Aký máte názor na organický jód v tekvicovom oleji Fortuna Vita,ktorý vraj vylieči štítnu žľazu? A vraj tabletky euthyrox škodia.. Je to len ďalšia reklama?
Endokrinológovia-prosím o názor.
evellin,
pytaj sa svojho edokrinologa,ale nechápem,veď ti dáva správu a maš odbery či nie?K tomu oleju.Píšeš,že ho berieš ráno po ranajkách.Lenže ty berieš ráno aj hormon,tak to je na raz velké množstvo jodu pre š.ž.Máš ho brat spolu s obedom,alebo za obedom 1polievkovu lyžicu
n8dej,
mám hahimitové ochorenie.Moje výsledky:aTPO 50,FT4 15,200,FT3 5,110.Na začiatku liečby protilátky: ATG1,244,ATM2,214,boli mierne navyšené-rozpetie 0-1 IU/ml.Najvetší problém TSH 12,ktory po kelpe vyletel na 26.V súčastnej dobe nemám zvýšené protilátky TSH mám 1,5 Ft4 15 Ft3 nerobili.
Katrinca,
začínam byt s toho už aj ja jelen.Kontrolu maš v stredu, tak sa k tomu vyjadrí lekár.Endokrinolog vie,že si bez liekov?Nezda sa mi,že by nastala lab. chyba to by si snáď lekár všimol.Moje AntiTPO je 50-preto sa mi zda,že až príliš vysoké a neničilo ti š.ž.Pomer medzi Ft4 a Ft3 má byť 1 k 3.Máš to v norme s menšími rozdielmy,ale zanedbatelne oproti TPO.Ináč už som písala,že mám tiež Hashimito.
ja mam uz normalne paniku citat vase skusenosti a bojim sa ist na krv..
evellin,velka vďaka za odpoveď.
Stručný popis
Tyroideální peroxidáza je důležitý enzym štítné žlázy, který se podílí na tvorbě hormonů štítné žlázy (T3,T4). Protilátky proti tyreoideální peroxidáze (Anti-TPO) jsou přítomny ve vysokých koncentracích u autoimunitních zánětů štítné žlázy (imunitní systém tvoří protilátky namířené proti vlastní tkáni, v tomto případě proti enzymu štítné žlázy). U těchto onemocnění jsou vedle protilátek Anti-TPO prokazatelné současně i protilátky proti tyreoglobulinu (Anti-TG) - bílkoviny, ze které vznikají hormony štítné žlázy. Stanovení protilátek Anti-TPO má větší důležitost pro diagnostiku autoimunních onemocnění štítné žlázy než Anti-TG.
takže našla som tento článok kde sa píše,že ak mám tak vysoké anti-TPO mala by som mať špatné aj anti-TG ktoré mám však v norme myslím,že fakt musela nastať v labor.chyba. No poradte ja idem k lekarovi ako som písala až 18.04. budem rada ak sa niekto ozve.
ritmus....pre ritmus,sorry nie rytmus..:)
Rytmus...ahooj...ja beriem L-thyroxin Hennig,mne ho lekar predpisuje tu v DE,tak si myslim,ze je to urcite registrovany liek,urcite aj na slovensku....:)
ica...ahooj...beriem ten olej zle??..ako to myslis???...nemam ziedne vysledky ,ja tu v DE nic do ruky nedostanem,neviem absolutne nic ake mam hodnoty...hm
ica....takže FT4 je 13,18 a antiTg je 394, ft3 mi nerobili,na sone je šž bez zmeny.Tie tlaky sú psychického povodu, lebo velkosť šž sa nemenila( ked som sa dozvedela o zvýšenej tsh).Posledné 2 mesiace mám stresy...hmmm...ty si však nepísala o svojich výsledkoch, máš tiež hashimoto...