Aký máte názor na organický jód v tekvicovom oleji Fortuna Vita,ktorý vraj vylieči štítnu žľazu? A vraj tabletky euthyrox škodia.. Je to len ďalšia reklama?
Endokrinológovia-prosím o názor.
tak ale nevzdavaj sa a uzivaj olej dalej, lebo co som citala skusenosti, tak ludia sa vyzdraveli az po 3-4 baleniach a nie hned po prvom a kup si aj selen, ten sa uziva, ked clovek uziva jod
jajaja295.....hm,ved aj ja....:(
evellina
tak to mi je luto...cakala som lepsie spravy od teba
Tewlo pri dnesnom zamoreni chlorom, fluorom a bromom, ktore nas oberaju o potrebny jod, potrebuje jodu ovela viac, nez udava odporucena denna davka.
Pri rannej sprche mozeme dostat z vody aj niekolko miligramov chloru, ktory vytlaci aspon tolko jopdu z tela, tj davka jodu co potrebujeme musi byt radove viac, nez odporucenych 150 mikrogramov. Viac na lekarsky vyskum okolo jodu mozete najst aj na mojich strankach, kde uvsadzam niektoru originalnu vyskumnu literaturu na jod, najdete to cez google.sk pod mojim nickom a slovom jod.
Japonci maju dnes priemer prijmu jodu na dospeleho 13,5 mg denne, hlavne z morskych rastlin, ako kelp, do ktoreho listov si balia svoje typicke suchi.
A su jeden z najzdravsich narodov a najdlhsie zijucich ludi na Zemi.
...prepacte ze som sa ozvala az teraz,ale ja som prisla z prace a do teraz som spala....strasne ma premohla unava...:)
ahoojte.....tu som uz pisem....
takze len tak zbezne opisem moj pribeh pre lahsiu orientaciu...
asi pred rokom mi bola zistena znizena funkcia SZ a poziadala som lekara aj o kontrolu obliciek,pretoze uz dva krat som mala oblickove kamene.Zijem v DE lekar mi spravil krvne testy kde mi teda vysiel vysledok,ze funkcia SZ je znizena a pri kontrole obliciek mi lekar nenasiel nijake kamene ale vela cyst.Ja som uz asi dva roky velke problemy s vlasmi,strasne mi vypadavali,kvalita vlasov no horor,strasna unava,zima....typicke priznaky pri SZ.
Na zaciatku mi lekar predpisal 50 mg L-thyroxinu a pri dalsej kontrole mi zvysil na 75 mg.Ja som sa uz medzi tym dozvedela o oleji Fortuna Vitae a zacala som ho pit presne od 2 januara 2012.Teraz pijem tretiu flasu,ale vyzera to tak,ze mala som pit tri male cajove lyzicky a ja som celu tu dobu pila len dve male cajove lyzicky.Az po upozorneni tu na fore som zacala pit tri male cajove lyzicky (cca 2 tyzdne).
Vlasy mi strasne padali do doby pokial som nezacala pit olej.Ako som zacala pit olej asi po dvoch tyzdnoch som pomaly videla,ze vypadavanie vlasov sa zastavuje.Takze preto som ostala oleju verna.
Kedze som pila olej,tak som zacala L-thyroxin vysadzat,stale som zo 75 mg stvrtku vysadila az som sa dostala na uplne poslednu stvrtku ,ale bola som strasne unavena,nevladala som ani z postele vstavat,tak som zacala znova pomaly pridavat L-thyroxin a zastavila som sa na 50 mg.
Dnes som mala kontrolu a termin u lekara.
Takze on mi naposledy predpisal 75 mg to bolo na zaciatku novembra.Ja som prisla na kontrolu s 50 mg a on mi dnes ako prve povedal,alebo lepsie povedane opytal sa ma,ci beriem naozaj 75 mg,lebo podla toho co on vidi na vysledkoch tak mi treba este 25 mg pridat.To znamena ze presne o kolko som znizila,tak presne toto na kontrole chybalo.Takze teraz nechapem.Co mam robit.Znizovat L-thyroxin nemozem,lebo vidim,ze nemam taky vysledok,ze je to ok,tak mozem dalej znizovat.Preto mi je asi stale zima,lebo nemam dostatok L-thyroxinu.Samozrejme ja som lekarovi nepovedala ze experimentujem s olejom,povedala som mu ze som znizila L-thyroxin,lebo mi velmi busilo srdce-co som klamala.A on mi potom povedal,ze ok,ok...tak potom radsej ze mam ostat na 50 mg a predpisal mi 50 mg.Ale podla krvi mam brat 75 mg.tak teraz neviem co si mam o tom mysliet.Pozitivum je to,ze nenastalo ziadne zhorsenie,ani nemam nejak tie krvne testy rozhadzane,len ide o to,ze presne o kolko som znizila o tolko mi treba pridat...a samozrejme ze pred odberom som dva dni olej nepila...:)
takze baby piste co teraz....co mam robit
???...znizovat nemozem,lebo uz teraz nie som v norme,ale aj napriek tomu olej budem pit nadalej az do dalsej kontroly,uz len koli vlasom a mam nadej ze aj cysty mi mozu zmiznut.Dnes mi ich lekar nekontroloval,povedal ze nabuduce.Tak budem pit nadalej,ale tbl asi znizit nemozem,co???...piste baby co mam robit ako mam postupovat dalej???...
evellina
no kde si? ako si dopadla?
Ahoj,
ako zistím,že mám Hashimoto ochorenie? Ďakujem.
no a 2 dni pred odberom sa olej nemá piť som našla na jednej stránke,ale to asi vieš, či?
evelina, urcite daj zajtra vediet