ako sa osamostatnit zo 600 euro?

Príspevok v téme: ako sa osamostatnit zo 600 euro?
slovanPrehra

ahoj rad by som sa osamostatnil ale neviem ci mi moj plat na to bude stacit ta sa vyzit zo 600 euro mesacne? ved je to totalna almuzna..

ja pocitam 300 podnajom s energiamy
300 strava
80benzin
50 prostriedky do domacnosti

100 bokom ved treba aj obcas von ist uzit si opravit nieco na aute poistky dovolenka..

ratam to zle? kolko davate na stravu 1 osoba a kolko tak na zubna pasta pranie a tak?

jedlo mozem len drahsie (asi celiakia) ziadne rozky na veceru...

mate59

ak nevyžiješ zo 600 eur,asi máš troška vyššie položenú latku.Alebo sa musíš spustiť nižšie na zem,alebo sa snažiť si pár sto eúr privyrobiť.
Čo je pre niekoho štandart,pre iného je to luxus a naopak.Život ťa naučí vyžiť aj zo 600 eurovej "almužny".

jajka001_

mi pripadá ze si spadol z neba, takéto otazky,ved vidis co kolko stoji, doteraz si nenakupoval?
600 euro pre jedneho je celkom slusne, ak neješ za troch tak by si vedel aj ušetrit

marcelli

Vyzit sa da, ale zrus auto a na dovolenky socasne zabudni... neviem, ake prostriedky do domacnosti ti treba za 50. A urcite je potrebne si z kazdej vyplaty aj nieco usetrit, nemozes predsa vsetko prehajdakat a na ucte nula.

Pises, ze si nestudoval VS, aby si chodil autobusmi, ale tak asi budes musiet, ked nezarabas dost na to, aby si nemusel...

dobra vila

Nie si teda z BA... tak si najdi iny podnajom, kde budes platit menej a nie 300eur! Kolko izbovy je ten byt?
Hladaj dalej, a najdes. Aj keby si mal byvat v jednoizbovom/dvojizbovom. Alebo nebodaj taky mas za taku cenu? Tak si to nemal brat :-/.

Inac pises, ze nie preto si chodil na VS, aby si musel brat nejaku vedlajsiu brigadu (trebars ako ti tapp navrhol vodica MHD :D). Tak ja neviem, ale keby som mala take obavy ako ty, tak by som brala popri tom hocico. Vidiet, ze nie si samostatny a ze si zvyknuty na vyssi standard zivobytia. To si myslis, ze ked mas VS, tak ti budu padat pecene huby do huby? :-O. Cim dalej, tym horsie... Pomaly maju take osle diplom, ze iba civim... A nie je to inac o skole. Je to o sikovnosti. Mozes mat strednu a byt taky podareny, ze sa dobre uplatnis, kym naopak mozes mat VS a byt taky nepriebojny a bambavy, ze budes zit z koruny na korunu.
Myslim, ze ak si mlady clovek, tak v Kosiciach tych 600 eur nie je vobec zle!!! ALE VOBEC!!! Prave naopak... ha.
Najdi si podnajom, za ktory das menej, aj tak zijes zatial sam. Jedalnicek si uprav a sorry, ale take otazky, ze co take veci ako Jar a praci prasok... :D. Si sam, takze tebe taka Jar snad vydrzi aj tri mesiace...a praci prasok, maly, ti staci na mesiac... To su teda otazky :D.
No ja by som bola rada, keby mi po vyske na zaciatok dali aspon tych 600 eur.
Ved casom sa vymakas a budes zarabat viac. Kazdy zaciatok je tazky, takze nepanikar z toho. Ved si vsimni, ze vacsina zbohatlikov je tak okolo 40-tky...
Ak neberiem do uvahy tie materialisticke stetky, ktore si svoje BMW-cka "poctivo" vysukaju.

slovanPrehra

:) bez auta no nestudoval som VS aby som chodil mhd to zase nejaky "standard" co je na zapane uplne normalny treba mat..

obed mam v praci ale tak euro doplacam stale.. neni to lahke potom este internet a telefon...

tapp

Zo 600 eurami na mesiac vyskakovat nebudes, ale vyzijes. Hranica chudoby je tusim okolo 280 eur na mesiac. O podnajom sa mozes delit s kamaratom a pod. Prinajhorsom mozes byvat na ubytovni. Alebo si zbalis dievcinu s bytom... :-) Na stravu sa da ratat 100-15o. Z ceny prenajmu tipijem, ze si v BA, nemusis kupovat benzin, ale pouzivat MHD. Co to tam este mas ? :-)
Alebo mozes zvysit prijem - zobrat nejaku brigadu a pod. (vodic v MHD na ciastocny uvazok ? - mozno ti daju zlavu na pouzivanie MDH).

slovanPrehra

ja som z Kosic a tu ceny su jak drbnute no j aneviem a kolko tak miniem na jar a prasok a zubnu pastu? tie veci okolo toho viete

Ala :o)

Podľa mňa to je určite dosť...aj keď ja nezarábam ešte...Ale viem, že mama zarába tak 500eur mesačne - /v školstve - a už takých 30r. odrobených/ a z toho živí ešte aj otca, kt. je 10r. nezamestnaný /sem tam nejaká brigáda/, moju študujúcu sestru a mna... A nemám pocit, že to je nemožné, bývame v 3-izbovom byte plus nejaké výdavky na psa, mačku a školské výlety,...A mäso mávame dosť často, taktiež kvalitnejšia strava (mám intoleranciu laktózy - nemôžem výrobky z kravského mlieka)... Takže si myslím, že ten plat E00eur je určite postačujúci, o to viac pre jedného človeka :o)

dobra vila

300eur strava??? :-O To si poriadne prestrelil. Ved my sme 3-4ria zvycajne a minieme snad polku z toho (na jedlo). A to teda neratame kazdy gros, berieme co chceme, ale najma nevyhnutne veci. Ja neviem... ked mam chut na Nivu, tak si ju kupim. Ked mam chut na Cottage cheese, tak si ho kupim atd... Neviem, ako sa stravujes ty a na co v strave vydavas peniaze, ale NEEXISTUJE, aby jedinec minul 300eur za mesiac!! To si kupis Bailys kazdy tyzden, alebo co?! :-O. Este ani s tym mi nevychadza taka palkova cena :D.
V mojom meste je priemerny plat 300eur. 300 nieco..proste v prepocte takych 9300sk, ci kolko je minimalna mzda. Nikto ti tu neda viac, pokial si obycajne zamestnanec, tak mi povedz, ako maju vyzit takto ludia :-/.
Ty mas sice plat 600euro, ale podnajom 300, co ti stiahne hned polku platu. Si z BA, vsak? Bud byvaj zatial s niekym spolocne, alebo proste to utiahni zo zaciatku takto a neskor budes mat isto vyssi plat.
Hlavne zabudni na tych 300eur na stravu, to si prestrelil. Odloz si na to 100eur a zvysnych 200usetri a hned mas po probleme.