Ahojte všetci, prispievala som tu asi pred rokom- dvoma. Sama mám 19 rokov cukrovku a pichám si inzulín 4x denne. Mám dvojčatá chlapcov 7 ročných. Teraz po Veľkej noci som mu namerala hodnoty od 13-20. Boli sme na 2,5 dňa v nemocnici. Tam to kleslo, ale prišli hodnoty C-peptidu 150, a hormón protilátok 46,3. Začala sa deštrukcia buniek, asi o týždeň začneme s inzulínom. Zatiaľ držíme diétu, ale večer je to stále vyššie, dokonca už teraz som mu namerala 12. Takže zajtra ideme asi späť. Som z toho nešťastná, pretože genetické testy pred otehotnením dávali šancu , že to získajú 4%. Aké je nádej pre naše deti? Nemáte nové informácie o vývoji, čo transplantácia ostrovčekov? U neho ide o autoimunitný proces. Máte niekto informácie, či to bude na celý život, ako to povedali mne, alebo o 20 rokov už bude niečo nové? Neviem, ako sa s tým vyrovnať, dávam si to za vinu , že som to neustrážila, povolila som im nezdravé jedlá, guličky s mliekom na raňajky, sladkosti. Prosím, ak viete niekto niečo o výsledkoch klinických testov, nových trendov. - Napíšte.
Moje dieťa má cukrovku
Mira
Myslím si, že ty si extrém a tvoje rady by nemali poslúchať "normálni" diabetici. Alebo sa mýlim ???
Prosím o názor "normálnych diabetikov"
Pekný deň.
mira ako sa stravujes?
Pomaranč nám oslabí tú časť tela, ktorá je naším najslabším článkom. u niekoho je to črevo, u iného koža, mozog, močový mechúr atď. U cukrovkárov je to pankreas. Makrobiotika je veĺmi pestrá, divil by si sa. Mäsovo - cukrová strava pozná prakticky len slanú a sladkú chuť, občas kyslú. Chute zeleniny a nerafinovaných obilnín, rias a divokých bylín sú veeeeĺmi pestré a uspokojujú všetky potraby. Keď som jedávala cukor, stále som mala na niečo chuť, dnes sa mi to nestáva, som pokojná a nemusím stále myslieť na jedlo, pretože moje chute sú uspokojené pestrým sortimentom a v pokoji sa môžem venovať svojej činnosti.
Extrémne energie jin ktoré vyrovnáš extrémnou energiu jang ťa vyčerpajú a budeš ako vyťahaná guma alebo rozkolísaná loď, nenájdeš rovnováhu, Lepšia cesta je držať sa rovnovážneho stredu, tak nájdeš pohodu, kľud a pokoj, ktoré dnešným civilizovaným ľuďom chýbajú.
mira ale ved pomarance ludia jedia v kazdom podnebnom pasme na svete a nemaju z toho oslabeny pankreas,teda netrpia na DM1...takze toto Tvoje tvrdenie sa celkom nezhoduje z realitou,makrobiotika je inac super.Cize ak pomaranc je jing,tak to vyrovnam z potravinou jang a je to :) to bol zart,je sice pekne ak by clovek jedol hlavne potraviny zo zdraveho pasma jing a jang,ale to by mozno nebola potom uplne pestra strava a jest by sa malo hlavne pestro,telo sa zaraduje kazdej novej potravine,lebo v kazdej potravine sa nachadza nieco ine,aj to co este ani dnes nevieme namerat...samozrejme da sa prezit v pohode aj iba na urcitych potravinach.
Kdesi som cital,ze remisia u novozisteneho jednotkara trva do sedem rokov...moj nazor je,ze je to individualne,moze trvat aj ovela dlksie,co je moja osobna skusenost.
Adrianka,skuste sa pytat do Lubochne,staci povedat lekarom,ze to nezvladate,ze vam stale kolise glykemia a potrebujete sa nastavit,nech to nelieta hore dole ako samo chce aj ked sa snazite,tam Vam daju aj vela potrebnych informacii...alebo ste uz tam boli?hlavne ta Lubochna je dobra na odburanie stereotypu :) proste vyletik.
Nemal by si jesť denne pomaranč. Nie je to potravina z nášho podnebného pásma.
Je určená pre tých, ktorí žijú v horúcom podnebí, pretože ochladzuje a oslabuje. Takto pôsobí na pankreas. Ak sa to robí denne, pankreas sa natoľko oslabí, že stratí schopnosť tvorby inzulínu. Podobne pôsobia iné potraviny, napr. chemické aditíva, rafinovaný cukor, priveľa domáceho surového ovocia, rafinované obilniny, aromatické a povzbudzujúce látky a pod.
Ahojte, neviete mi niečo napísať o remisii? Vymenili sme inzulín za levemír, po raňajkách to strašne vybehlo, po obede začalo klesať. Pridali sme večer o 1 jednotku, výsledky výborné, od noci do obeda, po obede už skôr hypo a nízke glykémie, takže ranný uberieme. Picháme 8 dní.
takze nemožem jesť denne pomaranč?
Plutok, máš pravdu, ide to, ale je treba tomu rozumieť, s tým si dá málokto námahu. Základom sú nerafinované potraviny, ktoré nie sú zbavené častí s obsahom životne dôležitej vlákniny, minerálov a vitamínov, ďalej potraviny z nášho prírodného pásma, prevaha rastlinnej stravy a nepoužívanie chémie. To sa zdá ale mnohým ťažké. Túto skutočnosť využíva farmaceutická lobby na presadzovanie zdanlivo ľahšej cesty pomocou chémie.
dik za infosi...aj z tou imunitou je to tak vseliako,su rozne nazory,ale mam vyhradu proti doplnkom....prirodzenejsi sposob je zdrava plnohodnotna strava,doplnky sa nie nadarmo volaju doplnky,jasne ze je to dobre,ale lepsie je to mat prirodzene iba v strave....a to je prave to umenie si to namixovat tak aby to malo prospech a nie naopak..toto ludstvo vobec nezvlada...ani ja :)