Komisia - invalidný dôchodok

Emilio1

Chcem sa opýtať či niekto z vás nevie,za aký čas od podania žiadosti na Sociálke na invalidný dôchodok sa koná posudková komisia,či je to mesiac alebo viac.
Ďakujem za odpovede.

sp

Dopocul som sa ze od 1.9 2019 sa uz nebude chodit na posudkovu, poslu sa papiere diagnozy, a poslu vam rozhodnutie . Inak aspon bude menej korupcie.

babkaanena

chcem sa spytat,dcera je onkologicky pacient,nastastie neberie chemo,podal si o ID,pani doktorka jej uznala,ze nema dovod poberat,obodovala jej dve onkolog.diagnozy na 40%,dcera sa odvolala,samozrejme zasa pani doktorka,prilozila este nove vysledky z onkomarkero,z ktorych ma jeden opat zvyseny a pani doktorka jej povedala,ze to nie je dovod na priznanie ID,ze kazdy ma onkomarkery nastavene inak je mi z toho zle co sa tu deje,neviem co by pani doktorka robila a prezivala,keby jej dcera prekonala taketo dve tazke diagnozy gynekologicke- invazivny karcinom krcka maternive a borelain tumor na vajecniku ,ktory jej museli zobrat

roxorka

Presne viem ako prebieha komisia na priznanie inv. dôchodku. Mám v čerstvej pamäti, odovzdala som obč.preukaz a PN , kde prítomná p.DR. niečo napísala, bola som tam len 2 min. ešte som jej neodovzdala nové nálezy a už vedela, že 35 perc. Zostatok bola už len fraška, ešte pred posudzovaním, vyšetrením do PN napísala 35 percent. Neviem, ktoré ministerstvo je nadradené soc. poisťovni, ale asi by pri pacientovi mal byť ihned obhajca/lekár/ktorý mu doporučil inv.d. aspon traja príbuzní, žiadne uzavreté jednanie bez svedkov. niekto kto ho obháji. Lebo takto donekonečna sa budú priživovať a degradovať ľudskú dôstojnosť. Je tu zneužité právo na ochranu súkromia, využité na terorizovanie už aj tak chorého človeka. Takže hľadám právne a medicínsky vzdelanú osobu, ľudskú, ktorá by obhajovala práva pacienta, založiť Občianske združenie ,, OCHRANA DôSTOJNOSTI PACIENTA"--môj návrh, môžte vymyslieť lepší. Ak sa tento nápad vie dakto rozvinúť, ja nie som až tak počítačovo zdatná napr. cez facebook, kde by ľudia písali na túto tému.

patrik34

dakujem za odpoved,
bol som zvedavy ako to tento rok funguje a ci by sa mi to oplatilo – vratilo
este ma tak zaujma, ak by som si to nahodou doplatil kedy by mi dochodok prepocitali ?? na najblizsej posudkovej alebo skor ?
pardon za dlhsiu spravu, kopiroval som z jedneho clanku (ale ten je z roku 2014 a nasiel som to teraz nahodne, ked uz mam aj po posudkovej

Pre tento rok platí, že maximálny vymeriavací základ na dôchodkové a invalidné poistenie je 943,20 eura na mesiac. Pri 31-­dňovom mesiaci stačí zaplatiť 30,50 eura.

Teoreticky, ak by si aj mladý invalid zobral na zaplatenie ročných odvodov na dôchodkové poistenie pôžičku vo výške 11 400 eur, za päť rokov splácania by síce zaplatil banke na úrokoch navyše aspoň 3500 eur, mesačne by mu banka ukrojila zo skoro 1150­eurového invalidného dôchodku približne 250 eur. Stále by mal v čistom 900 eur.

(ono to je rozpisane dlhsie a tych 1150€ je najvyssi dochodok, co v mojom pripade by nebolo kedze mam odrobene ani nie 2 roky s platom 400€ som toho tiez moc neodviedol do poistovne, to ci by sa mi to oplatilo doplatit neviem, musel by som si zajst za nejakou uctovnickou

bulubu

Možeš si priplatit ale kolko by ti z toho vypočitali treba sa spýtať vzhladom na to kolko si ochotní priplatit.Keby o bolo 1 e viac tak to sa ti neoplatí.
Komisia -t je bud Dvajaludia doktor a zapisovatel, alebo len doktor/ka

patrik34

dobry den, vo febuari mi priznali ciastocny invalidny dochodok (50%) (120€) mam 23 rokov a odrobene ani nie 2 roky (ale podmienku poistenia som splnal) a chcel by som sa opytat keby som si priplatil viac rokov poistenia ci by mi to prepocitali a zvysili invalidny dochodok ?