Dobrý deň,
moc by ma zaujímalo, že čo v prípade ak nesúhlasím s očkovaním svojho dieťaťa, keď je očkovanie povinné? Dá sa nejak, aby som ho očkovať nemusel? Mám na to svoj názor a nie je to podľa mňa vôbec zdravé, keďže málokto si uvedomuje, aká enormná záťaž pre detský organizmus, pre rozvíjajúci sa imunitný a nervový systém, tieto očkovania predstavujú.
Povinné očkovanie
zle som sa vyjadrila, nemyslela som par mesiacov, skor aspon par rokov, cize radsej nikdy lebo potom je to uz jedno.
Tym ze som ti vymenovala tie krajiny, kde nie je ockovanie povinne som chcela len poukazat na fakt, ze asi to nie je az take dolezite, inac by bolo povinne vsade.
A aj tak ma nepresvedcis o tom ze formaldehyd, ortut, hlinik a ine sra.ky patria do organizmu dietata. Preco potom ked sa najde ortut v kozmetike pre dospelych je stiahnuta z obehu ako nebezpecna, ale vpichnut detom sa moze?
Pozri ja ta nepresviedcam, ale nenadavaj mi do fanatikov, to by som mohla aj ja tvrdit o tebe - fanatik do ockovania. to asi neprispieva k nicomu.
v usa je najrozvinutejsi farmaceuticky biznis, tak to je odpoved, preco je to tam povinne. Tam bolo jedneho casu povinne aj ockovanie proti chripke, takze si rozmysli nabuduce aku krajinu na porovnavanie davas:D lebo to vyznie smiesne potom..
napríklad v USA dieťa ani nevezmú do školy ak nie je očkované... hm ?
vieš, a to že mi tu ty vymenuješ krajiny kde neni očkovanie povinné... to nič nemení na mojom názore, ja ti zase môžem na oplátku vymenovať krajiny kde je očkovanie povinné... a teraz kto má pravdu ?
watermelon, ty máš zrejme nejakú poruchu pozornosti alebo dyslexiu... ja som nenapísala, že neočkované deti zomierajú - napísala som, že sú nezodpovednosťou matky vystavené smrteľnému ochoreniu a tiež som sa ani v jednom príspevku nevyjadrila, že očkovanie je jedinou zárukou zdravia...
a hej, zrejme sa ti sníva, zase si nemysli, že keď to predĺžiš o pár mesiacov, že to dieťa bude mať nejak úžasne vyvinutý imunitný systém a dokáže sa s tým nejako špeciálne vysporiadať...
tých pár mesiacov ti nepomôže, to ide len o tvoj dobrý pocit...
asi sa mi sniva, ze co dosiahnem tym, ze ho dam neskor?????????????? Dieta bude mat vyvinutejsi imunitny system a vacsie sance na to ze neschyta nejaku sra.ku z toho.
tak preco ten isty dovod nerobi ockovanie povinnym vo VB, Irsku, Holandsku, Kanade, Luxembursku, Norsku, Nemecku, NZ, Svedsku, Australii atd atd? Preco tam je dobrovolne, ked na neockovanie zomieraju podla teba deti a ockovanie je jedinou zarukou zdravia?
watermelon, za to, že som za očkovanie, neznamená, že som obmedzená... :) ono, táto téma sama o sebe je strašne jednoduchá, len podaktorí tu z toho robíte nesmiernu vedu.
Je to povinné z nejakého dôvodu, tak na čo diskutovať? i tak to svoje dieťa budeš musieť dať očkovať... a čo dosiahneš tým, že ho dáš neskôr? tak ako tak dostane tú očkovaciu látku...
skús si ešte raz prečítať to čo som napísala...
napísala som, že sa bojím o deti, ktoré fanatická matka nedá zaočkovať a vystaví ich veľkému nebezpečenstvu, ktoré so sebou prinášajú smrteľné ochorenia, proti ktorým nebudú očkované...
koho som asi tou "fanatickou matkou" myslela?
pomôcka: ja to nie som :D
ty sa bojis o moje deti, ci svoje? lebo nechapem, ked si dala tie svoje zaockovat tak sa im predsa nemoze nic stat, nemozu ochoriet na to proti comu su zaockovane, tak coho sa bojis? alebo neveris ockovaniu? len pre ludi ktori su obmedzeni su ini fanatici a sektari.