Ahojte všetci, prispievala som tu asi pred rokom- dvoma. Sama mám 19 rokov cukrovku a pichám si inzulín 4x denne. Mám dvojčatá chlapcov 7 ročných. Teraz po Veľkej noci som mu namerala hodnoty od 13-20. Boli sme na 2,5 dňa v nemocnici. Tam to kleslo, ale prišli hodnoty C-peptidu 150, a hormón protilátok 46,3. Začala sa deštrukcia buniek, asi o týždeň začneme s inzulínom. Zatiaľ držíme diétu, ale večer je to stále vyššie, dokonca už teraz som mu namerala 12. Takže zajtra ideme asi späť. Som z toho nešťastná, pretože genetické testy pred otehotnením dávali šancu , že to získajú 4%. Aké je nádej pre naše deti? Nemáte nové informácie o vývoji, čo transplantácia ostrovčekov? U neho ide o autoimunitný proces. Máte niekto informácie, či to bude na celý život, ako to povedali mne, alebo o 20 rokov už bude niečo nové? Neviem, ako sa s tým vyrovnať, dávam si to za vinu , že som to neustrážila, povolila som im nezdravé jedlá, guličky s mliekom na raňajky, sladkosti. Prosím, ak viete niekto niečo o výsledkoch klinických testov, nových trendov. - Napíšte.
Moje dieťa má cukrovku
Ahojte, zvýšili sme dávku na 1 jednotku, ale neviem či som mu to vôbec pichla. včera som mu to pichla zase hore nad zadok, tak ako je to na tej stránke čo mi odporučil Ivan. Ale aj keď som počítala do 6, a potom vybrala ihlu, tak na koži mal kvapku inzulínu, pozerám na to pero, keď sa pokúšam vystrieknuť 1 jednotku, tak na hrote ihly je kvapka, ktorá sa tam dlho drží. Dnes som mu pichla do stehna a počítala som do 15. Výsledok je modrinka na stehne. Ako to mám skontrolovať, či tá ihla vystriekne 1 jednotku. Dnes mal doobeda cukor v moči, ale po normálnej večeri a trochu byciklovania mal 7,4. Ale doobeda s ním bola babka, ktorá to nevie s glukometrom, tak len moč kontrolovala a stále tam bol cukor na prvom políčku. Myslím, že včera som mu nepichla správne inzulín, možno vôbec. Má tu najtenšiu ihličku, ale neviem či to vôbec prepustí tú kvapôčku inzulínu. Viete mi poradiť ?
ja si do brucha picham preto,lebo nemusim si tam vytvarat druhou rukov tzv riasu,teda zvladnem to jednou rukou,a pri tom ani nemam nadvahu ale idealnu hmotnost,asi si chuda a nemas na bruchu nic tuku,ked si sa tam bala pichat a bolo to neprirodzene.Do zadku sa podla mna moze pichat iba je to neprakticke a neesteticke asi,neviem podla coho vyberali miesta vpichu,ked robili tu mapku prvi krat.
Ja si pichám do stehna, a brucha. Veľmi dlho mi trvalo, kým som pristúpila na možnosť vpichu do brucha, pripadalo mi to neprirodzené.Niekto si vie sám pichnúť aj do ramena, to som ešte neskúšala. Keď som mu pichla inuzulín do zadku, a nie je to vyznačené miesto vpichu, aký to má následok ? nedostane sa inzulín tam kam má, alebo účinkuje pomalšie ?
Obrázok s odporúčanými miestami vpichu inzulínu nájdeš napríklad na adrese: www.bd.com , ďalší veľmi dobrý materiál kde sú na obrázku znázornené odporúčané miesta vpichu inzulínu nájdeš napr. na adrese:szu.ic.cz (pozor po obrázku kde by sa mal pichať inzulín sú tam aj ďalšie, a nie su veľmi pekné (ale žiaľ je to realita s ktorou sa nedobre liečený diabetik ľahko môže stretnúť...))
Neviem ako u deti,ale ja si picham 20 rokov inzulin iba do brucha ale od pupka to musi byt aspon 3cm.A aj do bokov asi vo vyske pupka,ale moze sa aj vysie aj nizsie,to je vsetko mojapichacia zona :).Picham len tak na verim boha,kde ma napadne ale spravne by sa malo pichat vzdy aspon 2 cm od posledneho vpichu asi aby to nescervenalo a nezapalilo sa,aby sa to proste striedalo stale.
Ďakujem vám, cez noc to pozvolna klesalo až na 6,6 ráno na lačno. Ja sa učím iba z dostupnej literatúry a veľa informácií mám z internetu. Niekde som tam našla tie miesta, kde sa môže pichať inzulín. Teraz som zase hotová, už som sa odhodlala mu pichnút inzulín, ale asi do zlého miesta ? Je tu niekto, kto má malého diabetika ? Kde mu picháte inzulín? Stále sa musím učiť, a čím viac študujem, prichádzam na to, že viem o nej veľmi málo. Ale nechcem sa s ňou veľmi zaoberať, nechcem jej chorobne prepadnúť a riadiť sa strikne jej zásadami. Dúfam, že rozumiete ako to myslím. Adriana.
Adrianka.
Tu Ľubochňu absolvuj čo najrýchlejšie. Nám tam super poradili, naučili a nehnevaj sa, ale inzulín do zadku sa nepichá /stehno spredu, ruka nad lakťom, pri potrebe rýchleho účinku brucho.../ Ak má niekto iný názor, rada sa poučím. DM1 má Miško 1,5 roka. Uvítam aj ja akékoľvek rady.
Pekný deň.
Jedlo diabetik moze vynechat ak ma napriklad 12mmol cukru v krvi,tak si vtedey pichne dva jednotky rychleho inzulinu bez jedla a vie ze mu to klesne do normy...ak napriklad necvici akurat.Ak ale chce aj jest,tak si pichne na tych 12mmol dva jednotky rychleho inzulinu plus dalsie jednotky podla toho kolko zjedol alebo prave hodla zjest SJ.Je to vsetko len surova matematika - pocitanie saccharidovych jednotiek v jedle(SJ) a inzulinovych jednotiek a pohybu.Plus clovek musi mat prax a vediet predvidat.Drzim prsty
Ahojte, tak už sme dnes pichli prvý krát inzulín. Ochorel, vlastne od toho zachrípnutia sa to nezlepšilo, ale pridal sa aj kašel. Dnes mal prvý krát v rannom moči cukor a na lačno 8,9. Celý deň sa držal do 11, ale po večeri mal 16,4. Tak sme na odporúčanie diabetologičky , pichli večer 1/2 jednotky insulatardu. Bojím sa , budem ho kontrolovať cez noc. Ale nedala som mu 2. večeru, keďže 2 Hod. po večeri mal 16,4. Je to pre mňa bolestná skúsenosť, nikto mi neukazoval ako ho mám pichať, plakal a pýtal sa či to bude na vždy. Pichla som mu inzulín do zadku, pretože sa mi to zdalo najmenej bolestivé. Aj tak si myslím, že je to také liečenie na kolene, chcem ísť s ním do Ľubochne, aby ho poriadne vyšetrili, a hlavne aby ma naučili ako mám správne a kde aplikovať inzulín, o strave a sacharidových jednotkách. Zajtra tam budem volať, a idem aj k našim diabetologičkám , aby nám dali odporúčania. Ak, môžte odpíšte mi, či som správne urobila, že som nedala 2. večeru. Ďakujem. Adriana
tu mas celkom uzitocnu stranku forum.vitarian.cz