salmi,
a nedali ti v Chirmede nahradne leukoplasty. Uz neviem isto, ale mne sa zda, ze mi dali. Ale je mozne, ze to bolo az pri vyberani stehov. Asi skor tak. Vlastne do prvej kontroly by si s tym nemala hybat. Tebe sa to uvolnuje? ALe nesprchovala si sa este, vsak? Ono to vyzera casto, ze sa to uvoluje, ale keby si to chcela dat dole, sama by si citila, ze to ide tazko, aj by ta to stipalo. Mne dali potom taky pas toho leukoplastu, aby som si v pripade potreby vymenila za novy pasik pod prso. A kedze sa uz budes moct sprchovat, s tym pojdes aj do sprchy. To je taky nejaky leukoplast, co vydrzi aj vodu. Ani potom si ho vsak nebudes moct dat dole pred alebo po kazdom sprchovani. Mne ked sa uz zdalo, ze ledva drzi, tak ked som si ho davala dole, na niektorych miestach mi znova zacala krvacat jazva, kedze som strhla aj chrastu, co sa uz vytvorila na jazve. Takze neboj, do kontorly by som to urcite nedavala dole a aj potom opatrne. Ja som sa tiez cudovala, ked som tu citala, ako si baby uz tyzden po opke natieraju jazvy, lebo uz im doktori neprelepili jazvy. V Chirmede to tak nerobia a podla toho, ake mali jazvy ine baby a ake ja, si myslim, ze mal pravdu, ked mi hovoril, ze lepsie ako ktorakolvek masticka na svete, je prelepovanie si jazvy a drzanie tych prerusenych casti koze co najviac pri sebe. Lebo ta nova koza, co sa vytvori (jazva) je menejcenna koza a teda nie je tak pevna, ma tendenciu sa viac roztahovat a tym sa rozsiruje a opticky zvacsuje jazva (jej sirka), ked sa tie dve casti pokozky od seba tahaju do stran. No ked sa drzia pokope, pekne sa zrastu a spevneju.