Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tehotenstvo - otázky/moje prvé

Príspevok v téme: Tehotenstvo - otázky/moje prvé
jancecka

Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

janee j

Usiko,

plesnive syry nemam rada, takze my ani nechybaju. Akurat chrustam suchare. Normalne mi pripadaju chutne po tom "nacviku" na zachode. Som 6+5tt, takze ma caka takych dobrych 5 tyzdnov zabava. Priatel povedal, ze si mam dat na zachod meter a strihat ako na vojne. Dnes vyskusam nejake tie cestoviny. Ked uz nic ine, tak to pojde aspon lahko von. :-P

usiko

janee j

No, neuskodi ti nic, co budes teraz "jest", mne lekar povedal ze zbytocne sa budem nutit jest veci, ktore vo mne nevydrzia /v mojom pripade maso/, mam jest take veci, ktore zvladnem...cize pokial najdes nieco, co ti nerobi velku sarapatu, tak to papaj.......

...samozrejme okrem plesnivych syrov, ale to by si podla mna teraz ani na to nepomyslela....

janee j

lucinnda, ano moze. Viem na 100 %, pretoze ja som toho dokazom. Moja mama povedala, ze nic sa nestihlo udiat lebo stary tata dosiel domov. Moja stara mama dodnes neveri, ze za takych okolnosti mama otehotnela.

janee j

Baby, vdaka za odpoved. Takze ja som vcerajsok prezila na rajcinovej polievke a sucharoch. Nemohla som tie suchare ani kusat, lebo sa hned vsetko hlasilo von, tak som ich namacala do tej polievky. Ani neviem ci rajciny v takom mnozstve su OK. Ale to bolo jedine co bolo ako tak zasycujuce a nic v tom neplavalo. Dnes to vyzera lepsie. Akurat co citim zaludok a velmi sa mi do jedenia nechce. Tak uvidime. Suchare a mineralka su pripravene.

usiko

jancecka,

gratulujem, ze je vsio OK, ja zajtra volam o druhe vysledky Triple Testu...prve boli fajne, uvidim ako druhe...

.....vytok mam ja stale, je taky vodnatuy obcas biely , ale inak v pohode...vytoky mat mozes, pokial nemas ine priznaky....

.....ale vies, co mna obcas tak tlaci v podbrusku, mas to aj ty?

usiko

janeej,

no, vracanie..aj moja kamoska vracala do 6 mesiaca a boola par krat na infuzkach, musis pterrpiet.....pomaha vraj hocico so zazvorom, dostanes v lekarni, vraj aj cocculine a kadeco ine, ale mne nepomohlo nic /ja som ale nevracala, len mi bolo zle celucke dni, od rana do vecera/....ale ver tomu, ze uz v takom 12 tyzdni ti bude lepsie.....

ahoj123

ahoj jane....ja som bola na tom rovnako,par tyzdnov...doktorka mi poradila pit po troske Fatru-liecivu,ale len po kiskoch lebo tehotne by velmi nemali,gastrocynezine-homeopatika,coculine-proti nevolnosti,tiez homeopatika...je to sice slabe,ale normal lieky nemozme v tehotenstve...treba to vydrzat,par dni dietovat-banan,suchar,celozrnne chlebicky som ja dokazala zjest,cista voda,zaprazkova polievka-aby si aj daco teple zjedla,mrkva,ryza na vode....ale keby si vobec nic nemohla a trvalo to dlho,radsej to povedz lekarovi,lebo vtedy zvyknu dat infuziu....ja som pri prvom tehotenstve dostala infuziu,lebo som absolutne nic nejedla,len vracala...potom to preslo...vela stastia,uvidis prejde ta to a budes si aj ty uzivat tehotenstvo :)

janee j

Hm, ziadna odpoved? Nevadi. Prestudovala som si kopec stranok a vyzera, ze ten tlak citim je uplne normalny. Ina vec. Doteraz som si myslela, ze som ta stastna ktora nema prakticky ziadne priznaky. Az dodnes. Ranna nevolnost. V zivote som tak strasne nevracala. Najhorsie je, ze som nestihla ani jest. Iba co som sa rano napila. Asi hodinku neskor som skusila nieco zajest, ale hned po dvoch kuskoch som citila ako to ide spat. Rovnako je to tak s pitim. Prvy hlt a uz ho citim v krku. Je nejaky caj, voda, cokolvek co mi zaludok ukludni? Ak to bude takto pokracovat, tak do seba nedostanem ani tekutiny, nie to este jedlo.

janee j

Hm, ziadna odpoved? Nevadi. Prestudovala som si kopec stranok a vyzera, ze ten tlak citim je uplne normalny. Ina vec. Doteraz som si myslela, ze som ta stastna ktora nema prakticky ziadne priznaky. Az dodnes. Ranna nevolnost. V zivote som tak strasne nevracala. Najhorsie je, ze som nestihla ani jest. Iba co som sa rano napila. Asi hodinku neskor som skusila nieco zajest, ale hned po dvoch kuskoch som citila ako to ide spat. Rovnako je to tak s pitim. Prvy hlt a uz ho citim v krku. Je nejaky caj, voda, cokolvek co mi zaludok ukludni? Ak to bude takto pokracovat, tak do seba nedostanem ani tekutiny, nie to este jedlo.