Endokrinológovia-prosím o názor.

katrinca

ica

to FT4 a FT3 mám v norme podľa laboratornych výsledkov a aj anti-TG je v norme každé laboratorium má iné referenčné medze. Problém je TSH a anti-TPO nejde mi však do hlavy prečo mám jednu protilátku zlú a tú druhú dobrú mohla nastať v laboratóriu chyba? lebo obvikle sú obidve protilátky zlé,alebo obidve dobré? tak ja fakt neviem

ica

katrinca,
ospravedlnujem sa :toFt4 a Ft3 by nebolo zle, dokonca pri normal TSH by bolo Ft3 skvele-to posobí na termoregukacii,ale medzi nimi je nepomer,vzhladom na TSH-največší problém budu tak vysoké protilátky.

ica

katrinca,pre pána jána a to som si my slela,že ja som bola na tom zle,Ale ty máš tak katastroficke výsledky,nielen Tsh,ale velmy zle Ft4 a Ft3 a velmi vysoké protilátky.

ica

N8dej,
Tebe ešte nenapadlo ako si zahrávaš so svojim zdravím?Píšeš,len o TSH a kde je Ft4 a Ft3, taktiež protilátky, kedže máš Hashimoto:ten tlak na krku tiež unava svedči o tom,že ti tvoja autoimunita niči š.ž. Velmi som zvedavá,ako sa k tomu stavia tvoj endokrinolog.Tak bacha,aby si neskončila pod nožom.

katrinca

Ahojte takže ja napíšem moje výsledky pre konkrét.reakciu ako som písala olej beriem 4 mesiace, v marci začiatkom som bola na odber krvi.
TSH- 22,97, FT4 - 10,75, FT3- 5,1, anti-TPO 6805, anti-TG 43,
Zvýšené mám TSH a anti-TPO viem, práve preto som zvedavá aký bude UZ štít.žľazy . Som iba na oleji neberiem lieky . Keď som brala lieky hodnoty FT4 a FT3 som nemala dobré a taktiež ani protilátky.
takže.........

n8dej

Ahojte, ja ten olej užívam zhruba 1a pol roka, tabletky neberem vyše roka(užívala som 100mg L-Thyr.)Diagnozu mám Hashimot.Po vysadení tabletiek sa mi TSH zvýšilo na 6,6(vtedy som už pol roka užívala olej). Potom mi postupne klesalo TSH na 3,5(čo je vlastne normálna hladina). Po dalších 5 mesiacoch v období väčšieho stresu vyskočilo opäť na 6,5 -to som bola pred nedávnom na odbere.Tým len tolko chcem povedať, že š.ž.je velmi citlivá, bývam strašne unavená, občasné tlaky v krku, čo ma prekvapuje ozaj.Mohli by ste prosím aj vy písať konkrétne výsledky? Držte sa a nevzdávajte sa.

ica

Evellina,
všimla som si, že berieš ten olej nesprávne!Takže bacha,aby si nezničila š.ž.
Inač škoda,že nevieš svoje výsledky-ja ich mám v papieroch po každej kontrole.

jajaja295.

dik za pochvalu :D
inac aj v damskom klube na stv1 teraz davali o stitnej zlaze a ze je to liecitelne, kazdemu sa presne nastavi liecba tabletkami a o oleji nepadlo ani slovo

ica

Hashimito -neznamena, že maš vyrastky a pod. ale tvoja š.ž. by mala narušenu štrukturu a smozrejme protilatky v krvi,čo by znamenalo,že tvoj imunitny systém sa správa k tvojmu orgánu ako niečomu cudziemu a tak ho poškodzuje-jeto autoimunitné ochorenie ruka v ruke ide s tymto ochorením aj celiakia,čo je tiež autoimunitné ochorenie,ale nemusí u každého.Inač chválim ta za selén,po dobratí prejdi na potraviny bohaté na selén,aby si sa nepredávkovala.Ja som teraz na potravinach,ktoré ho obsahuju a podla endokr. som na dobrej ceste.Nerobte paniku.