Endokrinológovia-prosím o názor.

jajaja295.

baby
takze ked som mala sono stitnej v poriadku, nemam ju zvacsenu ani vyrastky a uzliky na nej, tak by som nemala mat toho hasimita? a ako berem selen k oleju treti den, mam pocit, ze sa citim lepsie

ica

Evellin,
je zaujímave,že ti nerobili ultrazvuk,tam by ukazalo,či maš poškodenu š.ž.,ale tiež s krvi.Hashimoto mám ja.Ak maš zvyšené protilátky ANTI-TPO a TgAb tak maš toto ochorenie a jod ti poškodena štitka nevie spracovat,naopak ti može uškodit, tak ako sa to stalo aj mne- preto som ti písala,že k tomu jodu potrebuješ Selen.

svetla

pre Ama: Ako ste prisli na to, ze FV je homeopatikum? Ja som to brala ako moju teoriu.
Dodavam, ze ked som napisala, ze bez oleja by som nemala zdravu SZ, myslela som to tak, ze bez toho, aby som ho uzivala, by som nebola bez priznakov (a nemala by som dobre vysledky sona a krvi). Teda sa fakticky za zdravu v oblasti SZ nepovazujem. Zavislost na oleji nie je prirodzena. Tak ako zavislost na liekoch.., a ja uprednostnujem homeopatikum ci prirodny jod pred umelymi hormonami (Euthyrox).

Skusim pozriet nieco o tom selene, ze v com sa prirodzene vyskytuje. Nerada uzivam mineraly zbytocne a nie som uplne presvedcena, ze ho k FV potrebujem. Inak mne sa osvedcil vitamin C vo forme Calcium Ascorbate, je to nekysla forma. To je zatial jediny doplnok, okrem FV (ale organicky jod je vlastne asi prirodzene sa vyskytujuci),ktory pravidelne uzivam z "umelych doplnkov". Mam pocit, ze budem zvysovat ich pocet.

RNG

Hashimoto je podla lekarov autoimunna choroba, kde ti vlastny obranny system nici bynky stitnej zlazy. Vo vacsine pripadov sa to da pozorovat znacnym zvacsenim stitnej zlazy, na co sa o 25 rokov neskor zacal predpisovat jod a jodidovat sol(hrvol/golva)
Dnes sa zialbohu od jodu odislo, ale stale je to deficitny/nedostatkovy provok pre mnozstvo procesov v tele, stitna zlaza je len jeden z nich, jod je potrebny aj na ine zlazy a tiez vyrobu enzymov a ine procesy v tele

evellina

ica...co je to ta Hashimitova choroba????...ja neviem aku mam diagnozu,viem len ze mam znizenu funkciu SZ a do teraz ma lekar neposlal na nijaky ultrazvuk SZ...:(

evellina

ahojte.....vysledky krvnych testov presne neviem, len viem ze presne o kolko som znizila,tak to lekarovi ukazalo,ze mi to chyba....olej urcite budem pit aj nadalej, ako som uz pisala,hoci len koli vlasom...

olej som zacala pit 2 januara a teraz pijem tretiu flasu, kedze som mala problem prehltnut celu polievkovu lyzicku,lebo ma napinalo na zvracanie tak som pila dve male cajove lyzicky,ale asi dva tyzdne do zadu,po upozorneni tu na fore aby som si tie lyzicky prekontrolovala,lebo ze by som mala pit 3 cajove lyzicky,som tak ucinila a prekontrolovala to a naozaj mi to potom vyslo,ze mala som pit 3 cajove lyzicky a ja som celu tu dobu pila len dve cajove lyzicky...noo co uz,teraz samozrejme uz pijem 3 cajove lyzicky a pijem ich stale po ranajkach...noo a skusim si este zakupit ten selen.....
Inac dnes som mala preventivnu kontrolu aj u gynekologa a pozeral ma ultrazvukom a cysty nemam ziadne ,teda ziadne nove...mala som obavy,kedze mam uz cysty na oblickach,ktore sa mi urobili este pred tym ako som zacala brat L-thyroxin,zrejme preto,ze SZ nefungovala tak ako mala a organizmus a oblicky sa nestihali zbavit odpadu z mojho tela...hehehe tak sa mi narobili cysty na oblickach,ale som aspon spokojna,lebo na vajecnikoch nemam ziadne cysty......
takze olej budem pit nadalej,tbl. zatial znizovat nebudem a dokupim si selen....a uvidim co mi povie na dalsiej kontrole....

ica

Tak ako som predpokladala,že to nebude OK.
Ako som tu už napísala,že k tomu jodu je potrebny Selen,aby š.ž. mohla ten jod spracovat-ak maš Hashimitovu chorobu bude to tažke.Tiež by ma zaujimalo ako si FV brala. No nevešaj hlavu.