Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tehotenstvo - otázky/moje prvé

Príspevok v téme: Tehotenstvo - otázky/moje prvé
jancecka

Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

zuzula12

jancecka, moze to byt tym magneziom - ja som to bravala, ked som sportovala a mala krce v nohach ... Mne na vysetreniach krvi tiez teraz zistili nedostatok horcika a sestricka mi odporucala pit vodu Magnesia - odkedy ju pijem, nemam nocne "tiky" v nohach ...

A tie vitaminy by sa mali brat ... nejake dobre, ja beriem cetrum a uz sa nestaram o ziadnu kiselinu listovu ani ziadne ine doplnky, len ked su chore deti, zvysim davky Cka...

A este k tomu masu ... bola som polovegetarianka ( hydina a ryby), ale pocas prveho tehotenstva mi zistili silnu anemiu a mala som prikazom cervene maso ... Velmi ho nemusim, ale odvtedy raz do tyzdna mam chude hovadzie alebo aj kusok bravcoveho ... a teraz aj ked som doma raz do tyzdna si uvarim cervene masko (napr. segedinsky gulas s celozrnou knedlou je naozaj dobry) ... niekedy svindlujem a primiesavam sojove maso ...:-)

euizie

usiko, hovadzinu by si mohla jest, kvoli zelezu. Na dostatok zeleza a proteinu potrebujes zjest taky kusok masa, aka je velka tvoja dlan. Versus 1 kg zeleniny. Vseobecne sa vie, ze ludom az vtedy zacal rast mozog, ked zacali jest maso, tak aby sa mal z coho vytvorit aj tvojmu dietatku... Keby sme boli bylinozravci, tvar zaludka by bol iny.

usiko

vies co, ja som to neriskovala, lebo aj ked sa snazim dobre si vyberat zdravu stravu a som vegetarian, aj tak, v prvych mesiacoch mi bolo zle , takze som jedla len fakt tak na blint - skusala som od coho mi bolo menej zle, jedla som strasne malo, takze som tomu telu vela nedala.....teraz som sa vratila k povodnej strave, uz mi je celkom ok a na jedlo sa tesim....a este beriem aj omega3 v kapsliach, lebo nejem maso.....

jancecka

usiko, kyselinu listovú užívam, do 15 týždňa to má vraj význam, to mi doktorka doporučila ale iné vitamíny nevravela, tak som nič ani nehľadala, určite jem viac ovocia a zeleniny ako inokedy, ale pôjdem si kúpiť aj tie doplnky a tiež som nestihla užívať kyselinu listovú pred otehotnením :D

usiko

mi nepovedz ze neberies tablety pre tehotne, to fakt nie? no ja by som to neriskovala, jasne ze zacni brat, ved nikto nevie, ci sa dobre stravuje a nevieme, ci babatku nieco nechyba, .....ja viem, mozno su tie tablety len marketingovy tah/no ale budes riskovat?/, je tam napr kyselina listova, ktora prave zabranuje aby dieta malo razstep chbtice /ta sa dokonca odpuruca brat mesiace pred tehu, co ja som nestihla/ , vitaminy od A po Zelezo....urcite chod do lekarne a kup si to, alebo si kup aspon kyselinu listovu...sa inak cudujem, ze ti lekarka nedoporucila....

usiko

nezistis, ale treba opyata lekara alebo ist do lekarne a pytat si magnezium, co mozu aj tehotne, si myslim ze ten sumivy by mal by ok....magnezium v normalnych davkach ti neuskodi...a beries vitaminy pre tehotne, ze napr. centrum materna lebo calibrum? tam mas dostatok magnezia, sa mi zda....