Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ako sa osamostatnit zo 600 euro?

Príspevok v téme: ako sa osamostatnit zo 600 euro?
slovanPrehra

ahoj rad by som sa osamostatnil ale neviem ci mi moj plat na to bude stacit ta sa vyzit zo 600 euro mesacne? ved je to totalna almuzna..

ja pocitam 300 podnajom s energiamy
300 strava
80benzin
50 prostriedky do domacnosti

100 bokom ved treba aj obcas von ist uzit si opravit nieco na aute poistky dovolenka..

ratam to zle? kolko davate na stravu 1 osoba a kolko tak na zubna pasta pranie a tak?

jedlo mozem len drahsie (asi celiakia) ziadne rozky na veceru...

lost

Ale vezmi si to takto:

Do "TOP 1%" nie je tazke sa dostat.

Udajne potrebujes "len" $500.000 aby si sa tam dostal..

Znie to neuveritelne, ale mozeto byt pravda, pretoze udajne existuje len 9,5 miliona ludi co ma viac ako $1milion.. (globalne)

a 1% dospelych ludi z globalneho hladiska je udajne cca 37miliov ludi..

Sice vdaka istym praktikam moze byt statistika znacne skreslena, ale nie viac ako o 2x hadam :D

celkom zaujaimve ake "lahke" je byt v "TOP 1%" ...

do TOP 2% ti udajne staci len okolo $60.000 co zarobis povedzme do 5-10rokov..

Cize, v podstate 98% ludi sa ma horsie ako ty.. Mal by si byt HAPPY :)

;)

lost

Mimochodom, odporucam tuto "statistiku"

Tam je to pekne znazornene, lahsie sa predstavi, ako je nerovnomerne rozlozene bohatstvo:

www.lcurve.org

fuu, no ani ja sam som netusim ze je to az tak extremne :)

GiovanniX

lost,pouzivas parentovo pravidlo :D ale je pravda ze treba mysliet pozitivne,nie kazdy moze byt milionar...,zisla by sa mu exkurzia do afriky,aby videl ze aky su ludia radi ked sa mozu najest,alebo napit.Potom by mozna pochopil,ze o com je naozaj zivot.To ze mas BMW,alebo chodis do restiky ta robi väcsim?Inteligentna rozumna dievcina nebude hladiet na tvoje konto,ani ze kolko aut mas,ani nato ze ake mas vzdelanie,alebo aky dom,ale nato aky si.Majetok mozes zo dna na den stratit,potom co bude?dievcatka(slapky) nebudu,brm brm nebude,zamyslel si sa nad tym?

lost

dalej si vezmi, ako si nicis zdravie tym ze ta to doslova stve ako malo mas.

ludia maju tendenciu citit negativne veci ovela intenzivnejsie ako tie pozitivne

ak to bude treba, napisem to v dalsich milion diskusiach :)

aj tak si to ludia neuvedomia.

psychologicky sa budes budes mat OVELA lepsie, ak si uvedomis ze.:

1. ok fajn, mma pracu, a dokonca som plateny lespie ako dve tretiny slovakov (ak nie viac!)

negativne zmyslanie:
1. a neeee, som len v prvej tretine najlepsie platenych, preco nemozem byt vyssieeeeee

nechcem davat pridlhy prispevok, ale vezmi si to s autom:
pozitivne: Mam auto. Ide.
negativne: Mam stare auto.
pozitivne: Mam telku. Ide.
negativne: Nemam velku telku.
pozitivne: Mam mobil. Ide.
negativne: Nemam ultra maly mobil s nabitymi funkciami, kde plati:
- 20% funkcii by som vyuzival 80% casu
- 80% funkcii by som vyuzival 20% casu

Mysli pozitivne :)

Zijes. To je hlavne ;)
A zit aj budes, lebo mas na to, mas stastie ze mas sancu zit, nie ako 2000000000 ludi ktori tu sancu ani nemaju.

alebo si to vezmi takto:
1. pozitivne myslenie ta uvolni, urobi stastnym, ak si stastny si produktivnejsi, ak si produktivnejsi si este stastnejsi = nekonecny pozitivny kolotoc.
Avsak. Existuje podobny kolotoc. Ale opacny. Negativny.

Na ktory kolotoc nastupis? :)

lost

este ma napadlo, dufam ze mas mobil aspon za 300 eur :)

ak som sa trafil, tak sa musis este vela ucit o peniazoch :(

krasa vidiet, pocas krizy hlavne...
jeden si na ulici kupi kosacku, ale druhy musi mat tiez, ale to ze nema co do ust tyzdne pred vyplatou to nevadi, hlavne ze chyti malicky mobil, s tolko funkciami ze na hodiny sa musi preklikavat pol minuty a to, ze sa moze pozerat na tu obrovsku ultra tenku plazmovu telku, vybrat si 258. kanal a vediet prvy ze kto koho zabil v TV novinach...
maximalna haluz je, ked nadava na ultra-bohatych ze: "ale naco mu je ta jachta, zbytocne mita tooolko penazi"

ale nevadi, vdaka tymto ludom sa maju ostatny lepsie :P

mal by som im podakovat, ale to by bolo priliz sarkasticke :D

potom ze preco ma 1% americanov 42% majetku ameriky, a preco ma 10% americanov 93% majetku, a tak dalej.
ale strasne velmi by ma zaujimalo toto rozlozenie bohatsva na slvensku, len to nikde neviem najst...

RobozMI

KE, aj ja som si vsimol, ze caje z Mi su pre takeho vzdelanca jak si ty, malo. Vytahujem z tvojho textu: "dalsia vec bez auta v Kosiciach si caju nenajdem (co som mal take ktorym na tom nezalezalo vsetko boli MI a podobne) ale kosicanky na tie treba mat aspon 15 rocny bmw a uz to ide ako po masle..!" Nasli by sa aj primitivnejsie hlody.
Ak vies plynule anglicky, chod robit vonku a nestrapnuj tu cele mesto. Ked uz si si dal taky nick.

joni_

ke neni za co, ja mam taketo zaciatky uz za sebou, tiez som sa osamostatnila od rodicov a prve mesiace skusala ako to pojde, zozaciatku som si aj odkladala blocky a na konci mesiaca spocitala kolko ma stali potraviny, kolko drogerka, kolko byt, energie, telefon atd... a teraz je to uz v pohode, viem co si mozem z mojho platu dovolit
tak len do toho

ke

joni_ - dakujem ti za reakciu, mala dost do seba :) asi to takto skusim a uvidime ako to pojde

ostatni co ma dzubu pre pravopis - chodte do riti