Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk
Tehotenstvo - otázky/moje prvé
jasne, pokial sa pamatam, tak jancecka, je nejako blizko porodu, moze byt nejako 34-35tt mozno viac, ja som 27tt, ostatne neviem....kazda sme asi nazhromazdili tolko info, ze ich potichu spracuvame:-))) ale kazdopadne dakujeme za podporu, potesila....
Zdravim vas,tak ako sa vam dari,slecny? Sledujem tuto diskusiu odzaciatku a netrpezlivo cakam na vase porody. je zaujimave citat co sa meni a co pribuda.dugan ze ste vsetky vporiadku a ze o par tyzdnov tu uvidim stastne novinky o porode a snad I link na nejaku tu fotku:))
jancecka,
hej, uz ti moze vytekat z bradaviek nieco....take prvotinky mlieka....
...a sex? neviem, ak sa dobte citis, tak som citala, ze v pohode dovtedy, kym nesposobuje problemy....
mirka,
no, chudera je to......ale ja som na to avyknuta, som vegetarianka a cakam dieta. A niekomu nevysvetlis, ze sa to da nahradit, a dietatko bude ok. pekne mi pribera, ma vahu aj rozmery take ako ma mat a vpoho...skusala som maso, ale vyvracala som ho tak sa asi nezabijem. No a vysluzila som si osocovanie, a co je hlavne, tak to, ze ludia ako ja by nemali mat deti...takze nejaka baba, co sa na mna vyruti ohladom mlieka ma uz nenas..rie:-)))
a to čo mi vyteká z bradaviek je taká lepkavá číra tekutina, a vychádza aj pri stlačení pŕs, škoda že som si to nevšimla ráno,akurát dnes som bola na poradni
a ďalšia vec, ako je to s milovaním sa v tehotenstve? v poslednom trimestri? díky že mi tak pekne radíte :D
vysoky tlak v tehotenstve je 140/90. ja si musim tiez meriavat tlak, lebo vzdy u doktora v amb mam taky vysoky a to je dost rizikove. Vcera rano som vsak mala 90/60 a takmer som aj odpadla. takze asi mam iba syndrom bieleho plasta, v amb. vzdy vysoky tlak.
ďalšia otázka, akurát teraz som si všimla, že v oblasti bradavky na tričku mám mokrý maličký fliačik, je možné že mi niečo z bradavky vyteká??????
holky, keďže mi opúchajú členky, doktorka mi kázala preventívne si merať tlak. Ak by bol vysoký, mám sa hlásiť. Zatiaľ je moč aj tlak v poriadku, čiže opuchy môžu byť vraj spojené s teplom a mojou váhou. Ale chcela by som vedieť, kedy mám považovať tlak za vysoký? Vždy som mávala nízky, v tehotenstve sa mi upravil na ukážkový podľa knižiek. Ale ja nikdy neviem koľko som mala, stačilo mi, keď mi povedali že tlak mám v poriadku. Aké hodnoty sa považujú za vysoké?