Aký máte názor na organický jód v tekvicovom oleji Fortuna Vita,ktorý vraj vylieči štítnu žľazu? A vraj tabletky euthyrox škodia.. Je to len ďalšia reklama?
Endokrinológovia-prosím o názor.
Zdravim jajaja295, aku davku hormonu si mala? Mne sa vidi, ze to bude dobre nakolko stitka pri brani hormonu zlenivie a prestava pracovat ja tiez lutujem, ze som ho zacala brat vobec mi nepomohol naopak islo to k horsiemu teraz po 10 rokov som tomu vyhlasila vojnu a zda sa, ze uspesne tak nech ti vyjde a daj nam vediet ako dopadla kontrola
ahojte
asi pred mesiacom mi z krvi zistili znizenu funkciu stitnej zlazy, aj mi predpisali tabletky euthyrox, z ktorych sa mi spomalil cely metabolizmus, nemohla som ist na velku potrebu, dokonca ani s prehanadlom, preto som si tabletky vysadila a bez nich som v pohode a uzivam aj tento olej...na konci aprila mam ist na krv, tak uvidim, ci mi pomaha alebo nie
Zdravim ,evellin-som velmi rada,ze si sa ozvala vidim,ze aj ty mas hlbsi zaujem o liecbe a skusenosti s š.ž. Cysty su zapricinene slabo pracujucou s.z. Mne sa tvorili v prsnikoch niektore sa mi uz vstrebali po uzivani ryb.olej taktiez s organ.jodom lacnejsie pre mna ako ten co beries ty poznatok som pisala vlasy sa spravili to vypadavanie bolo hrozne este stastie ,ze som ich mala huste tak to preriednutie nebolo tak citelne,ale aj tak som to postrehla Ja som na kontrole tiez nepovedala,ze beriem 50 a nie 75 .Hormony boli na prekvapenie vyborne aj ultrazvuk,ale hormon mi neubral kontrola v juni som stale na 50 v lete ked neznizi tak si uberiem.Mne 50 predpisal internista nakolko som ho popytala-ano 75 sa zle deli .Mas pravdu jod v tabletkach nie,kelp mi poskodil.Teraz beriem samotny tekvic.olej apomaha tiez a ktomu beriem potraviny,ktore obsahuju jod a zda sa,ze to fungujeDrzim palce nech ti to s tym olejom vyjde. Pekny slnecny den a víkend.
ahooj ica....teraz momentalne beriem 50 mg L-thyroxinu.Brala som 75 mg,tak som zacala znizovat,az som sa dostala len na 18 mg (vies ta 75-ka sa tazko deli,ale podla mojho vypoctu moje posledne znizenie bolo okolo 18 mg ) a tak som musela znova pridat,lebo som bola hrozne unavena...teraz sa chystam na tu moju kontrolu ,pojdem s 50 mg,ale lekarovi poviem ze beriem 75 a potom uvidim co mi povie....
dalsia vec pre ktoru som zvysila znovu davku bolo to,ze som dostala zapchu a to je tiez jeden z priznakov,ze hormonu je malo....beriem 50 mg,ale stolica tiez neni normalna,ale uvidim co povedia krvne testy...a je tu este jedna vec,ja mam aj cysty na oblickach,zrejme som ich dostala zo znizenej fu.nkcie SZ,pretoze pred tym so nikdy cysty na oblickach nemala,lebo ja som na oblicky sledovany pacient,ja musim mat oblicky raz do roka ultrazvukom vysetrne,pretoze som uz dva krat mala oblickove kamene.Apred dvoma rokmi som cysty nemala a zhruba pred rokom ako mi zistili aj SZ tak mi zistili aj cysty na oblickach...takze ja si to vysvetlujem takto,ze ked mam toho hormonu malo,telo jednoducho pracuje spomalene,pridu zapchy a vtedy asi aj oblicky nepracuju tak ako by mali,cize neodvadzaju toxiny tak ako by mali.A ja ked som si objednavala olej,tak ta pani z tej firmy od prof.Turianicu mi zavolala a sme sa rozpravali,ze ako mam ten olej uzivat a ona sa ma len tak medzi recou opytala,ci nemam nahodou niekde cysty a ja som jej povedala ze ano ze na oblickach a ona mi to potvrdila,ze tie cysty mam urcite zo SZ a ja si to myslim tiez.Teraz chcem dlhodobo uzivat olejcek a uvidim,ci mi to nahodou nepomoze aj na oblicky,to by bol uz zazrak.....urcite dam vediet ze ci mi to pomohlo,alebo nie.Teraz musim mat oblicky sledovane jeden pol rok,tak urcite dam vediet.Naposledy co som bola,tak mi lekar povedal,ze ich mam strasne vela,v jednej oblicke 6 cyst a v druhej asi 4....takze v prvom rade som si povedala,ze pojdem na kontrolu s terajsou davkou 50 mg a uvidim ake su hodnoty,ked budu dobre,zase znizim o stvrtinku tbl ak budu zle,tak neviem.....:(
ale ja si myslim,ze ten jod ma urcite pozitivny ucinok v tele a pre mna je dolezite aby som sa s jodom nepredavkovala a z tohto oleja to nehrozi,tak preto som si ja vybrala tento olej,nechcem ziadne jodve tinktury a jodove tbl pretoze jod moze byt aj nebezpecny,hlavne vtedy ked uz su problemy so SZ,vtedy si treba davat velky pozor.
A tebe tiez vypadavali vlasy???...moje boli v hroznom stave,strasne suche,pri hlave som ich mala mastne,kopu lupin a cela vlasova pokozka ma bolela,akoby som mala zapal vlasovych korienkov a nenormalne mi vypadavali,boli take suche ako keby mrtve vlasy,take cudne....teraz je to uz ovela lepsie,neni to ako pred tym,ale zlepsilo sa to....
jaeny, nechce mi odoslat postu na tvoj mail pise stale skontroluj spravnist mailu odkaz na branie hormonu pred spanim som pisala evelline-pozri si a co sa tyka olejčeku spominala som dva a ne vie v suvislosti co konkretne by ta zaujimalo.Držím palce nech sa to zlepsi viem presla som si tym ked sa to zhoršovalo napriek liecbe.
Zdravím,evellina-k tomu oleju ja ked som brala ten svoj tiež pomohlo na vlasy, lenže aj teraz ked beriem len samotny tekvic.olej sa vlasy krásne spravili a hlavne prest. boliet svaly a som vitalnejšia .Užívanie horonu na noc bolo pisane v Novom čase asi 5.3 tu je vzkaz:htp:/lesk.cas.sk 97667 zlepsite-ucinok-liekov-kedy-je-najlepsi-cas-ich-brat.html. Evellin a na akej dávke si v sučasnej dobe?
Ahooj ica....dakujem za tvoju odpoved.Ano viem ze olej obsahuje vela vitaminov a mineralov,ale nemyslim si,ze to bol zinok,ktory mi zastavil padanie vlasov.Vies zinok,selen a panthenol som brala asi rok a nepomohlo to.Potom som bola u lekara a ten mi predpisal vitaminy na vlasy,bol tam taktiez zinok a selen a kopec mineralov a tiez mi to nepomohlo.Az v podstate ako som zacala uzivat olej,tak asi po 2 tyzdnoch som videla,ze vlasy prestavaju padat.Skor si myslim,ze jod.Asi mi chybal jod.No presne neviem.Mozno aj to zlozenie olejceka,pretoze je to uz organicka forma.No neviem,ale na vlasy mi to zaucinkovalo...:)
Napis prosim ta viac o uzivani hormonu pred spanim,ja som o tom este nepocula....drzim prsty a ozvi sa...:)
Ahoj n8dej,prosím ´ta môžeš aj mne napísať na mail o olejčeku,ďakujem,rebeka360@gmail.com
ahoj,chcem sa spýtať Ica,to kde si prosím ta čítala, rada by som sa dozvedela viac,že sa má brať pred spaním,ja tiež užívam 100Euthyrox vždy ráno,prosím môžeš mi zaslať informácie i o olejčeku,lebo výsledky mám stále nič-moc, na rebeka360@gmail.com ,´dakujem
Zdravím evellina moj nazor:vlasy prestali padat preto,lebo tekvicovy olej obsahuje hodne mineralov-hlavne ZINOK a ten ti pomohol,ja teraz beriem samotny tekvicovy olej a ovsenu kasu a vlasy uz nemam suche akrasne sa daju upravit co pred tym neslo a edokr.mi znizil hormon na 5o zo 75 bol spokojny aj so sonom.Drzim ti palce-aeste teraz som zacala brat hormon pred spaním podla holanskeho vyskumu opoznatok sa podelím