Ahojte všetci, prispievala som tu asi pred rokom- dvoma. Sama mám 19 rokov cukrovku a pichám si inzulín 4x denne. Mám dvojčatá chlapcov 7 ročných. Teraz po Veľkej noci som mu namerala hodnoty od 13-20. Boli sme na 2,5 dňa v nemocnici. Tam to kleslo, ale prišli hodnoty C-peptidu 150, a hormón protilátok 46,3. Začala sa deštrukcia buniek, asi o týždeň začneme s inzulínom. Zatiaľ držíme diétu, ale večer je to stále vyššie, dokonca už teraz som mu namerala 12. Takže zajtra ideme asi späť. Som z toho nešťastná, pretože genetické testy pred otehotnením dávali šancu , že to získajú 4%. Aké je nádej pre naše deti? Nemáte nové informácie o vývoji, čo transplantácia ostrovčekov? U neho ide o autoimunitný proces. Máte niekto informácie, či to bude na celý život, ako to povedali mne, alebo o 20 rokov už bude niečo nové? Neviem, ako sa s tým vyrovnať, dávam si to za vinu , že som to neustrážila, povolila som im nezdravé jedlá, guličky s mliekom na raňajky, sladkosti. Prosím, ak viete niekto niečo o výsledkoch klinických testov, nových trendov. - Napíšte.
Moje dieťa má cukrovku
je to typ 1 alebo 2?
Cukrovka typu 2 sa da uplne vyliecit prechodom na surovu stravu.
Typ 1 sa da znacne ovplyvnit prechodom na surovu stravu. Ludia tak mohli ovela znizit prijem inzulinu.
www.rawfor30days.com
ked chces detaily o takejto strave, tak mi napis mail
a hlavne preba povedat ze je to o cukrovke druheho typu :)
cukrovka vyliečená za dva týždne. A skôr než začnete kydať že je nevyliečiteľná, pozrite si to.
mustwatch.hztz.cz
musím podotknúť že väčšina dokumentu je o rakovine.
Ahojte. Je už 04.07. tak už ubehlo cca. 3 mesiace od diagnostikovania cukrovky. Stále sme zatiaľ na diéte. Už ho tak často nemonitorujem, iba kontrolujem moč a sem- tam glykémiu. Je to zatiaľ do tých 10, záleží kedy mu to merám. Do hodiny je to vyššie, potom do dvoch hodín to už klesne do 7,8. Riadim sa diétnym plánom. Ketolátky v moči nemá a cukor sa tam objavil za celý čas iba pár krát, ale to viem , kde bola chyba. Po mlieku mu to tak vyletí. Je to ale ťažké, pretože každý deń vstávam s obavou, celý deň tŕpnem čo prinesie a keď zaspáva zas sa bojím čo sa udeje cez noc. Neviem sa o takomto iniciálnom štádiu nikde dočítať, čo si mám všímať, ako dlho to môžme potiahnuť. Glykovaný hemoglobín mal začiatkom júna 5,5 a v apríli v nemocnici bol tiež 5,5. Takže to zatiaľ takto udržujeme. Teraz je leto, veľa byciklujeme, kolobežkujeme, sem tam plávame, chodíme na výlety. Vtedy mu aj popridám stravu o 1 - 2 SJ. Od septembra nastupujú do školy, tak neviem ako to tam zvládneme. bola som už v škole, veľmi rázne som im vysvetlila, že na obed pôjde o 12.00, či bude hodina alebo nebude. Trochu ťažšie to chápali, ale trvala som na tom, tak vraj v septembri sa dohodnem s pani učiteľkou. Zatiaľ toľko. Držte nám prosím palce.
Ahojte. Sme stále na diéte, ale trochu zachrípol, po vyšetrení CRP sa nepotvrdil zápal, preto sme začali podávať Zodac na alergiu. Pri podávaní Zodacu sú jeho glykémie perfektné. 2 Hod. po večeri má max. 6,8 , preto mu ešte dávame aj druhú večeru - jogurt a ovocie. Ráno mal glykémiu 5,4, dnes dokonca 4,3. Dodržujeme SJ. Píšem kade - tade, nikto sa k tomu stavu nevyjadruje. Tak mi držte palce, aby sme to takto udržali čo najdlhšie.
Všeobecne
Nikel je kov, ktorý sa nachádza v tele v množstve asi 10 mg. Prvok bol pomenovaný po inom zlom škriatkovi Nickelovi.
Z funkcií niklu má význam najmä aktivizovanie mnohých enzýmov podieľajúcich sa na metabolizme sacharidov a energetickom hospodárení. Podporuje funkciu viacerých hormónov, akým je napríklad inzulín, no tlmí účinky stresového hormónu adrenalínu. Nikel tiež podporuje pôsobenie železa , a tak chráni organizmus pred anémiou z nedostatku železa . Vyplýva to aj zo skutočnosti, že pri anémii sa zistili nízke hodnoty niklu v krvi. Je to tým, že spolu s kobaltom a železom katalyzuje niektoré enzýmy, pričom spolupôsobí aj s vanádom.
Funkcie:
nikel podporuje vstrebávanie a pôsobenie železa a chráni pred anémiou
podporuje metabolizmus cukrov a podporuje liečenie cukrovky II. typu
Denná potreba
Denné dávky sa odhadujú na 0,1 - 0,5 mg denne.
Tak mame po vysetreni, cukrovka sa nepotvrdila uff, zmeny boli v ramci choroby, ktoru prekonal co sme boli v nemocnici, este odnesiem kontrolny moc, ale v krvi zvysený cukor nema, vychychla som si :)
Ahojte všetci ! Stále sme na diéta, aj keď je to len o dodržiavaní prestávok v jedení, dodržiavaní sacharidových jednotiek, a vylúčení sladkostí. Večer to stále stúpalo, a do rána to kleslo. Posledné 3 dni, máme na večeru polievku a druhé jedlo - mäso, mali sme pečienku, bravčové v šťave a zemiaky, všetko podľa SJ. Výsledok je , že 2 Hod. po večeri máme hodnoty 7,2-7,4 . A o 20.00 mu dám ešte 100 g jabĺčka, ráno sú glykémie pod 5. Ako večeriate, teplú alebo suchú večeru ? Celozrnný chlieb alebo žemla spôsobí glykémiu okolo 10, a komplet teplá večera okolo 7. Ale keď prvý deň sme dali teplú večeru a zemiaky iba 83 g, mal 2 Hod. po večeri 6,2, druhú večeru sme nedali a ráno mal ketolátky v moči a 3,7. Takže telo hladovalo, myslím si, že jeho organizmus nemôže mať také nízke hodnoty, ja neviem, môže byť tak jeho organizmus nastavený ? Môže sa tak odlišovať od všeobecných noriem ?
Equinox:
Takym ako ty, by som zakazala pristup na taketo fora! Podla tvojej teorie si za cukrovku vsetci mozeme sami. Skvele! Tak mi vysvetli aky rafinovany cukor a kolko skrobu do seba dostane 3 mesacne babo, ktore koji jeho mamina a diagnostikuju mu cukrovku? Vies kolko je takych deti?
Cize podla teba, sa mam krave alebo prasatu rovno zahryznut do riti, nepotrebujem ich maso totizto tepelne upravovat! Skvele, ale spravim to tak az po tebe, najprv ty predo mnou a potom ja, dobre?
Dalej: Slinivka nema len jednu funkciu, inac by nam ju nebolo treba pri diagnoze cukrovky. Pankreas totiz nevyraba len inzulin, ale jeho enzymy maju podiel na stiepeni na glycerol a mastne kyseliny ako aj hydrolizuje bielkoviny na aminokyseliny, cize pankreas, je zlaza z vnutornym vylucovanim, ktora nema len funkciu spracovania cukrov pomocou hormonu zvaneho inzulin, ale ma rozsiahlejsiu traviacu funkciu, Nam diabetikom, zlyhala len funkcia vyrobyu inzulinu, ostatne funkcie funguju nadalej!
Ospravedlnujem sa ostatnym za ostry prispevok, ale uz mam dost citat riadky mudrlantov, ktori su najmudrejsi, pretoze im niekto povedal neobsiahle informacie. Podla ich teorie by sme vsetci na svete, ktori nie sme vegani mali mat diabetes!
Tak za prve:
Uloha slinivky brusnej je spracovavat a odburavat cukor
Za druhe:
Neexistuje univerzalne zistena zivotnost. Pri spravnom stravovani do konca. Pri nespravnom rozna. Velmi zavisi kto aku silnu slinivku dostal do vienka.
Ak sa slinivka permanentne o opakovane pretazuje hlavne rafinovanymi CUKRAMI a tepelne spracovanym SKROBOM, takmer isto vypovie sluzbu
Za tretie:
Nerobte si ziadne iluzie a falosne predstavy o cukrovke.Tato choroba nie je ziadna nahoda, ale na pricine si je kazdy sam, svojim nespravnym,ignorantskym a nezodpovednym stravovanim. cca 95 percent chorob traviaceho ustrojenstva si privodil sam clovek nevhodnou stravou a prekyslenim organizmu. A to vsetko konzumaciou tepelne upravovanych jedal, hlavne masa, ktore pre cloveka nie je vobec vhodne a ani urcene a kravskeho mlieka, ktore sluzi kravicke na vychovu svojich deti, tak ako materske mlieko kazdych dalsich cicavcov. Plus pridavam vsetky tepelne upravene jedla, ktore obsahuju skodlivy SKROB...najcastejsie zemiaky a jedla z obilovin. Slinivka brusna nema so surovym skrobom ziadne problemy a ani pre nu skrob problem nepredstavuje.Ked uz je znicena, kludne ten tepelne upraveny skrob mozete jest, uz to slinivke dalej nevadi, ked je mrtva, len pamatajte na to, ze sa Vam neskor na oplatku podakuje zase pecen.
Adios Amigos a zacnite si vazit svoje telo, pretoze ak nie, tak sa na Vas vykasle mozno prave vtedy, ked to nebudete cakat a VY sa zase mozno vyhovorite na nestastnu nahodu. Lenze nahody v ludskom tele neexistuju. To ze clovek svoje organy a ich cinnost dokonale nepozna, este neznamena ze nieco je dielom na hody. Opak je pravdou, Praca vo vnutri nasho tela je ohromne sofistikovana a funguje ako svajciarske hodinky, pravda, len ak sa on clovek aj nalezite stara. Aj do motora os.auta si kludne nalejte stolovy olej, len sa potom nedivte, ked sa vbam motor nahle pokazi a nevydrzi svoju planovanu zivotnost. Pamatajte na to hlavne, JEDZTE LEN VHODNU STRAVU!