Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk
Tehotenstvo - otázky/moje prvé
Ak liter tekutin denne staci na prezitie, tak to mam snad vyhrate. Este tyzden prezit a budem doma. Potom hned prvy den navsteva doktora a uz budem v klude. Len aby som dovtedy nevyzerala ako susena slivka. :-)
Toto je uplne sialene. Za styri dni som stratila skoro kilo. Tomu sa hovori dieta!
Usiko,
to je to, ze mne je zle aj z vody. Vcera som skusila 100% pomarancovy dzus a nemohla som vypit ani 2 dcl. Natiahlo ma ako malu zabu. Ono hlavne priatel sa zacina o mna bat, lebo vidi jak sa to den odo dna zhorsuje. Chodim, fucim, rozdychavam vracanie aby aspon nieco vo mne ostalo. Doteraz som vypila pohar vody a salku caju a zjedla za hrst cestovin.
Ja nechcem robit paniku, len nemam zatial ziaden lekarsky dohlad, musim sa strazit sama a tak by som rada vedela ako sa dehydratacia prejavuje a nie ze odpadnem a priatel ma najde po 6 hodinach ked dojde z roboty. Uz aby som bola spat v europe a civilizacii.
janee,
nepanikuj, nie je to este kriticke, toto zaziva skoro kazda, potrva ti to par tyzdnov...aj ja som vypila denne sotva liter a vela nezjedla...prejde to, neboj...skos si najst nieco, co ti pojde...mne napriklad zabrali 100 perc. dzusy, najkma grepovy, ten som mohla...
Baby, ja viem, ze toto bude zniet trocha sialene, ale kedy a ako spoznam priznaky dehydratacie? S tou mojou nevolnostou je to odo dna horsie. Vcera som do seba dostala sotva liter tekutin a hovadzi vyvar so sucharom. To mi nepride dost. Zvlast ked ja som zvyknuta pit aj 2.5 litra denne. Proste kedy je cas panikarit a ist do nemocnice na infuzku. Stale som v zahranici a nechcem si to tu vyskusat.
ahoj,
u annu sa objednava kazda pacientka, ozvi sa mu skor, nie iba tyzden pred predpokladanym terminom, aby mal miesto........
....je skvely, no proste skvely.....
...inak, k Praslickovi som chodila este ked bol v Revucej a tam bol mily, akurat sa vratil z nejakeho pobytu v kanade co francuzsku, ale nepomohol mi /mala som chronicke mykozy/.....no a odkedy je tu, nepocujem nanho dobreho slova...dokonca mam v rodine pribuznu, ktorej vysledky uz biopsie z krcka maternice po operacii vysli zle a jemu sa to "iba nezdalo", tak bolo treba ich este zopakovat a kym sa chudera dostala na onkologiu, tak vdaka nemu stratila par mesiacov, co je v pripade rakoviny dost vela......ale Anna, no nevieme si ho vynachvalit....
baby, prepacte, je to odklon od temy ale najt tu niekoho tehotneho z rodneho mesta sa mi nepodari casto......
super, ja chodím ku Krakovi....kamoška prešla ku Annovi a tiež ho chváli,ked som počula že má 3D a 4D ultrazvuk tak som ani neverila že v Rožňave :D Praslička mi raz robil ultrazvuk,ale taký bol nepríjemný....ja sa Annovi ohlásim po 20 tyzdni,nech mi dá termín na ten ultrazvuk,teším sa....
dr. anna, veru...prisli sme k nemu ako slepe kura k zrnu, ale to bola vychytavka...nemenila by som ani za nic...a to ich mam uz poskusanych dost, aj Praslicku.....Anna ma 3D a 4D ultrazvuk, to je jake prekvapenie, ze? ..a to nevravim o pristupe a odbornosti.....klobuk dolu...
usiko: ty mas lekara v Roznave? nie nahodou Dr. Anna? aj ja ku nemu chcem ist na 3D :)) ale vraj tak v 23 tyzdni najlepsie...
jancecka,
no, tie tlaky vcera ustali, a dnes ich uz nemam...asi to bola roztahujuca sa maternica.....
....picha aj mna, ked sa cudne otocim, rychlosa postavim z postele a podobne....to je vraj normalne...a ked chodim,tak tiez.....
...a na zachod? tak to chodim za hodinu niekedy dvakrat /ale vypije 2,5 l vody denne.../
...juuuj, super, uz by som chcela byt tak daleko ako ty...jA SI NA 4D musim pockat /som 16tt/......moj lekar 3d a 4d ma /si predstav, v Roznave- by som neverila/....no a pytala som sa ho na to....a povedal, ze je to skor komercna zalezitost, ze aj tak vsetky vady sa urcuju z 2d a z krvi.....takze je to v podstate zbytocne.....no ale nepotesis rodinku, ktora s tebou nejde na sono? a nepotesis seba o par rokov? ja veru hej, aj ked stoji nieco cez 20 Evry, podla mna je to krasna spomienka....uz sa tesim....
...uzi si to a potom napis, ake to bolo, dobre?
ahoj usiko, neviem ako myslíš ten tlak v podbrušku, napríklad mňa pri chôdzi pichá v oboch bokoch, tlaky keď mám tak musím ísť na WC a neudržím moč ani 10 minút :D hneď ako sa mi chce musím utekať :D inak všetko je fajn, 2.júna idem do Hlohovca na 4D sono :D sa teším že zbadám bábo aj dvd mi dajú, aj foto :D