Tehotenstvo - otázky/moje prvé

Príspevok v téme: Tehotenstvo - otázky/moje prvé
jancecka

Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

jancecka

usiko a nebojíš sa o bábätko? o koľkej sa opaluješ? ja som tam vždy vyliezla o 11 a bola do tretej, presne kedy zakazujú, avšak mám pleť, ktorej sa veľmi ťažko chce opáliť, a keby som tam po tretej hodine, tak nič nechytí, mám to odskúšané

usiko

veru nic, ja mam akne od 12 rokov takze mne to az tak nevadi, som celkom dobra v prekryvani make upom a tak.......a fakt mi t az tak nevadi, zijem s tym uz dlho a je to ok.....pouzivam mydlo Protex, Rsb z lekarne miesto pletovej vody a hydratacnu emulziu od Balea....a na slnko sa tesiom, urcite sa pojdem do zahrady opalit.....tak ako kazdy rok a viem, ze to bude lepsie....

jancecka

inak tu na fóre som čítala o solnom kúpeli, neviem či je to ale vhodné. Vraj to vysuší tie puky na chrbte a dekolte :D

jancecka

usiko :D som rada že nie som sama, ale neprajem ti to D: mne vždy na toto pomáhalo slniečko, avšak nechcem sa teraz vystavovať škodlivému žiareniu, nič si neskúšala na to?

usiko

no, veru...tesne po otehotneni som mala plet krasnu ako za poslednycvh 18 rokov nie....no a teraz to nie je sice katastrofa, ale okolo usi mam take male vyrazky vuhodene, dekolt ani nevravim a chrbat tiez......

jancecka

inak, vraj sa v tehotenstve zlepší pleť, vlasy. Mne to však pôsobí naopak. Vlasy mám suché, nepoddajné, a pleť? na tvári sa mi zapaluje tak, že mi podobere jeden podkožný puk pol líca vyzerám ako keby ma zuby boleli, a na chrbte, podotýkam celom chrbte, nie len pleciach, mám drobunké púčiky, ako šmirgel som drsná. Prechádza mi to na dekolt a sem tam aj na bruško. Z toho sa mi sem tam nejaký zapáli. Keby nemám nádherné bruško, tak si nepripadám vôbec príťažlivo. Neviete čím to môže byť, keď som stravu nezmenila, dokonca som začala viacej papať zeleninu a ovocie? Kožnej nechcem chodiť, aby mi nepredpísala nejaké blbiny chemické, čo by bábätku uškodili. Môžem trebárs piť zelený jačmeň v tehotenstve????

jancecka

usiko, ja skúšam aj na tvrdšom sedieť, aj na mäkkom, ale nepomáha. Dokonca aj večer keď oddychujem pri telke, a to teda pololežím :D aj vtedy ma to bolí :D len keď som normálne natiahnutá v posteli, kde mám svoje pohodlie, tak vtedy je to bez problémov :D a to ma začína pichať aj pod pravou ľadvinou :D vraj to je začiatok, na konci to bude väčšia bolesť, ale čo pre bábätko vytúžené nevytrpíme?

jancecka

usiko, mňa neprestala bolieť :D ráno je to v pohode, ale celý deň za PC robí svoje, a pri chôdzi ma bolí, len keď sa postavím zo stoličky, nejakých pár krokov, pýtala som sa na to doktorky, vraj je to normálne :-) tak som rada že mám všetko normálne :D

usiko

tak to asi ma boliet....rozxmyslam, ako to bude boliet ked budem pred seebou nosit velikeho drobca v brusku...xixi...