ako sa osamostatnit zo 600 euro?

Príspevok v téme: ako sa osamostatnit zo 600 euro?
slovanPrehra

ahoj rad by som sa osamostatnil ale neviem ci mi moj plat na to bude stacit ta sa vyzit zo 600 euro mesacne? ved je to totalna almuzna..

ja pocitam 300 podnajom s energiamy
300 strava
80benzin
50 prostriedky do domacnosti

100 bokom ved treba aj obcas von ist uzit si opravit nieco na aute poistky dovolenka..

ratam to zle? kolko davate na stravu 1 osoba a kolko tak na zubna pasta pranie a tak?

jedlo mozem len drahsie (asi celiakia) ziadne rozky na veceru...

joni_

ak sa chces osamostatnit tak to proste skus, pohladaj nejaky byt alebo podnajom za co najnizsiu cenu a nakupuj v potravinach a drogerke tiez co najlacnejsie, nevyhadzuj za ziadne zbytocnosti a po prvom mesiaci uvidis, ci ti financie zostali a kolko a potom mozes pripadne zvysit uroven a kupit si aj nieco drahsie, musis to len skusit a urobit si prehlad, ale myslim ze so 600 eur by to nemal byt problem, ja niektory mesiac nemam ani 300 a zijem

milusca

Tak ja si myslim, ze neovladat rodny jazyk je velka hanba a to, ze niekto pise v praci v anglictine, tak na to by som ti tiez vedela nieco napisat... Ja poznam niekolko ludi, ktori maju VS a tak priserne hrubky som hadam este v zivote nevidela. Nechapem, ako sa s tym pravopisom vobec dostali na gympel, ale...

Ty my pripadas ako taky mamanek (mamickar), inak nechapem, ako clovek nemoze mat pojem o tom, kolko stoja zakladne veci. Ked ti nevychadza, hold, budes musiet upravit rozpocet alebo zarabat viac.

za8icka

hm vies ten kmen ohovne ako si ho ty nazval, ta momentalne zivi. Ak sa ti na Slovensku nepaci lebo je to ohovne kmen, tak naco tam si? Mozes ist niekam do zahranicia.

A k tej gramatike, to, ze v praci pises len anglicky je dost chaba vyhovorka podla mna. Ja sama zijem v zahranici a k slovencine sa dostanem len malokedy, ale to nie je dovod, aby som sa nesnazila pisat spravne.

KE

blavak101 - dakujeme! prepac za tie nikdy ze KOSICEE a slovan prehra ale pisal som to v case ked bola eurofia :)

ivana 45 - ty co otvaras usta ? "Kamarat z KE ohrnujuci nos nad cajami z MI, nejako si spysnel na tej VS.."

NIKDY som neohrnul nos nad ziadnou cajou nech je aj z Nitry pre mna zamna u mna to nieje synonimum nicoho.. neviem kde si nieco take vycitala alebo co hulis ze take pises..

pre ostatnych - chcel som len vediet ako to robite s tymi platmi ze vyzijete to je cele, ak ma niekto opravuje za gramatiku - na tu seriem, rec kmena co bez ciganov a madarov ma 3 mil ludi je ohovne, v praci pisem LEN anglicky, takze tak

za8icka

moze byt produktom VS ale asi nejakej sukromnej VS, ktoru mu platili rodicia ako asi vsetk a tak nema ani sajnu ako to funguje normalne. Ale aby nevedel ceny klasickych veci...
Inak by ma zaujimalo co je pre teba dobra caja? ta co roztiahne nohy kvoli dobremu autu a drinku? To je podla tvoja predstava dobrej vaje?:D No ok, to potom asi vrana k vrane, co? Lebo ako tak citam co pises, tak tymi tvojimi nazormy a recami mozes fakt zaujat len taku "poriadnu caju"

biopich

U nas najom na mesiac sto eur v jednoizbovom. ale praca za 600 eur nehrozi...tu by si si zil ako kral :D s takym platom ...u nas sa tak zaraba 300eur ked je nejaka manager pozicia 400-500 aj to mozno trepem ...

tiezkosican

Kosicee alias Slovanprehra: ty si ozaj produktom nejakej VS ? Tvoje priority by boli primitivne aj na stredoskolaka. Kde si zil doteraz, ak nemas sajn, co stoji zubna pasta ? Bez auta nemas jak zaujat dobru caju? ja by som typkovi jak ty 600 eur mesacne tazko dal. Co robis ?

joni_

ci sa da vyzit zo 600 eur mesacne? no mozem vas ubezpecit ze sa da aj z 300 mesacne a samostatne. Treba si len podla toho volit za co tie peniaze das. Ja mam naklady za byt + energie okolo 140 eur a ostatne uz musim zvladnut z toho zvysku