neefektívne, pretože to zaberá veľa zdrojov (voda,...), ktoré by mohli byť použité pre ľudí.

3. Zdravie

V štúdiách bolo preukázané, že konzumácia živočíšnych tukov a bielkovín môže zvýšiť riziko vzniku rakoviny, cukrovky, hypertenzie či reumatoidnej artritídy. Napr. obsah tuku a bielkovín v kravskom mlieku je veľmi odlišný od ľudského mlieka, a preto vegáni tvrdia, že ľudský organizmus nie je vhodný na príjem tohto typu mlieka.

Na druhej strane celozrnná strava, zelenina, ovocie či strukoviny neobsahujú cholesterol a majú len nízky obsah tukov. Sú tiež výborným zdrojom vlákniny a ďalších živín.

Vegánstvo ako prevencia mnohých chorôb

Srdcovo – cievne ochorenie: Jedna britská štúdia ukázala, že vegánska strava znižuje riziko srdcových ochorení – infarktu a mozgovej mŕtvice. Strava založená na celozrnných produktoch, orechoch a zelenine, zatiaľ čo sa eliminuje konzumácia mäsa a mliečnych výrobkov.

Cholesterol: Vylúčenie mäsových výrobkov zo svojej stravy znižuje riziko vysokej hladiny cholesterolu v krvi.

Znižovanie vysokého krvného tlaku

Rakovina prostaty: Jedna štúdia ukázala, že muži v skorých štádiách rakoviny prostaty, ktorí prešli na vegánsku stravu, zaznamenali zastavenie priebehu rakoviny alebo dokonca celkom porazili toto ochorenie.

Rakovina prsníka: V krajinách, kde ženy jedia veľmi málo mäsa a iných živočíšnych produktov, je oveľa nižšia miera výskytu rakoviny prsníka.

Snubenica02

Ja som hladovkou schudla sice "iba" nejakych 7-8 kg za neviem aku dobu, ale bolo to jedno z najidiotskejsich rozhodnuti. Po jojo efekte ani chyru, ani slychu, dosrala som si metabolizmus, scvrkla zaludok do velkosti suseneho hrasku a vsetko oblecenie zo mna pada (co moze zniet mozno sexy, ale vyzerat ako obet koncentraku nie je pritazlive, bacha na to).
SAKRA, NEHLADUJTE!

dannniellla

jA SOM HLADOVKOU SCHUDLA 25 KG ZA 3 MESIACE.A NENABRALA SOM NASPAT.JE TO UZ 10 ROKOV.TAK MAXIMALNE TO BOLO PLUS MINUS 5 KG.TREBA SI TO LEN STRAZIT.AJ KED SA TU PISE KADECO MNE POMOHLO LEN TOTO. A ZIADNA OVISNUTA KOZA ANI NIC PODOBNE NEBOLO.

Martinka P

Nesúhlasím s @Veronikou, i keď má z časti určite pravdu. A je rozdiel byť hladný dostatočne dlho a držať hladovku. Pozri si napríklad reakciu v tomto článku www.polakova.sk alebo v tomto zdravie.pravda.sk

hanka9

Milky

klystir je zrejme nutnostou obzvlast pri dlhsich hladovkach

no a neda sa nahradit klystir pri hladovke prehanadlom napr. vodou saraticou?

podla mna ano, ci ?

petra87

nechápem prečo stále špekulujete. ryžová diéta, dukanova diéta, hladovky atď. nejedzte vyprážané jedlá a veľa sladkostí ráno si dajte nejaké ovsené vločky biely jogurt na obed lososa, ryžu s kuracím mäsom šalát hocičo. zacvičte si a máte to.