ako sa osamostatnit zo 600 euro?

Príspevok v téme: ako sa osamostatnit zo 600 euro?
slovanPrehra

ahoj rad by som sa osamostatnil ale neviem ci mi moj plat na to bude stacit ta sa vyzit zo 600 euro mesacne? ved je to totalna almuzna..

ja pocitam 300 podnajom s energiamy
300 strava
80benzin
50 prostriedky do domacnosti

100 bokom ved treba aj obcas von ist uzit si opravit nieco na aute poistky dovolenka..

ratam to zle? kolko davate na stravu 1 osoba a kolko tak na zubna pasta pranie a tak?

jedlo mozem len drahsie (asi celiakia) ziadne rozky na veceru...

cajik

a keby si bol mudrejsi, tak by si si vyratal, ze vydavky na auto su take vysoke, ze pokial nemas vlastny byt/dom, tak neviem ako ty, ale ja by som si radsej sporila na dolezitejsie veci, ako sa vyvazat autom.. ked mesacnik mhd stoji 17eur na mesiac.

Aduliena

Keby si mal k dispozícii 300-400 eur, tak by si musel vyžiť z tejto sumy a zadeliť si to. Ži na takej úrovni, ako môžeš a nehraj sa na boháča. Neviem, čo by si robil, keby si nosil domov výplatu 280 eur...
Je jasné, že najdrahšie sú potraviny. Na tie sa minie najviac.

ivana45

s odpustenim: ktoruze VS ste to vystudovali, vase velkoblahorodie? zeby ze nieco "s energiamy" ? (ja viem, komentovat gramatiku ... sorry, ale nedalo sa to vydrzat)

ivana45

Najprbv som sa zarazila pri slovach: nestudoval som VS aby som chodil mhd..
Dalsia diskusia ma vsak bavila viac - asi ako pise jajka001
Kamarat z KE ohrnujuci nos nad cajami z MI, nejako si spysnel na tej VS...Dnes je VS tolko a maju taku uroven (milujem hlavne rozne "socialne" (pa)vedy ), ze VS aj diplom mozes kludne povazovat za druh folkloru. Ja VS, ty VS... MHD bude chodit naprazdno ?

0vecka

2 KE inaq to s tym autom ja poznam viacerych typkov tak v mojom veku vecsinou ITckarov ktory maju 3000-4000 mesacne a vsetci chodia MHD .. proste to ze MHD je pre socky je hlupost :)

anandang

tiež som Košičanka, ale že by som spadala do toho tvojho modelu, tak to teda neviem... ale celkom ma to pobavilo :)

lost: veľmi praktické rady, ale asi adresované nesprávnej osobe :)

Heinz-klátil

KOSICEEEE - tak keď sú zvyknuté na tie tvoje ,,koktailiky,, tak prečo sa na ne nevykašleš a nenájdeš si nejakú normálnu babu ktorá ť abude mať rada kvoli tebe a nie pre prachy a debilne koktailiky? Myslíš že je to láska ked ta baba ošklbe? Alebo ti ide len o to aby si si zajebal?
Podla mna si trúba lebo si nimi zaslepený!

Heinz-klátil

Liana...323 - pekne si mu to natrela :)
Je vidieť, že je to nejaký snob ktorý opovrhuje MHD. Keď sa mu nelúbi nech si spraví aj 8 VŠ no aj tak mu to nepomôže.

Heinz-klátil

Keby si nebol taký náročný tak by si z toho v pohode vyžil. Teda aspom ja ano ty almužna. Čo chceš zarábať 2400€ ako v rakúsku? To by trebalo najprv spraviť niečo s týmto štátom!

.....

Mám vysokú školu, som Košičanka, cestujem MHD ,niekedy zarobím aj menej ako 600 eur, a v živote som netúžila sedieť v BMW....akurát nejakému 20 ročnému tupcovi, ktorý si myslí, že to je život. Možno keby si jazdil MHD, zistil by si, koľko je tam pekných jednoduchých, šikovných a inteligentných báb....Ale podľa príspevku si ešte mladý chalan, ktorý nemá žiadne skúsenosti so samostatnosťou. Vravíš, že máš vysokú škou, ale pritom ani nevieš koľko približne stoja potraviny, zubná pasta atď....Asi si v domácnosti nebol veľmi užitočný....to ti všetko kupovala mamina??? Si ešte také nevyzreté dieťa, ktoré musí nájsť správne hodnoty života. Držím palce.