Ahojte, som v 6 týždni tehotensta, z čoho sa nesmierne tešíme. Je to moje prvé čakanie na bábo, preto mi hýria hlavou rôzne otázky, ako čomu sa trebárs vyvarovať v potravinách, tak alkohol viem že sa nesmie, chynín v toniku je nebezpečný, kávu som vyradila, bylinkové čaje tiež nepijem, ale rada by som počula nejaké rady ako sa stravovať, čo robiť a čo nie aby som prežila celé tehotenstvo v pohode, nielen ja ale aj bábätko, ďakujem
----------------------------
Tehotenstvo - www.zdravie.sk
Tehotenstvo - otázky/moje prvé
zajtra idem na 4D sono, moc sa teším, aj keĎ v kútiku duše mám mierne obavy, aby bolo všetko v poriadku, ale zatiaľ tie obavy zaháňam do toho najposlednejšieho kútika :D tak som zvedavá čo mi povedia :D dajú mi aj DVD štvor minútové tuším a 4 zábery :D
vidis to, ja som inak pocula, ze termin porodu sa presnejsie urcuje potom podlapohybov babatka, tak by ti ho uz mohli teraz niekedy urcit ;-)
máš pravdu, mám tam možnosť napísať ešte iný termín :D nevšimla som si to :D
budem teda veriť doktorom, že ma pošlú na MD včas a nebudem pracovať viac ako je nutné :D už sa teším :D
a neda sa to v tehotenskej knizke prepisat? lebo ja tam mama dve kolonky na TP... ale ved ta lekari sleduju, tak musia byt v obraze, musis im to potom povedat...
no trošku ma to ale miatne :D lebo v tehotenskej knižke mám termín podľa poslednej menštruácie, nebude to robiť problém ak prídem rodiť o tri týždne skôr? pošlú ma domov, že mám ešte čas :DDD a čo s materskou? neberie sa do úvahy termín v tehotenskej knižke?
tak to je nadhera, to mas uz viac ako polovicu za sebou :-))) ja som estelen 6tt podla velkosti babatka, teda podla poslednej ms by som teraz nejak koncila siesty a podla velkosti zacinam siesty :-)))
podľa posledného menzesu končím 22 týždeň, podľa veľkosti bábätka na sone :D som o tri týždne popredu :D akosi doktorka pozabudla na to, že žena môže mať menzes aj prvé mesiace tehotnosti :D
len nestresuj, vsetko bude v pohode, mamina musi byt v klude a sucasne sledovat nejake zmeny, klud babatku len prospeje, neboj sa... inak v ktorom tt si?
zase prílišná kľudnosť tiež nie bohviečo, môžem prešvihnúť nejaké vážne príznaky
janecka, to je v pohode, to je dobre, ze si kludna ;-)