Tehotenstvo - otázky/moje prvé

Príspevok v téme: Tehotenstvo - otázky/moje prvé
jancecka

Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

janee j

Ak liter tekutin denne staci na prezitie, tak to mam snad vyhrate. Este tyzden prezit a budem doma. Potom hned prvy den navsteva doktora a uz budem v klude. Len aby som dovtedy nevyzerala ako susena slivka. :-)

Toto je uplne sialene. Za styri dni som stratila skoro kilo. Tomu sa hovori dieta!

janee j

Usiko,

to je to, ze mne je zle aj z vody. Vcera som skusila 100% pomarancovy dzus a nemohla som vypit ani 2 dcl. Natiahlo ma ako malu zabu. Ono hlavne priatel sa zacina o mna bat, lebo vidi jak sa to den odo dna zhorsuje. Chodim, fucim, rozdychavam vracanie aby aspon nieco vo mne ostalo. Doteraz som vypila pohar vody a salku caju a zjedla za hrst cestovin.

Ja nechcem robit paniku, len nemam zatial ziaden lekarsky dohlad, musim sa strazit sama a tak by som rada vedela ako sa dehydratacia prejavuje a nie ze odpadnem a priatel ma najde po 6 hodinach ked dojde z roboty. Uz aby som bola spat v europe a civilizacii.

usiko

janee,

nepanikuj, nie je to este kriticke, toto zaziva skoro kazda, potrva ti to par tyzdnov...aj ja som vypila denne sotva liter a vela nezjedla...prejde to, neboj...skos si najst nieco, co ti pojde...mne napriklad zabrali 100 perc. dzusy, najkma grepovy, ten som mohla...

janee j

Baby, ja viem, ze toto bude zniet trocha sialene, ale kedy a ako spoznam priznaky dehydratacie? S tou mojou nevolnostou je to odo dna horsie. Vcera som do seba dostala sotva liter tekutin a hovadzi vyvar so sucharom. To mi nepride dost. Zvlast ked ja som zvyknuta pit aj 2.5 litra denne. Proste kedy je cas panikarit a ist do nemocnice na infuzku. Stale som v zahranici a nechcem si to tu vyskusat.

usiko

ahoj,

u annu sa objednava kazda pacientka, ozvi sa mu skor, nie iba tyzden pred predpokladanym terminom, aby mal miesto........

....je skvely, no proste skvely.....

...inak, k Praslickovi som chodila este ked bol v Revucej a tam bol mily, akurat sa vratil z nejakeho pobytu v kanade co francuzsku, ale nepomohol mi /mala som chronicke mykozy/.....no a odkedy je tu, nepocujem nanho dobreho slova...dokonca mam v rodine pribuznu, ktorej vysledky uz biopsie z krcka maternice po operacii vysli zle a jemu sa to "iba nezdalo", tak bolo treba ich este zopakovat a kym sa chudera dostala na onkologiu, tak vdaka nemu stratila par mesiacov, co je v pripade rakoviny dost vela......ale Anna, no nevieme si ho vynachvalit....

baby, prepacte, je to odklon od temy ale najt tu niekoho tehotneho z rodneho mesta sa mi nepodari casto......

ahoj123

super, ja chodím ku Krakovi....kamoška prešla ku Annovi a tiež ho chváli,ked som počula že má 3D a 4D ultrazvuk tak som ani neverila že v Rožňave :D Praslička mi raz robil ultrazvuk,ale taký bol nepríjemný....ja sa Annovi ohlásim po 20 tyzdni,nech mi dá termín na ten ultrazvuk,teším sa....

usiko

dr. anna, veru...prisli sme k nemu ako slepe kura k zrnu, ale to bola vychytavka...nemenila by som ani za nic...a to ich mam uz poskusanych dost, aj Praslicku.....Anna ma 3D a 4D ultrazvuk, to je jake prekvapenie, ze? ..a to nevravim o pristupe a odbornosti.....klobuk dolu...

ahoj123

usiko: ty mas lekara v Roznave? nie nahodou Dr. Anna? aj ja ku nemu chcem ist na 3D :)) ale vraj tak v 23 tyzdni najlepsie...

usiko

jancecka,

no, tie tlaky vcera ustali, a dnes ich uz nemam...asi to bola roztahujuca sa maternica.....

....picha aj mna, ked sa cudne otocim, rychlosa postavim z postele a podobne....to je vraj normalne...a ked chodim,tak tiez.....

...a na zachod? tak to chodim za hodinu niekedy dvakrat /ale vypije 2,5 l vody denne.../

...juuuj, super, uz by som chcela byt tak daleko ako ty...jA SI NA 4D musim pockat /som 16tt/......moj lekar 3d a 4d ma /si predstav, v Roznave- by som neverila/....no a pytala som sa ho na to....a povedal, ze je to skor komercna zalezitost, ze aj tak vsetky vady sa urcuju z 2d a z krvi.....takze je to v podstate zbytocne.....no ale nepotesis rodinku, ktora s tebou nejde na sono? a nepotesis seba o par rokov? ja veru hej, aj ked stoji nieco cez 20 Evry, podla mna je to krasna spomienka....uz sa tesim....

...uzi si to a potom napis, ake to bolo, dobre?

jancecka

ahoj usiko, neviem ako myslíš ten tlak v podbrušku, napríklad mňa pri chôdzi pichá v oboch bokoch, tlaky keď mám tak musím ísť na WC a neudržím moč ani 10 minút :D hneď ako sa mi chce musím utekať :D inak všetko je fajn, 2.júna idem do Hlohovca na 4D sono :D sa teším že zbadám bábo aj dvd mi dajú, aj foto :D