Ahojte všetci, prispievala som tu asi pred rokom- dvoma. Sama mám 19 rokov cukrovku a pichám si inzulín 4x denne. Mám dvojčatá chlapcov 7 ročných. Teraz po Veľkej noci som mu namerala hodnoty od 13-20. Boli sme na 2,5 dňa v nemocnici. Tam to kleslo, ale prišli hodnoty C-peptidu 150, a hormón protilátok 46,3. Začala sa deštrukcia buniek, asi o týždeň začneme s inzulínom. Zatiaľ držíme diétu, ale večer je to stále vyššie, dokonca už teraz som mu namerala 12. Takže zajtra ideme asi späť. Som z toho nešťastná, pretože genetické testy pred otehotnením dávali šancu , že to získajú 4%. Aké je nádej pre naše deti? Nemáte nové informácie o vývoji, čo transplantácia ostrovčekov? U neho ide o autoimunitný proces. Máte niekto informácie, či to bude na celý život, ako to povedali mne, alebo o 20 rokov už bude niečo nové? Neviem, ako sa s tým vyrovnať, dávam si to za vinu , že som to neustrážila, povolila som im nezdravé jedlá, guličky s mliekom na raňajky, sladkosti. Prosím, ak viete niekto niečo o výsledkoch klinických testov, nových trendov. - Napíšte.
Moje dieťa má cukrovku
Ked si spočítaš čas, ktorý stráviš počítaním SJ, chodením po doktoroch a stresovaním sa chorobou, určite je to menej ako by si strávila uvarením ryžovej kaše a naparením zeleniny. Prirodzená strava je jednoduchá a nezaťažujúca, pohyb ide ľahko a psychika je v pohode. To je obrovské plus, ktoré ti žiadne lieky nedajú.
V tvojej strave nemáš nerafinované obilniny, ale máš tam veľa živočíšnych bielkovín a ovocia, ktoré zhoršujú cukrovku.
Píšeš že u detí nemôžeme experimentovať, aby nedostali cukrovku ... tvoje dieťa ju ale dostalo !
Tradičná strava nie je experiment, naopak je to tisícročiami overený spôsob stravovania. Experiment je tropické ovocie a priveľa živočíšnej potravy, cukru, chémie, čo v minulosti nikdy nebolo. Ľudia sa tradične stravovali veľmi skromne a potrava bola vzácna.
to len svedci o tom,ze kazdy mame iny korienok ,inac sa telo vysporiaduvava z nasim zivotom a nasa choroba ma u kazdeho iny priebeh...aj ked v podstate rovnaky,vsetci ideme pomaly a isto ku dnu,takze naco sa vzrusovat :)
Ahojte, do Ľubochne som volala, nie je problém nás prijať, ale najskôr v auguste až v septembri. Čudovali sa prečo chceme prísť k nim, pretože vraj u nás v Košiciach v nemocnici máme oveľa lepšie možnosti, napr. aj to, že u nás labák funguje 24 Hod. denne a u nich nie. Čo sa týka stravy, o ktorej tu máte diskusiu, všetko môže fungovať, ale u detí nemôžme experimentovať, pretože majú celý život pred sebou.Chceme im zabezpečiť zdravý vývoj, a ochrániť ich pred komplikáciami cukrovky. U nás dospelých je to iné, ja som napr. skúšala oddelenú stravu, ktorá mi robila veľmi dobre, a držala som aj diétu, kde som úplne vynechala pečivo, jedla som iba zeleninové šaláty, kurčatá a ryby a bola som spokojná, schudla som, udržalo sa to ďalšie roky, napriek tomu, že som do stravy pridala aj ovocie, aj pečivo, potreba inzulínu klesla, a cítila som sa výborne. Do choroby syna som nevedela nič o SJ, a ja napríklad neraňajkujem. Začínam s desiatou jogurtom a jablkom. Mne to takto vyhovuje. Glykémie mám uspokojivé a glykovaný hemoglobín bol naposledy 6,6, ale to bol aj stres z tejto situácie, a niekedy som nevedela či som si pichla alebo nie, či som jedla alebo nie. Už sa snažím na to dávať pozor. Takže ja si vypočujem každý názor, Mirina strava je podľa mňa náročná na prípravu, na suroviny, a ja by som pri mojom životnom tempe na to vôbec nemala čas. Môj otec mal DM 2, nikdy nedržal diétu, žiadne obmedzenia, ak bolo zle, trochu podietoval ,zhodil pár kíl a zas bolo dobre. Ale dostal do po 40, a mal DM 2, mal nadváhu a nezdravý spôsob života, práca na smeny. Môj syn má 7 rokov, je chudý , pravidelne sa stravoval , spal a má DM 1. A nedá sa to porovnať.
este by som povedal,ze su ludia,ktori nahadzu do seba vsetko co im pride pod ruky...a niektori znich su dokonca cely zivot stihly,co nemusi byt este zaruka dobreho zdravia,ale dokazuje to,ze ti co su tucni,tak vlastne su nepravom zosmiesnovani,ze sa iba prezieraju. (ja mam hmotnost idelalnu,nie je to moj pripad)
mira toto si dobre napisala,z tym by mal kazdy suhlasit...vyber stravy dokonca ovplyvni aj myslenie ludi,nie iba fyzicke zdravie...cize celkove zdravie cloveka
v duhom odstavci pises,ze netreba pocitat sacharidy...u zdraveho (bez inzulinu) ano ,ale ak si clovek aplikuje inzulin,tak nemoze iba tak bez pocitania alebo odhadu,lebo si naroby viac skody ako uzitku,tam je rozhodujuce pre prezitie : mnozstvo jedla-mnozstvo pohybu-mnozstvo inzulinu,tieto tri veci davaju vyslednu hodnotu cukru cloveka z DM1
Samozrejme je pravda,ze clovek ani tu jedničku nemusi v mladosti dostat,ak neda k tomu podnet...napriklad zlou stravou ci premahanim svojich sil,nepocuvanim svojho vnutra.....to vsetko su spušťače DM1 a funguju iba u toho,kto ma vsebe tzv preddispoziciu na DN1...niekto to vola najslabši članok v svojom tele.
Myslim si, že ak dm1 nie je možné úplne vyliečiť, určite je možné zlepšiť stav tak, že nedochádza ku komplikáciám ako slepota, amputácie, choroby srdca, obličiek a pod.
Tiež je možné predísť stresom z nekonečného nezmyselného počítania a merania, pretože rovnováhu tak získame len veĺmi ťažko. Nerafinované obilniny a zelenina nám ju prinesú prirodzene a s menšou námahou.
pre vsetkych, co si myslia ze cukrovka je neliecitelna, pozrite si tento dokument. vsetko sa da ale treba chciet.
topdocumentaryfilms.com
a tento clovek sa tiez zaobera liecenim cukrovky - ponuka fantasticke rady
robbybarbaro.org
mira:
mna to len zaujimalo, kvoli tvojim radam. ja som vitarianka a to mi vyhovuje najviac. mam dokonca jednu knizku od Kushiho, ale mne to akosi nic nedalo.
a tiez si myslim ze tato spolocnost je nahlavu postavena, ako pises, aj ja sa stretavam s takymi istymi reakciami. v dnesnej dobe dokonca lekari povazuju ph mocu 5 za normal, pricom je to zjavne prekyslene, co uz.
Ak je zdravý človek považovaný za extrém, a diabetik za normálneho, s ľudstvom to asi ide dolu z kopca.
Watermelon, stravujem sa pokiaľ možno makrobioticky, je to strava veľmi chutná a ako som písala prináša ľudom nielen zdravie, ale psychický kľud a rovnováhu. Zaujímaj sa o knihy J. Pruchovej alebo M. Kushiho ukážky pozri na makrobiotika.aspone.cz a i.
mira je extrem,lebo sama nema DM1 a preto jej tazko pochopit o co ide,co to je udrziavat si denno denne cukor v krvi,dodnes si mysli ze vsetci jednotkari by sa uzdravili,keby presli na makrobiotiku,co u dvojkarov moze fungovat,no u jednotkarov nikolif.Ale jej rady mi aj tak pomahaju,lebo aj jednotkar si moze skvalitnit zivot spravnou stravou,samotna inzulin bez discipliny je velmi malo.