Aký máte názor na organický jód v tekvicovom oleji Fortuna Vita,ktorý vraj vylieči štítnu žľazu? A vraj tabletky euthyrox škodia.. Je to len ďalšia reklama?
Endokrinológovia-prosím o názor.
ama
a ty si mala len znizenu funkciu stitnej, alebo co konretne ti bolo? ja budem dat vediet infosky o sebe az koncom aprila, lebo vtedy idem na krv aa olej zatial berem 2 tyzdne a nic mi nie je... tak dufam, ze to bude ok, lebo z tabletiek, ktore som brala, som bola unavena a zapchata
Zdravím svetla,možem,len gratulovat:mne sa po 2fliaštičkách pohoršilo-teda TSH z 6,2 vyskočilo na 26 a ultrazvukove vyšetrenie znelo:zvetšená š.ž. s ložiskami, to tam pred tým nebolo.Znamená to že každý ma iné postihnutie a mne vraj jod škodí,lebo chorá š.ž.ho nevie spracovat.Teraz sa riadím podla Ici a výrazne sa zlapšilo.Ináč na inej porade tiež niekto písal,že mu poškodil-takže nie som sama.Držím ti palce nech je tvoje vyliečenie trvalé a prajam pekné velkonočné sviatky a krásnu jar.
Dobry den,Ama. Mala som znizenu funkciu stitnej zlazy a zapal SZ. Podla Dr. som teraz z hladiska endokrinologie zdravy clovek, ale ja viem, ze bez toho oleja by som nebola.
ica, aj mne doktorka povedala, ze som prichuda 164/48, kedze mam hypotyreozu plus autoimunitny zapal. na tu zimu som sa jej tiez pytala a vravela, ze je to docasne a zvysenie liekov to ovplyvni minimalne.
Zdravím...evellin,to,že ti je zima svedči,že si nedostatočne kompezovana L-thyroxinom,ale jedna vec ma uputala,že ako to,že si pri tom ,ako píšeš prichuda-ved takmer všetci pri zníženej š.ž. priberáme.To je pre mna nový poznatok, veď mne váha išla dole až keď sa spravili hormony.Poviem ti velmi som zvedava na tvoje vysledky. Peknu velku noc vam všetkym z porady prajem.
ica.....no zima mi je dost casto,par ludi mi povedalo,ze preto mi je stale zima,lebo som prichuda....tak neviem...:)
zajtra mam v plane zavolat lekarovi a objednat sa ohladom kontroly SZ,tu to ide dost rychlo,tak dufam ze tohto tyzdna,alebo max. na buduci tyzden dostanem termin a potom samozrejme ze dam vediet ake mam vysledky,ved aj ja som velmi zvedava....:)
evellin:ja neviem,ako im skodil FV,vraj zle vysledky na endokrinologií,ale každy ma iny druh ochorenia preto som sa ta pytala na tvoje. Pytaj sa Amy tiez tu pisala.nerozumiem ako ti moze byt zima-leda ti nestaci 50,ako ten olej uzivas?Mne bolo fajn,zas beriem a uz pojdem na 25.Inac ten moj kupujem v zdravej vyzive.Daj vedie,aka bola kontrola.
ica....ahoj,takze nemyslim si ze vysadzam prirychlo,pretoze uz asi dva tyzdne beriem zase 50 mg,lebo som bola uz zo 75 mg na nejakych 18 mg,ale pocitovala som strasnu unavu tak so zase zvysila...noo zima mi je,zahreje ma len horuci kupel a som aj unavena,ale to asi patri k SZ...buduci tyzden chcem ist na odber krvi,tak uz coskoro budem vediet vysledok a ako si to myslela ze FV moze aj poskodit???...
Evellin a ake je tvoje ochorenie?Ja som brala 1Pl za obedom a vlasy boli tiež po 2tyždnoch krasne vsimla si to aj moja kadernicka,ale zima mi nebola ani unavu som nepocitovala, uz som sa ta pytala ci nevysadzas hormon prirychlo. Pozri si video Turianicu vlastne jeho prednasku a este na inej porade som sa docitala,ze im poskodil FV tak uvidis po kontrole a kedy na nu ides?
arman...idem trocha posnorit co vsetko obsahuje olej FV,zaujima ma ci je tam aj selen..:)..ja som si asi pred rokom potierala brucho jodovou tinkturou,je pravda ze sa mi strasne rychlo vstrebavala,ale potom som to zrusila,lebo som tam na letaciku citala,ze sa neodporuca pri akom kolvek probleme so stitnou zlazou....tak som radsej neriskovala....noo tam toho pisali viac,ale vsetko bolo zamerane na tu stitnu zlazu...ale v tom case som mala hrozne problemy s vlasmi a ani natierani jodovej tinktury mi nepomohlo.Pamätam si ze som si ju natierala na brucho raz za 10 dni a asi dva mesiace...