Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ako sa osamostatnit zo 600 euro?

Príspevok v téme: ako sa osamostatnit zo 600 euro?
slovanPrehra

ahoj rad by som sa osamostatnil ale neviem ci mi moj plat na to bude stacit ta sa vyzit zo 600 euro mesacne? ved je to totalna almuzna..

ja pocitam 300 podnajom s energiamy
300 strava
80benzin
50 prostriedky do domacnosti

100 bokom ved treba aj obcas von ist uzit si opravit nieco na aute poistky dovolenka..

ratam to zle? kolko davate na stravu 1 osoba a kolko tak na zubna pasta pranie a tak?

jedlo mozem len drahsie (asi celiakia) ziadne rozky na veceru...

veronicca

Teda, KE, keby si sa prejavil takymito nazormi a postojmi, tak teda teba by som nechcela ani v novom BMW ... :-)
Stavam sa privrzencom plneho financovania VS studentami. K tomu system poziciek a socialna podpora nadanym pracovitym a fakt chudobnym studentom.

jajka001_

veru tak,na lepsie sa lahko zvyka, a ten pot, co ta obleje, ked zistis ze uz by si nemal mat na ten svoj kazdodenny luxus :)

lost

presne tak, presne :)

+ zavislost na peniazoch, je tak lahke si zvyknut na BMW, ale sadnut si spat do Skody? heh, to malokto potom dokaze :)

jajka001_

ved to vidis na krize, na Slovensku sme to az tak nezaregistrovali ako v zahranici lebo tu sme chudobni stale :)) aspon jedna vyhoda :)
inak, cim viac mas, tym viac musis platit, tym viac musis zarabat, tym menej casu mas :) a cas premienas na pracu, tu na peniaze, ktore nemas cas si uzit lebo musis zarabat aby si udrzal to co uz mas

lost

tak tak, jajka001_ :)

A teraz si predstav, ako bude tych TOP 10% nariekat ze kolko stratili, a tych "dolnych" 90% bude nestrati vlastne skoro vobec nic, byt im zostane, uspory aj tak nemali.

Potom tych (hlavne) TOP 1% bude nariekat aj za tych 99% zvysnych ludi :)

Staci default dolara/eura, alebo hyperinflacia, popriapde nejaka ta vojna (to uz bude asi vsetko aj tak jedno)

Teda, pokial ma clovek svoju pracu rad, alebo ju aspon nenenavidi, aj tak je zivot relativne OK, aj napriek "z ruky do ust", psychologicky mozno aj lepsie ako by mal obetovat 18 hodin denne za nahananim sa za majetkom, a nespat lebo ma strach ze sa tomu nieco stane...
Bat sa o zivot, lebo je lakavejsi ciel, kupovat len tie najbezpecnejsie veci - drahe obrovske terenne auta, bad sa ist do restauracie najest a podobne :)
A aj tak nestihne minut vsetky peniaze, lebo ma strach zo smrti, ze "ale ale, musim este stihnut tooolko veci, ale musim aj pracovat", mozno toto su prave tie negativne stranky bohacov :D ...

jajka001_

to je fuk kolko zarobis ked jednu patinu ti vezme stat na dane a odvody, zo zvysku platis najom, energie, potraviny a zijes tak ako zili nasi rodicia - od vyplaty k vyplate, pricom oni mali aspon nejake tie socialne istoty a zdravotnu starostlivost zadara :)

lost

milusca

tusim ze aktiva, ale mozno aj cele bohatstvo, niekedy tak niekedy tak..

aktiva je vlastne vsetko co vynasa,
byt ktory davam do prenajmu = ano
byt v ktorom zijem = nie

tusim ze:
ak by som zil v stane, ale dal by som svoj 1mil eurovy byt do prenajmu, tak som milionar.

ale ak mam 5 eur na ucte, ale mal 100mil eur rezidenciu, tak nie som nic podla toho :)

preto je to mierne shahnute :D

ale pokial to je tak ze "co je doma to se pocita" tak myslim ze bezna 4 clenna rodina ma povedzme 2.000.000 SKK byt, (hruby priemer na cele SR), to je 500.000 SK na cloveka
-prva pokla ludi

a ta druha polka je zase o nieco vyssie.

nikde som nenasiel ziadne udaje, cize je to len strela naslepo :)

ale samozrejme, 740eur priemerny plat je umelo vytlaceny hore, vdaka tym co maju 5-6 ciferne platy mesacne...

cize $60k = 1,2 mil SKK.. hmmm ktovie :)

tazko povedat, a zistit sa to ani neda, urcite ma velmi vel abohatych ludi velmi vela penazi tam kde sa to spocitat neda - svajciarsko a ine...

avsak:

priemerna hodnota slvoaka sa da relativne zaujimavo vypocitat:

plat 1000 eur
40 rokov

= 480 000 eur zarobi

alebo ak maka 50 rokov tak zarobi 600 000 eur

priemerne do toho obetujem takmer 1/5 z celeho zivota. ale asi 1/4 z produktivneho zivota.
8hodin/5dni + cesta + prax + psychika

a to som dal velmi velmi priaznive hodnoty, niekto ma az o 2,5x menej

haluz, ako malo stoji zivot, ze ?

KE

tak ked citam ako niektore rodiny ziju klobuk dolu.. asi ja nejako uz prezijem :)

a ano pripustam su aj normalne dievcata v KE teda ja co mam kamaratky a tak tak su vsetky v pohode takze nechcel som urazat skor taky nasraty som to pisal ked som videl chlapca co beha na fotrovej 5tke a 3 kocky v aute s nim no nenasere ta to? :)

tak dik za nazory nech sa vam dari (okrem tych podzubovakom o pravopise) hlavne tej rodinke nech sa dari co manzel cca 500 euro ma.. majte sa... :)