Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk
Tehotenstvo - otázky/moje prvé
ahojte, mala som v noci hrozný kŕč v lýtku, prvý krát, no ukrutná bolesť, dnes ma bolí ako keby som mala natiahnutý sval. Súvisí to nejako s tehotenstvom a mala by som sa niečo vyvarovať aby sa to už nestalo?
aha,
tak potom v 15. tt mi zase budu brat krv na podozrenie na DS.....teda, tesim velmo....ale dovtedy je taaaaaak daleko......ze? by som veru aj ja bola najradsej, keby som mala ultrazvuk doma, by som si babatko kontrolovala denne, len tak....pre pokoj duse....
mne ich robili presne v tom 14 týždni, lebo vraj dovtedy nemajú význam, a pred pár dňami mi brali krv znovu, vraj sa to robí dva krát. Neviem, nerozumiem sa tomu, spolieham sa na moju lekárku, že vie čo robí :D
problem je len to, ze neviem, coza testy to boli, lebo lekar spominal pred sestrickou nieco o tripple testoch, ale podla netu sa tripple testy robia medzi 14 a 20.tt...tak ja neviem.....
jancecka,
dnes som volala pre vysledky, co mi brali krv v 11tt, su v poriadku, takze mam blizsie ku stasticku.....
tak usiko, teraz končím štvrtý mesiac, a do konca toho tretieho som mala strach, potom neviem prečo, doktorka mi povedala že je už vytvorená placenta, mám bezproblémové tehotenstvo, nemalo by sa ni stať, ale o tom som nevedela že nebudem o tom vedieť, som myslela že potrat je spojený s krvácaním, alebo kŕčovými bolesťami D: no dosť si ma vyľakala, ja mám poradňu až za mesiac, a radšej by som bola keby bola každé dva týždne :D len tak, pre istotu :D
inak baby ,
neobavate sa tak vseobecne o to, ze pridete o babatko ? ja neviem, mam kazdy den taky strach ze co ak pojdem na poradnu a lekar povie ze babatku nebije uz srdiecko...missed abort..a vraj to sama ani nespozorujem.....proste sa toho neviem zbavit......strasne sabojim, citam si o tom, uistujem sa ze je vsetko ok...ale ked poradna je az o 3 tyzdne a dovtedy.....je daleko...ci uz mi sibe? Kolegyna takto potratila pred 4 mes. Keby som o tom nevedela, asi by ma nenapadlo, ale takto....
nie, nie som chora, len tehotna xixi...ale mna chyti hned, takze mne nehrozi byt von dlhsie ako hodinu...ale treba teraz opal. krem s vysokym faktorom, lebo nam ostanu pigmentove skvrny, takze asi dlhsie.....ale vies, co? ja si i to nejako neratam kedy, proste ked mi vyjde cas, tak pojdem von, nebudem sa samozrejme cielene opalovat, len poprechazdam a tak....taku hodku dve, niekedy vobec...podlanalady...ale aj ked idem na prechazdku do mesta /KE/ tak ma chyti za menej ako hodku, ked je slnko uplne von...co ja viem....
este som chcela k tomu sonu ... mam dve fotky zadarmo, u lekara tri videa 3/4D, za ktore budem platit 33 EUR, ked si ich budem chciet stiahnut na USB kluc ... ale za fotky sa tu neplati ... a je sukromnik ...
Ahojte baby ... tiez som tehulka - 17. tyzden - a mam prosbu. Som neskutocne citliva na sladke pachy - mydla, sampony, vonavky, ovocie atd. Hladam spevnujuci krem, ktorym by som si mohla ntierat brusko a prsia. Pri prvych dvoch tehotenstvach som pouzivala niveu, ale ani tu teraz na sebe neznesiem. Neporadite nieco bez vone? Po dvoch detoch strie nemam a rada by som takto zostala aj po tretom ... dakujem ...
... a este k tej pleti ... ja ju mam tiez hroznu, hlavne na chrbte a dekolte ... natieram si to garnier pletovou voou, myslim, ze i to tie vyrazky rychlejsie vysusuje ... a vlasy su otras ... ale zo skusenosti: druha polovia tehotenstva je lepsia, vtedy som bola ako modelka ... :-)
pekny den vsetkych tehulkam ...