Endokrinológovia-prosím o názor.

evellina

ica....dik pozrela som si to,vyzera to dobre a citala som,ze sa to da pouzivat aj do salatov....urcite to tiez vyskusam,ja zijem v DE,ale tam som citala ze kde vsade sa da rybi olej kupit na SK alebo ho zaslu na dobierku.
..noo a Fortuna Vitae dufam,ze mi pomoze aj na tie cysty....s vlasmi som velmi spokojna,mam pocit,ze kazdym dnom su vlasy zdravsie....dnes som si umyvala a ked som po umyti cesala vlasy tak mi mozno 15 vlasov vypadlo,tak sa z toho tesim,ako male dieta.Mam vlasy dlhe,skoro po pas a uz som si nevedela rady,nic mi nepomahalo a ako som zacala pit olej,tak hned po dvoch tyzdnoch som videla ako prestavaju padat....:)
Takze ja budem pit olej aj nadalej,a po najblizsej kontrole,ktoru asi spravim na buduci tyzden zacnem zase znizovat L-thyroxin,len ja neviem ja som stale tak hrozne unavena a stale mi je ukrutna zima....

arman

Evelinna, pokial ho tam specialne nepridavaju, tak tam selenu nemusi byt vela.
Selen funguje proste tak, ze ked je v pode, niektore rastliny ho do svojej struktury zakomponuju. Ked je ale v pode nedostatok, co plati pre nasu oblast, potom si mozes kludne nasadit rastlinu, ktora je udajne bohata na selen, ale vela selenu v nej nenajdes.
Este ten olej vyzera byt celkom dobre riesenie, hoci predrazene, ale na dlhodobe branie Kelpu by som si uz daval bacha. Vela ludi si saskovanim s vitaminmi uskodilo, a jod urcite nepatri medzi tie, ktore sa pri predavkovani dobre znasaju.
Ja by som teda isiel cez vlasovu analyzu, to je jedine, coho sa da chytit.
Na jod su ale aj ine figle, Lugolovym roztokom sa da merat, podla casu za ktory sa vstrebe z koze, aky velky je v tele deficit. Takisto teplotou pod jazykom.

evellina

arman....ahooj....takze parovy prvok k jodu je selen,ale to snad co pijeme olej FV tak je to tam uz upravene,alebo si mam este dokupit aj selen???....baby piste,ja si myslim ze v oleji uz by to malo byt vyvazene....alebo este dokupujete nejake vitaminy???...pa

evellina

staraskola 1....ahooj....tak ty si sa riadne rozpisal,ale super,normalne si ma navnadil na dalsie znizovanie L-thyroxinu...:)
Inac,dakujem este raz velmi pekne za to upozornenie,ze jedna pol. lyzicka su tri male cajove lyzicky.Uz som si to odmerala a mal si pravdu,su to tri male lyzicky.....ale uz pijem tri male lyzicky,tak ako sa ma...:)
Takze pozeram ze ty znizujes tak ako som aj ja znizovala...len ja som strasne bojovala s unavou,strasne...ja som bola hotova,mne bolo az do placu,ked po obede musim byt v praci a ja som ledva stala na nohach...k tomu sa pridruzila tvrdsia stolica,nie zapcha ale jednoducha stolicu mam tvrdsiu a to je tiez priznak,ze SZ nefunguje tak ako ma....:(
Takze ja som znova zacala zvysovat som teraz na 50 mg ,pijem olej FV ale sledujem ze moja stolica sa vobec nemeni...:(...tak neviem
teraz ma caka kontrola a uvidim aky bude vysledok.Ak bude dobry,znizim davku zase...uz sa tesim...:)
a ty mas tiez znizenu funkciu SZ???...teda teraz ak som dobre rozumela uz mas dobre vysledky a ako dlho pijes uz olej????....pa

evellina

ica....ahooj....dik za odpoved,tak to som ani netusila,ze existuje rybi olej s organicky viazanym jodom.Mozes zaslat link,kde si si to kupovala??..nie zeby som nebola s FV spokojna,ale precitala by som si a popripade aj vyskusala,ved ktovie.....aj ja chcem aby mi tie cysty zmizli....:)