Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ako sa osamostatnit zo 600 euro?

Príspevok v téme: ako sa osamostatnit zo 600 euro?
slovanPrehra

ahoj rad by som sa osamostatnil ale neviem ci mi moj plat na to bude stacit ta sa vyzit zo 600 euro mesacne? ved je to totalna almuzna..

ja pocitam 300 podnajom s energiamy
300 strava
80benzin
50 prostriedky do domacnosti

100 bokom ved treba aj obcas von ist uzit si opravit nieco na aute poistky dovolenka..

ratam to zle? kolko davate na stravu 1 osoba a kolko tak na zubna pasta pranie a tak?

jedlo mozem len drahsie (asi celiakia) ziadne rozky na veceru...

hassy

zevraj kosice babiky si potrpia na drahe auta a drinky...hmmm...zaujimave.. si asi davno nebol so ziadnou normalnou babou co? :)

uhlie

600Euro je celkom dobry plat. A dokonca aj s autom sa to da. Pokial nechces nejake nove-drahe auto z toho platit, tak ta auto vyjde tak 100-150 Eur na mesiac so vsetkym (aj opravami). Za 300Eur na mesiac by si sa prestravoval aj v lepsej restauracii.

KOSICEEEE

:) ja ucnovkarmi nepohrdam asi to zle vyznelo mam kamaratov s ucnovkou takze uz len koli tomu nepohrdam vseobecne ma skor stvu tie platy na slovensku a chcel som vedet len nazor ludi co mozno maju cca tolko kolko ja ci sa da normalne zit alebo len zivorit to je vsetko no k normalnemu zivotu auto patri ci chcete alebo nie ja to beriem ako standard ved je 21 storocie pre boha no nie :)

GiovanniX

Pocuj Kosican,alebo uz ako sa volas.Ty tak pohrdas ucnovkarmi a zarabas ako ucnovkar,nevsimol si si to?(napr.automechanik,lakovnik,alebo murar...).Tych 600€ je myslim si slusny plat,da sa z toho vyzit normalne,naozaj 4 clenne rodiny ziju z takych penazi.Ja si myslim ze velmi mas vysoku zivotnu uroven,co nezvlada tvoja penazenka.Trebalo by naozaj skrtat.Zacni tym,ze na zaciatku mesiaca si vytvoris excelovsky dokument a kazde euro si budes zapisovat,ze naco si minul,potom na konci mesiaca si stale zhrnies ze kolko zbytocnosti si pokupoval,popripade na ake zbytocnosti si minul peniaze a tak dostanes skutocny obraz svojich financií.Ako si pisal chcel by si sa osamostatnit,zial kazdy zaciatok je tazky,treba si premysliet ze co je dolezitejsie pre teba,samostatne byvanie,alebo benzin do auta a kocky do restiky bravat,vsetko sa naraz neda,len postupne.Vela stastia.

jajka001_

akoze hahahaaa ty si aky podareny :)))) chces sa hrat na velkeho mafiana a zarabas 600 euro ved sa uvedom, ze caje a bmw a tie vyroky ze
caja neroztiahne kym nesedi v nemeckom aute jasne ze su aj vynimky ale ja netusim kde ich hladat..
uz fakt rano praca vecer domov a takto stale dookola.. to neni pre mna pre toto predsa clovek nezije..
predsa som studoval 5 rokov tak nebudem behat na buse ako nejaky ucnovkar co teraz ma 18rokov a nastupil k pasu vo fabrike
a preto mhd a mesacnik zatial beriem ako vlastne odpisanie sa u kosicaniek to proste nejde..
no sila, uz dlho som sa tak nepobavila

za8icka

No takze takto, ja ked som sa pred dvoma rokmi osamostatnovala mala som 19 rokov a zila som zo 450 eur. A dalo sa. Mala som aj na byvanie, aj na stravu, aj na oblecenie a aj na blbosti okolo toho. Ale vedela som co si mozem dovolit a ako s peniazmi hospodarit. Vsetko sa dal len treba chciet. A to co pises s tou VS, vies kolko ludi je okolo mna co ma VS a chodia v MHD a maju uplne ine prace nez to co vystudovali alebo pracuju tam kde clovek so strednou? Kazdy je rad ze ma nejaku pracu a ma z coho zit a popripade zivit aj svoju rodinu. A k tym dievcatam. Nie kazda caja toto ocakava. Bez urazky ale toto ocakava len isty druh dievcat. Skus sa poobzerat aj niekde inde nez teraz hladas a uvidis ze nie vsetky su take ako opisujes. Tych 600 eur nie je az taka almuzna ako si myslis.Podla mna je to pekny peniaz z ktorym si mozez dovolit toho vela len treba vediet ako na to. Lost to tu pekne rozpisal.Podla mna toho chces hned vela a naraz od zaciatku. Ale vela ludi co ma teraz a ziju si tzv. zapadnym zivotom, ako si to nazval, tak sa k tomu zivotu postupne prepracovali. Nemali ho hned od zaciatku:)

cajik

A to si teda fajne prestrelil s tymi cajami ze kazda musi mat šraca s autom. ked sa nebudes vozit len po kovacskej, kde vysedavaju take kurvicky a typci, tak mozno aj nejaku normalnu najdes. Tam mozu chodit ti, co na to maju, tak si najdi iny revir ked ti vadia take "natury". A sam si sa teraz odpisal ked pises ze musis mat auto bo inak caju nezbalis. No ale aku caju zbalis "len s autom" ?! taku ako prave nechces........... bozee

cajik

a este k podnajmu : u nas v KE je podnajom 300 a to je dobra cena.. ci je to jednoizbak alebo viac sa moc ceny nelisia.. aspon podla mojich zisteni.. :/

zato tych 300 eur na stravu sa mi zda fakt vela.. na osobu u nas v KE by ta to malo vyjst tak asi 150, so vsetkym (aj s drogeriou).

Cize zo 600 das 300 na podnajom, 150 na stravu+drogeria, a ostatne mas pre seba. TReba ti este oblecenie, auto, a ostatne somarinky, takze zo 600 sa to da podla mna.

cajik

to sa ako da, zo 100 eur najest TRAJA ludia ?? ved to je 30eur na osobu.. 1 euro na den.. za to ani obed sa nespravi :/

lost

ozaj a este jedna malickost...

aj ked najdes pracu za 2000 eur povedzme, skus zit na urovni 600-800 eur :) nechod hore priamo umerne.. uz len z dovodu ze naspat sa ide takmer urcite extremne bolestne. (skus si napr predstavit ako by bolelo robit za 300 eur a ziskas predstavu) :)

to je len pre tvoje dobro :D