Endokrinológovia-prosím o názor.

ica

Dievcata uz som to tu pisala dajte si pozor na KELP , mam autoimunitne ochorenie a vtedy sa neodporuca-bolo mi povedane v Lubochni a mali pravdu,ale ten tekvic. olej s jodom ok, taktiez rybi olej s jodom uz som to tiez pisala a doplnajte si jod so stravou mi zo znizenou funkciou si tym nastartujeme s. z. Odskusane!

2bodka

Vidis, ja nemam ani nic viditelne na krku. Mala som vysetrenia kvoli zvacsenym lymfatickym uzlinam a pri sone krku nasli nieco, nejaky nalez a rozhodli sa, ze musim ist na PAB (perkutanna aspiračná biopsia- to je ta ihla co prepichnu stitnu a zoberu vzorku). Dali to na rozbor, vysledok nejaka struma. Ja mam velmi vysoke protilatky proti vlastnej stitnej zlaze. Ale zdravotne sa necitim zle, nemam ziadne problemy. Keby mi nerobili sono, tak mi na to ani nepridu. Myslim, ze my vsetci "stitnou zlazou postihnuti" mozme dakovat Cernobylu za to. A nemam pocit, ze by umele dodanie jedneho hormonu mohlo vyliecit celu zlazu. Ja som bola uplne bez nalady, unavena, mala som nechut na sex, priatel nechapal-cudoval sa, ze ho uz asi nemilujem (aaaa mozno ze som uz aj nie :D ) ale o to nejde. U mna nechut na sex? NIKDY! Bol zo mna uplne iny clovek. Citila som sa aj psychicky pod psa.. letargicka, pritom obycajne som zivel, temperamentna... No akoby ma vymenili.

jajaja295.

2bodka
mojej obvodnej sa nezdal moj krk, ale ja ho mam taky tucny stale :D, cize len preto mi vzali krv a mala som vysledky na chuja... ale ja sa citim dobre a z tych tabletiek ma islo saktrafit a to som ich brala len tyzden...ked som sadla na zadok, len ma bolel zadok a nafucane brucho a nic...otrasny pocit, nie ako teraz z oleja :D

2bodka

Lekarovi som oznamila, ze som stratila chut na sex a pribrala a spytala som sa ho, co by sa stalo, keby som to vysadila. Povedal ze nic (!!!) ze mozme skusit, tyzden som brala polovicnu davku (teda 75mg/2) a potom nic. Povedal mi sice, ze mam prist na kontrolu o pol roka, ale rozhodla som sa, ze sa pojdem ukazat po roku. Mam 30, problem so stitnou zlazou mi zistili uplne nahodne pri sone krku. Cely zivot som ani nevedela, ze nejaku stitnu zlazu mam a zrazu by ma zabilo nebrat L-thyroxin? :D Ani napad! Mimo toho, RNG mi tu pisal, ze euthyrox nahradza iba jeden jediny hormon. A navyse, logicky mi vychadza, ze ked budeme telu dodavat umelo nieco, tak potom naco by ho malo vyrabat samo? Je to jednoduchy princip. Nebudem ho brat. Na kontrolu pojdem v lete a keby mi aj povedal, ze vysledky su horsie, je mi to fuk. Nenecham si kazit naladu, zivot, sex a postavu nejakymi blbymi tabletkami! :) taku este nehrali! :D

jajaja295.

2bodka
a lekar ti na to nic nepovedal, ze nebudes brat tabletky? ja som chcela skocit aj k obvodnej, ze euthyrox ma len zapeka, ale vykaslala som sa na to, kedze teraz uzivam olej...a ten kelp je vyzivovy doplnok pre zdravu stitnu zlazu, ci sa mylim?

2bodka

euthyrox zadrzava vodu v tele, preto sa z neho pribera. Brala som L-thyroxin (ta ista ucinna latka), pribrala som z neho, nalada pod psa, strata libida - po pol roku som oznamila endokrinologovi, ze to brat nebudem. Teraz beriem na stitnu zlazu Kelp... vsetko sa upravilo do normalu a na kontrolu pojdem az po roku uzivania. Zatial mam pol rok. Nemala som ani znizenu ani zvysenu cinnost, ale autoimunitny zapal a strumu.

jajaja295.

ja som mala zacat uzivat 50mg, ale ako som pisala, hned mi to spomalilo metaboizmus a mala som hned kilo navyse...otrasne lieky, aj co som citala na roznych forach skusenosti ludi.. ako berem ten olej, chodim na wc kazdy den bez problemov, ako som to mala aj bez tabletiek... a na krv idem koncom aprila, tak uvidim vysledky