Komisia - invalidný dôchodok

ni-ka

takze,ak mas doma spravu od socialnej poistovne ohladom ID,urcite je tam napisany dalsi termin preposudenia...ak bol urceny...ak sa nepredpoklada zmena v ochoreni tak sa uz dalsia kontrola nerobi...napr.ak ma niekto amputovanu nohu...
inak sa zvycajne robieva kontrola po cca roku...
to ci ti invalidny zmenia (znizia,odoberu) zavisi od toho ci sa tvoje ochorenie zmenilo-zlepsilo,zhorsilo...

Oveckin

Som invalidny dochodca na 80% zo Septembra. Neviete ako casto pradvolava soc. poistovna na posudkovu komisiu? velmi nerad by som o to malo prisiel k zavaznisti mojho dusevneho sa opakujuceho ochorenia. Mozu ho odobrat? alebo naopak?. Dakujem Kovac

no ano

dobrý deń. chcel by som sa spýtať, či mi môžu odobrať ID ak poruším moje pracovné obmedzenia.Vysvetlenie: napr. nemôžem zdvíhať ťažké veci, ale nie preto lebo nevládzem, ale aby som neporušil inplantáty v mojom oku. Problém je v tom, že tam nenapísali, že tie ťažke veci sú do kolko kíl a môj lekár to ťiež nechce neako bližšie definovať.Za odpoveď vopred ďakujem

chytavanoha

natak, ked posudkar uvidi, ze dokazes pracovat aj s vymenenymi platnickami, tak si povie, ze tvoja schopnost vykonavat zarobkovu cinnost nie je az taka obmedzena. Totiz okrem lekarskych sprav sa ta budu pytat na to, akym sposobom ti brani zdravotny stav vo vykone povolania a tam musis nieco zasadne povedat. A ano-prihliada sa i na to, aky typ prace vykonavas, pretoze to uzko suvisi i so schopnostou pracovat.

natak

Dobrý deň, chcela by som sa vás opýtať, ako je to s nárokom na ID. V auguste idem na operáciu Hernia discu - výmena 2 platničiek v krčnej chrbtici. Mám aj herniu discu v driekovej oblasti -L5S1, no to nie je momentálne akútny stav. Ten sa bude riešiť až po operácii krčnej chrbtici. Mala by som byť na PN, no z rodinných dôvodov chodím do práce. Mám nárok na ID, alebo aspoň na čiastočný ID? Alebo ako to je? Dakujem za odpoveď.

p.d.

Ja mam ist teraz v juni na prehodnotenie. Na SP som dodal vyjadrenie o mojom zdravotnom stave (za 30 eur) a asi prinesiem aj prepustaciu spravu z pakarne, ked ma zavolaju.
Tak uvidim, nevidim to nejako ruzovo, nakolko mi tam jedna povedala, ze mi asi znizia percenta, ze vraj posobim v pohode.

lujzita

Sestra si podala ziadost o ID tento rok na konci aprila, v polke maja bola pred posudkovou komisiou a posledny majovy den dostala dochodok na ucet. Rozhodnutie jej doslo vcera. Takze posun nastal a SP vybavuje ID rychlo, pokial vsetko dorucite tak ako treba. Zaujimavostou bolo, ze musela dodat aj vysvedcenie o skonceni ZS z roku 1986.