Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk
Tehotenstvo - otázky/moje prvé
vždy na tom istom mieste, čo to môže byť? neviete?
ahojte, zase s ďalšou otázkou. Znamená niečo chvíľkové tŕpnutie v ľavej hornej časti bruška? Asi tak dva až tri krát po sebe, zistila som to včera večer, a teraz v práci sa mi to raz zopakovalo. Také mravčenie. Ďakujem
Dievcata bohuzial patrite k zenam,ktore si svoje tehotenstvo musia do 4 - 5 mesiaca pretrpiet a celit rannym alebo aj celodennym nevolnostiam. Napriek tomu je potrebne dbat na dostatocny prijem tekutin aj ked ich zase vyvraciate spat. Vase telo si vsak vezme tolko,kolko bude potrebovat. Podstatne je pit v malych mnozstvach. Mne velmi dobre robil pomarancovy dzus hlavne rano na lacny zaludok a matovy caj. Inak som pomaly do piateho mesiaca nemohla jest skoro nic a ak som aj rano nieco zjedla,tak vecer som to este citila v zaludku. Nezvracala som ale strasne zle mi travilo. Hlavne uzivajte dostatok vitaminov a mineralnych latok na prirodnej baze aby ste netrpeli ich nedostatkom a babatko malo dostatok na svoj zdravy vyvin.
no, je to fuk...mne zase zacina byt par dni nanic...zle, pachute v ustach po kazdom jedle no hnus...ale ja sa aspon najem...len to pretrp a dufam, ze coskoro to odznie....teda u teba.....
usiko, vdaka za podporu.
Vyzera to tak, ze je uplne jedno ci jem, nejem, pijem, nepijem.... skusila som vsetko a vsetko jedno. Nefunguje nic. Tak ci onak tu rannu nevolnost mam. Proste kaslem na to. Normalne sa snazim aspon pit a ked ide vsetko von, tak pijem znova. Ten link si pozriem.
usiko, vdaka za podporu.
Vyzera to tak, ze je uplne jedno ci jem, nejem, pijem, nepijem.... skusila som vsetko a vsetko jedno. Nefunguje nic. Tak ci onak tu rannu nevolnost mam. Proste kaslem na to. Normalne sa snazim aspon pit a ked ide vsetko von, tak pijem znova. Ten link si pozriem.
janee j,
v pohode, uzivaj si tu neskutocnu starostlivost od partnera, vies, tehotenstvo na zaciatku je riadny humus, ale za tu opateru a pozornost to stoji /bola som tvrda, ale je to tak/...a stoji to aj za ten klud a pekne mesiace po 1. trimestri...a uz nevravim o babatku, ktore dufam na nas vsetky na konci caka....
....neboj sa, liter vody vypi, skus nejake ovocie, ja som si vsimla, ze mne vtedy robil dobre hroznovy cukor, tak som si kupovavala hrozno a minimalne kilo denne som zjedla...nevarvim, ze mi bolo omnoho lepsie, ale dalo sa...
...odpadnut mozes hocikedy, takze vodu nos so sebou v malej flaske......ono to proste ide jedno s druhym v tehotenstve....
....inak, ak ches vediet viac, tak na stranke www.modrykonik.sk sa venuju tehotenstvu a je tam forum....ja som tam nasla nepocetne vela info o tom, co je normalne a co nie, a hlavne, upokojila som sa, lebo som prisla na to, ze to co citim ja, citi 90 percent tehotnych......
díky usiko :D jedine voda včera do mňa šla :D dnes už aj topinka, a zajtra hádam rezne :DD
jancecka,
podla mna to nemoze byt horsie ako ked niekto v tehotenstve vsetko vyvracia...ak je to len par dni, tak oki...nie je to nejaky kok alebo co, co by sposoboval poskodenie plodu.....nebooj....a pi vela aspon....
ahojte, je škodlivá v tehotenstve mierna brušná chrípka? Trvajúca asi tak tri dni, len hnačky, vracanie nie, ale veľa toho nenajem, včera to bolo najhoršie, dnes už je fajn a čakám zajtra úplné zlepšenie. Mala to celá rodina, nedalo sa tomu vyhnúť.