Po vysadeni HAK

levicaaaa

nuvaring, plne s tebou súhlasím... pleť sa dá vyriešiť aj inými spôsobmi ako práve hormonálnou antikoncepciou a navyše, HAK problém s pleťou nevyrieši...len dočasne pozastaví

mirka 23

S pleťou som mala riadny problem po vysadeni HAK ale nejak sa to dalo všetko doporiadku, teraz chodim aj bez make upu von. Ak sa obmedzia mliečne veci, hlavne mlieko, sladke, žiadne tie coly a podobne sprostosti a ked už je fakt zle, tak hoc zajsť pre skinoren ku kožnej. A všeobecne plati, že čim menej kozmetiky na tvar, tým lepšie. Lebo ta chemia nerobi moc dobre. Kokosovy olej na noc na tvar je super.

nuvaring

tiez mam obavy co nastane ale hlavne nech som v pohode psychicky aj fyzicky.
krasna plet je super ale mat krasnu plet a dusevne byt uplne polozena to nestoji za to.alebo?

nuvaring

mirka-no moja chut na sex to mi uz ani na pamat nepride,ze kedy bola.

levicaaaa-tak ty si na tom este dobre ak nemas az take problemy ako napr.ja a vela dalsich lebo ja mam sned vsetky negativa,ktore mozu prist s hak.

no hrooooooza.

mirka 23

No tak to maš akurat... samozrejme je to ešte malinko na dieťa, ale už vieš za seba rozhodoať. Otehotnieť v 17 a v 22 je podstatný rozdiel.

levicaaaa

mirka, tento rok 21... :-(( veď práve... ale tak, aj také sú maminy, ja jej to nezazlievam... aj ju chápem na jednej strane, sa bojí, že by som nedoštudovala a tak podobne, u nás doma by som s dieťaťom nemohla zostať, nechce aby som si skomplikovala život, ako chápem, začala som brať HAK keď som mala 17, to je pochopiteľné, dieťa v 17tke nie je veľmi žiadúce, ale už si fakt myslím, že som dosť stará na to aby som o tom rozhodovala sama...

levicaaaa

problémy? vieš čo, ja ani neviem... chuť na sex určite... raz som mala na mesiac vysadenú HAK kvôli USG prsníkov a to bolo "iné kafé" :D
no a tie prsníky... bolí ma v ľavom prsníku taká uzlina... bola som s tým pred takmer dvoma rokmi u lekárky a prd mi s tým poriešila. povedala, že na USG nič nevidno, že je to normálny nález, a že nemámto riešiť, ale mňa to zase poslednú dobu začalo bolieť...

no a celkovo, niekedy sa tak necítim v pohode, a často mávam točáky a závrate a už fakt neviem čomu to mám pripísať...

a napríklad, strašne mi povypadávali vlasy... také husté krásne vlasy som mala, a teraz už len takú slamu :(

je fakt, že zlepšilo mi to o veľa pleť a je mi jasné, že pleť sa zhorší naspäť keď to vysadím, ale to sa dá riešiť aj inak ako HAK...

mirka 23

nuvaring, tak potom to je super... Počuj, ja som taku chuť na sex ešte nezažila jak po Yam. Ono všetko bolo OK, ale už ked sa mi z ničoho nič začali každu noc snivať mokre sny, tak som vedela, že čosi nie je v poriadku :D To sa mi predtým nestavalo. A s HAK už vôbec nie...
Levicaaaa, a kolko maš rokov, ak sa smiem spýtať, lebo tvoja mamka sa o teba boji, ako keby si mala 16.

levicaaaa

ono, mňa nekontroluje, len to dosť rieši... a tvári sa, ako keby "pritrafené" dieťa bola tá najväčšia pohroma na svete... proste, ona musí mať pocit, že som dostatočne dober ochránená pred dieťaťom :D

ale už som zas na druhej strane aj dosť stará na to , aby som sa panicky obávala tehotenstva. ešte by som síce nechcela bábo, ale ak by sa podarilo, tak by sa mi nezrútil svet :D