wunushka
Ahoj. Poisťovňa mi operáciu preplatí kvôli výraznej asymetrii. Na to aby ti to poisťovňa preplatila potrebuješ doktora, ktorý ti podá žiadosť a bude ochotný ti napísať dobrý posudok. Ďalej potrebuješ papier od gynekológa, že asymetria nie je spôsobená hormonálnou zmenou, sono, psychologický posudok a ja som musela aj od endokrinológa, ale to ti všetko doktor povie a všade ťa pošle.
Miska82
No ja som išla k plastickému chirurgovi cez gynekologičku a áno on mi navrhol sám od seba, že by sme sa mohli pokúsiť podať žiadosť aj keď mi povedal, že tomu nedáva veľké šance a mala by som rátať so zamietnutím, ale našťastie to vyšlo. Čo sa týka toho, že by ti operovali len jeden prsník, to nie je úplná pravda. Ako som už písala mne mal doktor najskôr upravovať obidva prsníky, do jedného dávať silikónový implantát a druhý mi mal trochu podvihnúť rezom cez bradavku. Takže upravoval by ti myslím oba, len záleží na tom, čí chceš aj do druhého prsníku implantát. Ja so nechcela, pretože mi veľkosť C úplne stačí a aj tak si myslím, že je to jedno, lebo medzi prsiami bude stále istý rozdiel, keďže jeden bude vždy prirodzený a druhý silikón, preto neočakávam od operácie to, že prsia po nej budú 100% rovnaké, aby som nebola po operácii sklamaná. Mne ide hlavne o to, aby boli prsia aspoň veľkosťou rovnaké, normálne mi sedela podprsenka a zbavila sa problémov, ktoré s takouto výraznou asymetriou súvisia.