Tehotenstvo - otázky/moje prvé

Príspevok v téme: Tehotenstvo - otázky/moje prvé
jancecka

Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

dadkaaaa

ved prave, ze ked sa uz ukludnim a vsetko je tak ako ma, tak sa nieco objavi...
Teraz idem vlastne na taku prvu poriadnu kontrolu a az teraz da sa povedat, ze budem vediet na com som, ale nieco vo mne mi hovori, ze je vsetko ok :)

isabella

vsetko bude ok, len sa musis dostat do psychickej pohody, mne to trvalo dost dlho, pokazde som na wc chodila so strachom, aby som zasa nekrvacala, casom sa to zlepsilo, ale aj teraz idem obcas este s malou dusickou sa pozriet ci je vsetko v poriadku...

isabella

hlavne klud, ak by si mala este stale nejake problemy, tak radsej chod na pnku, vyvaruj sa aj dlhsej chozi ak mozes... moja svokra ked bola tehotna tak krvacala po kazdej dlhsej prechadzke, tak si musela davat velmi pozor, nenamahaj sa, nestresuj sa a vela oddychuj, kolko mozes a doma lez ak to nie je nevyhnutne... a domace prace prenechaj muzovi...
drzim palce, uvidis, to sono dopadne dobre ;-)))

dadkaaaa

vystrašená som bola a poriadne. už nekrvácam, ale včera som mala ráno taký hnedý výtok. hneď som si dala tabletku, zabalila sa do deky a prešlo to. preto si aj ja sama hovorím, že idem po tie tabletky. najviac ma na tom štve, že som v praáci a mám to ďaleko a keď mi dávala tie leky, tak som si neuvedomila, že to balenie mi do tejto kontroly nevinde :(
Inak v pondelok idem na kontrolu, prvý krát aj na sono, tak sa aj bojím aj sa veeeľmi teším :)

isabella

radsej si po ne chod, ak si krvacala, tak je to predsalen istota, keby si byvala v pn, tak ti mozem dat aj mne co zostali, no nepredpokladam, riskovat to bez nich sa neoplati, tie tabletky pomahaju babatku sa lepsie uchytit, vela bab to bralo, ja som na zaciatku tiez krvacala a bola som aj v nemocnici... inak sa citis ako? asi si dost vystrasena, krvacanie ti uz preslo?
no, mne moje brusko pride take mini oproti niektorym tehotnym, ale nevadi, hlavne, ze male je ok...

dadkaaaa

no ja neviem, ale dosť báb ho bralo do 16tt
No bohužiaľ som začala krvácať, tak ho mám. Mám jesť každý deň 2x a na víkend mi už nevyndú tabletky. Asi by som to nemala riskovať bez ních, že? iDe o to, že v pondelok idem na kontrolu a neviem, či si mám dnesť ísť po tie tabletky... :(

isabella

nie nie, to sa neberie cele tehotenstvo, iba do 12tt a ja uz som 21tt... a co si mala nejake problemy ked ti ho predpisali?