Tehotenstvo - otázky/moje prvé

Príspevok v téme: Tehotenstvo - otázky/moje prvé
jancecka

Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

usiko

jancecka,

ak sa pohrabes a das do vyhladavania na modrom konikovi ze pohyby babatka, tak sa docitas, ze prvorodicky tak v 20 tyzdni...a ze tie prve su ako pohyby criev, mravencenie a tak...skus....

kofolinka

ahojte.poradte prosiiiiiiiim....7.5 mi skoncil menzes ale beriem HAK cize v ten den som si dala 1.tabletku po 7 dnovej prestavke.lenze v tych dnoch som mala crevnu vyrozu.mala som pohlavny styk a na druhy den sa mi objavil hnedy vytok a vcera ma pichalo strasne moc v podbrusku az tak ze som nemohla ani sediet.co myslite?

oliz

Nemam sice deticky, chcem ich ale v buducnosti,tak som si trosku nastudovala nejake veci :). Kavu pit mozes, ale skor presso a slabe, a samozrejme nie 3 denne...tak 2x do tyzdna si dat mozes, trebars latte s prichutou uplne kludne. Alkohol nepit, to je jasne, cigarety von...
Jest co najviac cerstvej zeleniny, ovocia, a mat pestru stravu,jedz na co mas chut, neobmedzuj sa, ked na nieco mas chut to znamena,ze na to ma chut aj tvoje babo,tak mu dopraj,aj sladke,aj slane,aj kysle,aj horke :). Nepi vsak vo velkom mnozstve sladene napoje ako Cola,sprite, nahrad mineralkou sladenou radsej... a papaj vitamin C, 300 mg denne, je to odporucena davka pre tehulky. A dalsia vec, ak sa ti zda,ze papas privela sladkosti,lebo mas chut na sladke, daj si namiesto cokolady obcas par lyziciek medu...uvidis ze ti postacia :) a med je zdravy (hlavne pravy vceli, nie ten z kauflandu za 1,5 eur z macika) ale ak poznas nejakeho vcelara v okoli tak zainvestuj do kavlity. stoji okolo 3 eur ale oplati sa!Ja uz nicim inym nesladim caj a je aj lahodnejsi,pri chorobe pomaha a pri tehotnosti ti pomoze nejest az tak vela cokolad.Tak dufam,ze ti vsetko dobre dopadne a ze budes mat zdrave babo :)pekny den

jancecka

díky usiko za články, prečítala som si to, čiže vôbec neviem na čom som, zajtra to spomeniem doktorke, ale podľa všetkého by to tvrdnutie nemalo byť, sťahovanie svalu necítim, ani bruško neostáva napätá, že by to bolo kopanie bábätka? avšak vždy na jednom mieste? všetci vrava že žena spozná, keď sa bábätko pohne, ja som ale asi divá, ja to neviem rozoznať od trávenia, nafukovania. Neviem, asi nebudem dobrá mama D:

jancecka

usiko ani ma nestraš ale mňa to tiež napadlo D. nie je to skoro? nie je to nepríjemné, bolestivé, nič. Včera som volala kamoške, ktorá mala to tvrdnutie bruška, ale bola v 8 mesiaci a vraj to nepociťovala ako mravčenie D: zajtra idem doktorke na poradňu, som zvedavá čo mi povie D:

jancecka

usiko ani ma nestraš ale mňa to tiež napadlo D. nie je to skoro? nie je to nepríjemné, bolestivé, nič. Včera som volala kamoške, ktorá mala to tvrdnutie bruška, ale bola v 8 mesiaci a vraj to nepociťovala ako mravčenie D: zajtra idem doktorke na poradňu, som zvedavá čo mi povie D: